رییس اداره جنگل و جنگل‌داری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه گفت:ریزگردها منجر به کاهش یا قطع انجام فرآیند فتوسنتز در سطح درختان شده و از این طریق خشکیدگی جنگل‌های زاگرس را تشدید می‌کند.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه؛ پرویز کلانتری با بیان اینکه جنگل‌کاری با استفاده از گونه‌های مقاوم به خشکی در نقاط بحرانی بیابانی می‌تواند راهکاری مقابله با بروز پدیده ریزگردها باشد، گفت: جنگل‌کاری یکی از راهکارهای بلندمدت موثر در ارتباط با جلوگیری از بروز پدیده ریزگردها یا حداقل کمتر شدن بروز این پدیدهاست که باید جدی گرفته شود.

وی در ادامه با بیان اینکه توسعه جنگل‌کاری با اهداف مختلف از جمله مقابله با ریزگردهااز سال‌های گذشته در برنامه قرار گرفته است، گفت:طی سال گذشته جنگل‌کاری در حدود 6500 هکتار از سطح منابع طبیعی استان کرمانشاه انجام گرفت، اما بابت انجام این میزان جنگل‌کاری بین سه تا چهار میلیارد تومان بدهکاریم، لذا امکان ادامه برنامه‌های جنگل‌کاری را در سال جاری عملا نداریم.

وی تدوام برنامه‌های استان در راستای مقابله با خشکیدگی جنگل‌های زاگرس را ضروری خواند و گفت: در غیر اینصورت بازهم شاهد افزایش این سطح خواهیم بود.

وی در ادامه سطح جنگل‌های زاگرس در استان کرمانشاه را 527 هزار هکتار اعلام کرد و افزود: بر اساس آخرین آمارها تاکنون 150 هزار هکتار از جنگل‌های زاگرس در استان کرمانشاه به درجات مختلفی از خشکیدگی دچار شده اند.

ریزگردها، افزایش درجه حرارت هوا، بروز آفات و بیماری‌ها، کمبود رطوبت، چرای دام و... عواملی هستند که کلانتری از آنها به عنوان عوامل تشدید کننده خشکیدگی جنگل‌های زاگرس یاد کرد.


انتهای پیام/پ



اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.