رئیس آب و فاضلاب شهری گناباد گفت: با توجه به بروز اتفاقات در خط لوله انتقال آب و میزان مصرف مردم گناباد، احداث مخزن ۱۰ هزار مترمکعبی ذخیره آب برای تأمین آب شرب مردم ضروری است.

حسین ریاضی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد در خصوص مشکلات تامین آب شرب گناباد گفت: در حال حاضر آب شرب گناباد از چاه های منطقه کیبرکوه خواف با ۴ مرحله پمپاژ با ظرفیت ۲۱۰ لیتر در ثانیه تامین می شود و این درحالی است که در اوج مصرف، میزان مصرف آب به ۳۰۰ لیتر در ثانیه افزایش می یابد.

وی اظهار کرد: با توجه به اینکه آب شرب گناباد پس از ۴ مرحله پمپاژ دراختیار مشترکین قرار می گیرد، لذا قیمت تمام شده هر لیتر آب در گناباد افزایش یافته است.

ریاضی ترکیدگی لوله اصلی انتقال آب را یکی از دیگر مشکلات اصلی در تامین آب شرب گناباد برشمرد و افزود: در طول ۱۰ سال گذشته بالغ بر ۱۶۰ اتفاق در خط لوله انتقال آب گناباد رخ داده است که ۲۵ مورد آن در سال گذشته بوده و رفع هر اتفاق به طور میانگین ۱۵۰ میلیون ریال هزینه دارد.

وی ادامه داد: مهترین علل ترکیدگی لوله انتقال آب گناباد فشار آب، نامرغوب بودن کیفیت لوله ها و اتصالات و طول عمر پروژه می باشد.

ریاضی با اشاره به اینکه اکثر اتفاقات خط لوله آب در ۳۳ کیلومتر از آن رخ می دهد، خاطرنشان کرد: بالغ بر ۱۵۰ میلیارد ریال تعویض ۳۳ کیلومتر از خط لوله انتقال آب گناباد که در وضعیت نامناسب و بروز اتفاق در هر لحظه وجود دارد، اعتبار لازم است.

رئیس آب و فاضلاب شهری گناباد احداث مخزن ذخیره آب برای وضعیت کنونی تامین آب گناباد ضروری دانست و تصریح کرد: طرح احداث مخزن ۱۰ هزار متر مکعبی آب گناباد تصویب، مطالعات کارشناسی و زمین یابی انجام و آغاز این پروژه تنها نیازمند تامین ۳۰ میلیارد ریال اعتبار است.

ریاضی ادامه داد: علاوه بر این، مخزن ۲ هزار متر مکعبی آب واقع در ایستگاه پمپاژ خیبری دارای ۹۵ درصد پیشرفت فیزیکی می باشد و طی یک ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید.

وی کیفی سازی آب را یکی از سیاست های شرکت های آب و فاضلاب عنوان کرد و خاطرنشان کرد: برای کیفی سازی آب متناسب با نیاز مردم اقداماتی از قبیل جداسازی آب فضای سبز از آب شرب و جداسازی آب مصارف بهداشتی از آب شرب مد نظر است.

ریاضی افزود: به لحاظ محدود بودن منابع کیفی آب بویژه در مناطق کویری از جمله گناباد، ایجاد سکوه های برداشت آب کیفی مدنظر است تا شهروندان از این منابع محدود کیفی برای شرب استفاده نمایند.

وی درخصوص وضعیت پروژه فاضلاب شهری گناباد گفت: پروژه فاضلاب شهری گناباد از سال ۱۳۸۹ شروع شده و تاکنون تنها ۱۲ درصد پیشرفت فیزیکی با ۲۶ کیلومتر لوله گذاری و هزینه نمودن اعتباری بالغ بر ۵۳ داشته است و حدود ۱۹۶ کیلومتر دیگر از لوله گذای به غیر از تاسیسات فاضلاب باقی مانده است.

ریاضی ادامه داد: با توجه به محدودیت منابع مالی دولت، بهره برداری پروژه فاضلاب گناباد نیازمند سرمایه گذاری بخش خصوصی است.

انتهای پیام//

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.