معاون اداره کل نظارت بر فرآورده های غذایی سازمان غذا و دارو، گفت: هنگام خرید زولبیا و بامیه به رنگ آن توجه کنید چرا که هر چه این شیرینی تیره‌تر و سوخته‌تر باشد نشانه مرغوبیت آن نیست.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دکتر سهیل اسکندری، اظهارداشت: شیرینی هایی مثل زولبیا و بامیه که عموما در ماه مبارک رمضان مصرف بیشتری دارند در سطح عرضه به دو صورت مشاهده می شوند. حالت نخست و معمول آن تولیداتی است که به روش سنتی و تحت نظارت صنوف فعالیت می کنند و نظارت بر کیفیت و بهداشت آن را بهداشت محیط عهده دار است، و در حال حاضر نیز بیشترین تولیدات را همین اماکن به عهده دارند.
 
وی افزود: روش تولید دیگر صنعتی است که تحت مجوز معاونت های غذا و دارو و با حضور مسئولین فنی و رعایت تمامی ضوابط مربوط این نوع خوراکی هاست که قطعا از سلامت بیشتری  برخوردار است. اگر چه توصیه تغذیه ای ما همواره به مصرف حداقلی مواد شیرین باز می گردد به مصرف کنندگان پیشنهاد می کنیم برای جلوگیری از امراض احتمالی به هنگام خرید زولبیا و بامیه به رنگ آن توجه کنند چرا که هر چه زولبیا و بامیه تیره‌تر و سوخته‌تر باشد نشانه مرغوبیت آن نیست بلکه بیانگر آن است که در روغن بیشتر جوشیده و حرارت بیشتری دیده، در نتیجه حاوی مواد سمی بیشتری است.
 
اسکندری گفت: استفاده از رنگ های غیر متعارف یا زعفران تقلبی نیز باعث ایجاد رنگ های تیره و غیر متعارف (قرمز) در زولبیا و بامیه می شود.
 
وی ادامه داد: این فرآورده‌ها باید دارای فاکتورهای فیزیکی و شیمیایی قابل قبول باشند تا سلامت مصرف‌کننده را به خطر نیاندازد. وجود پراکسید و ترکیبات ناشی از استفاده از روغن نامناسب، حرارت بالا و استفاده مکرر و بیش از حد مجاز روغن باعث ایجاد رادیکال‌های آزاد بیشتری می‌شود که این رادیکال‌ها نه تنها منجر به فساد مواد غذایی می‌گردد بلکه در اثر استفاده دراز مدت، به بافت‌های بدن آسیب رسانده و عاملی برای ایجاد سرطان، بیماری‌های التهابی، آترواسکلروز، پیری و...، می‌شود.
 
اسکندری با تاکید بر این مطلب که زولبیا و بامیه باید در جعبه های بهداشتی دارای پروانه ساخت مورد تایید سازمان غذا ودارو است بسته بندی گردد، گفت: از خرید زولبیا و بامیه از دست فروشان، سوپر مارکت و لبنیاتی ها خودداری و این نوع شیرینی فقط از قنادی ها و شیرینی فروشی های مسقف و دارای پروانه کسب و معتبر یا ترجیحا دارای شناسه نظارت بهداشتی خریداری شود.
 
وی افزود: بالا بودن میزان قند در زولبیا و بامیه بهتر است در ماه مبارک رمضان از ترکیبات طبیعی مانند خرما و رطب در زمان افطار استفاده شود و در مصرف زولوبیا و بامیه در حد زیاد خودداری گردد تا در پایان ماه مبارک رمضان افراد دچار اضافه وزن نگردند.
 
اسکندری تاکید کرد: واحدهای شناسه نظارت تحت پوشش معاونت غذا ودارو در اولویت نظارت جهت رعایت اصول بهداشتی هستند و این معاونت ضمن بازدید و نمونه برداری مستمر با واحدهای متخلف برخورد قانونی انجام می دهد. ضمناً چاپ برچسب حاوی نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی محصولات غذایی و آشامیدنی که از ابتدای سال ۹۵ اجباری است، می تواند یک راهنمای مناسب برای خریداران جهت انتخاب محصول سالم تر از نظر میزان قند، چربی و نمک باشد.
 
 منبع:مهر
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار