رئیس گروه سلامت هوا مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از احتمال مواجهه استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان و ایلام، بخش‌هایی از کرمان، سمنان، کرمانشاه و مرکزی با پدیده ریزگردها طی 2 روز آینده خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، مهندس شیدا ملک افضلی با اشاره به اینکه طبق تصاویر ماهواره‌ای سامانه بین‌المللی رصد پدیده ریزگردها وابسته به سازمان بین‌المللی هواشناسی، در رصد وقوع پدیده ریزگردها، طی دو روز آینده، استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، بوشهر، خوزستان و ایلام، بخش‌هایی از کرمان، سمنان، کرمانشاه و مرکزی با پدیده ریزگردها مواجه می‌شوند، گفت: احتمال شدت آلایندگی ذرات معلق تا مقادیر ۵۰۰ میکروگرم بر متر مکعب برای استان‌های سیستان و بلوچستان و خوزستان متصور است.

وی متداول‌ترین نشانه‌هایی که طی یک پدیده گرد و غبار مشاهده می‌شود را تحریک مجاری هوایی فوقانی دستگاه تنفسی، سوزش چشم و درد قفسه سینه و نفس تنگی برشمرد و افزود: معمولا نوزادان، کودکان، نوجوانان، سالخوردگان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای نظیر بیماری قلبی-عروقی، آسم، برونشیت، آمفیزم و جانبازان شیمیایی ممکن است آسیب پذیری بیشتری داشته باشند.

ملک افضلی تصریح کرد: وقوع پدیده ریزگردها می‌تواند واکنش‌های حساسیتی، حملات قلبی و تنفسی را تشدید کند و مشکلات استنشاقی حادی را ایجاد کند.

این مقام مسئول درباره مواردی از خود مراقبتی و کاهش تبعات در مواجهه با ریزگردها، اذعان داشت: افراد از حضور و فعالیت غیر ضروری تا رفع آلایندگی در فضاهای آزاد خودداری کنند.

وی خاطرنشان کرد: در صورت الزام به حضور در فضای آزاد حاوی ریزگردها این زمان را به حداقل ممکن کاهش دهند و از باز نگاه داشتن درب و پنجره‌ها و از نفوذ گرد و غبار به داخل منزل، محل کار، اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی جلوگیری کنند.

شیدا ملک افضلی اذعان داشت: به دلیل آنکه عمدتا وقوع  پدیده ریزگردها در فصول گرم سال اتفاق می‌افتد، برای پیگشیری و عدم ورود ریزگردها به فضای بسته به منظور استفاده از وسایل سرمایشی، در منزل، محل کار، اماکن عمومی و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی، از سیستم‌های خنک‌کننده چرخشی هوای فضای داخل مانند تهویه مطبوع  استفاده شود. در این شرایط استفاده از کولرهای آبی و پنکه‌ها به دلیل امکان نفوذ هوای حاوی ریزگرد به فضای داخل و معلق نگه داشتن ذرات در هوای داخل توصیه نمی‌شود.

رئیس گروه سلامت هوا مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت بیان کرد: حتما افراد با سابقه بیماری‌های زمینه‌ای و گروه‌های حساس برای پیشگیری از حملات تنفسی و قلبی به منظور مراقبت‌های دارویی و بازتوانی با پزشک خود مشورت کنند.

وی در پایان به مردم توصیه کرد به منظور جلوگیری از نشست و امکان آلودگی ثانویه بر روی مواد غذایی و آشامیدنی در منازل، محل کار و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی از پوشش مناسب برای این مواد استفاده نمایند.

انتهای پیام/گ

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.