به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از سی. ان. بی. سی.، پیش بینی های بازار سهام جهانی و اقتصاد جهانی شاید تا به حال، آن قدر که به رای پنج شنبه همه پرسی انگلیس وابسته است، به یک همه پرسی در یک کشور وابسته نبوده است.
طی چند هفته گذشته، بازار سهام با توجه به سمت و سوی نظرسنجی های انگلیس، به شدت واکنش نشان داد. هفته گذشته، هنگامی که نظرسنجی ها حاکی از قدرت گرفتن طرفداران خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برکسیت) بود، سهام کاهش یافت و نرخ بازگشت سرمایه به پایین ترین حد خود رسید.
هنگامی که سه نظرسنجی بعدی نشان داد موافقان ماندن در حال قدرت گرفتن هستند، سهام آمریکا جهش داشت و سهام اروپا اوج گرفت.
دیوید کامرون نخست وزیر انگلیس در صحبت های آخر هفته خود گفت که رای به خروج از اتحادیه اروپا، ممکن است باعث «شدت گرفتن عدم اطمینان» تا یک دهه شود و انگلیس اگر «برای همیشه فقیرتر» شود، دیگر راه برگشتی نخواهد داشت.
بحث، فقط از تاثیر بر رشد انگلیس نیست که کل دنیا را به تکاپو واداشته است؛ بلکه تاثیرات احتمالی سرریز آن به بقیه اروپا و در نتیجه اقتصاد جهانی است. پیروزی موافقان برکیست، به نوعی تغییر نمادین موضع گیری بعد از جنگ جهانی دوم و همکاری های روز افزون در اروپا محسوب می شود.
چنین تحرکاتی در سرتاسر اروپا هم هست؛ از جمله اقتصادهای نسبتا مهم آلمان، فرانسه و ایتالیا. ترس از این است که اگر دومین اقتصاد بزرگ اتحادیه اروپا در هفته جاری رای به خروج از این اتحادیه دهد، بقیه هم از آن پیروی کنند و کل اتحادیه اروپا از هم بپاشد.
در هنگامه ای که رشد جهانی بی رمق است و سیاست های پولی به افراط کشیده شده اند، ترس از این است که اقتصاد اروپا و شاید جهان، با خروج انگستان به رکود کشیده شود. برای اولین بار، همه اقتصاد دان ها همصدا معتقدند خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا باعث کند شدن روند رشد جهانی خواهد شد.
اما موافقان برانکسیت با این پیش بینی های تیره و تار مخالفند و می گویند در دراز مدت، اقتصاد انگلیس از این بابت سود خواهد برد. بحث های مربوط به مهاجرت و همبستگی ملی هم بر این بحث ها تاثیر گذار بوده اند.
انتهای پیام/