طبق مطالعه محققان آمریکایی کالج پزشکی ورزشی،کودکان مادرانی که در بارداری ورزش می کنند، سیستم عصبی آنها سریع تر از سایر نوزادان تکامل می یابد و در سن ۵ سالگی نمره آنها در آزمون های هوش و زبان آنان بالاتر است.

نوزادان باهوش در دامان مادران ورزشکاربه گزارش خبرنگار گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان،9 ماه انتظار هنگامی که برای دیدن نوزاد خود اشتیاق دارید، بسیار طولانی به نظر می رسد. اضطراب شما در مورد بارداری و تولد نوزاد، کارهای خانه و محل کار تاثیر مستقیم روی رشد جنین دارد. استرس زیاد می تواند منجر به دردهای زایمان زودهنگام شود زیرا باعث ترشح هورمون های انقباض می شود. اضطراب های شدید منجر به ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن شما و حتی کم شدن وزن جنین می شود.

البته اینکه چه میزان استرس زیاد نامیده می شود کار ساده ای نیست و راه صحیح این است  که استرس خود را کاهش دهید ، تا خیالتان آسوده باشد .
ورزش استرس شما را کاهش می دهد. به رغم اینکه در گذشته گفته می شد ورزش موجب تب و افزایش بیش از حد درجه حرارت بدن طی سه ماه اول بارداری می شود و موجب تخریب مغز و نخاع می شود، ولی بررسی های اخیر روی خانم های باردار ثابت کرد که افزایش درجه حرارت بدن در این گروه در اثر عفونت بوده است و به ورزش کردن ارتباطی ندارد.

همچنین در گذشته معتقد بودند ورزش و حرکات نرمشی و حتی پیاده روی  باعث سقط یا زایمان زودرس می شود د در حالی که  محققان معتقدند خطر مسمومیت بارداری که منجر به زایمان زودرس می شود هم با ورزش کردن کمتر می شود.

*تولد نوزادان باهوش تر با ورزش کردن

طبق تحقیقات متخصصین، نوزادان متولد شده از زنانی که طی بارداری به طور پیوسته ورزش کرده اند، از سایر کودکان  باهوش تر بودند. همچنین طبق مطالعه  محققان آمریکایی کالج پزشکی ورزش، کودکان مادرانی که در بارداری ورزش می کنند، سیستم عصبی آنها  سریع تر از سایر نوزادان تکامل می یابد و در سن ۵ سالگی نمره آنها در آزمون های هوش و زبان بالاتر است.
ورزش در دوران بارداری نه تنها برای مادر بلکه برای کودک نیز فواید قلبی- عروقی به همراه دارد. ورزش مادر در دوران بارداری، اثرات مفیدی روی دستگاه عصبی خودکار قلب جنین دارد. دستگاه عصبی خودکار فعالیت های غیرارادی بدن مانند ضربان قلب،فشار خون، آهنگ تنفس را در اندام های داخلی کنترل می کند.
در واقع ورزش برای مادران باردار فواید بسیاری از قبیل کمک به ایجاد آمادگی بدن برای تحمل فشار زایمان،  کاهش درد کمر، بهبود تعادل بدند، کمک به بدن در حمل موثرتر بار اضافی در دوران بارداری، بهبود وضعیت گردش خون، کم کردن فشار خون و استراحت ضربان قلب، برگشت سریع تر بدن به شکل طبیعی ،  پیشگیری و درمان افسردگی مادران باردار و افسردگی پس از زایمان ، افزایش انرژی مادر و کاهش احساس خستگی و خمودی ، بهبود خواب مادر ، شواهد علمی وجود دارد که ورزش تصور مادر از خود، شخصیت و اعتماد به نفس او را بهبود می بخشد.

*ورزش های مناسب در دوران بارداری

به جز در موارد خاص که پزشکان آنها را تعیین میکنند، ورزش و حرکات بدنی در کنار رعایت اصول بهداشتی در دوران بارداری نه تنها برای مادران مفید است، بلکه بر سلامت جنین نیز تاثیر خوبی دارد.
انتخاب ورزش مناسب نیز باید با مشورت پزشک باشد،ضمن اینکه به تازگی تعدادی از بیمارستان ها برای مادران باردار مکان هایی را برای ورزش کردن زیر نظر پزشک و ماما در نظر گرفته اند که مادران باردار در آنجا تمرین های مناسب را انجام می دهند. علاوه بر آن باشگاه های ورزشی ساعات خاصی را با بهره گیری از حضور مربیان زبده که دوره های آموزشی ورزش در دوران بارداری را پشت سر گذاشته اند ، به مادران باردار اختصاص داده اند تا زیر نظر آنان ورزش های مناسب را انجام دهند.

-1شنا: یکی از بهترین ورزش های دوران بارداری، شنا است.  شنا، درد مفاصل مثل درد کمر را در این دوران تسکین می دهد.نکته مهم در ارتباط با این ورزش این است که باید در انتخاب یک استخر بهداشتی و سالم دقت لازم را داشته باشید. استخرهای غیر بهداشتی آلودگی هایی را در ناحیه رحم به وجود می آورند که برای سلامت جنین مضر است.
2- دوچرخه ثابت: اگر هر روز از دوچرخه ثابت استفاده کنید مفید است. البته باید در نظر داشته باشید که به آرامی پا بزنید و از پا زدن سریع که ضربان قلب را به سرعت بالا می برد، اجتناب کنید. پا زدن آهسته کمک می کند تا ماهیچه های لگن و ران تقویت شوند که برای انجام زایمان طبیعی مفید است.
3- پیاده روی سریع: پیاده روی سریع ورزشی است بین پیاده روی و دویدن. این ورزش به سفت شدن عضلات مادر کمک زیادی می کند. این ورزش یکی از بهترین ورزش هایی است که بدون وجود هیچ گونه امکاناتی، مادر می تواند انجام دهد.اگر تازه می خواهید این ورزش را شروع کنید، ابتدا 2 تا 3 بار در هفته انجام دهید و با هر بار تکرار آن، زمان بیشتری به آن اختصاص دهید.
4- پیاده روی در آب:در یک استخر بهداشتی، علاوه بر شنا کردن می توانید به پیاده روی در آب نیز بپردازید. پیاده روی در آب ماهیچه های لگن و ران را قوی می کند.
5- یوگا:مطالعاتی بسیاری گواه بر مفید بودن یوگا در دوران بارداری است.    

*ورزشهای مخاطره آمیز در بارداری

ورزش یک فرصت طلایی برای حفظ سلامت و تندرستی انسانهاست. این فرصت برای مادران باردار و جنین آنها هم وجود دارد، به شرط آنکه با رعایت نکات ساده  این فرصت به درستی و به بهترین نحو استفاده کنید.
 از آنجا که مفاصل شما نرم تر و شل تر از حالت عادی هستند، بهتر است از فعالیتهایی که می تواند موجب لیز خوردن یا به زمین افتادن شما شده و احتمال آسیب دیدن شکم را افزایش دهد، خودداری کنید. سوارکاری، اسکی، کوهنوردی و اغلب ورزشهای رزمی یا برخوردی مثل فوتبال، بسکتبال، هندبال و... به هیچ وجه توصیه نمی شود.
 همچنین بهتر است از ورزشهای راکتی مثل پینگ پنگ، تنیس، بدمینتون، اسکواش و... نیز خودداری کنید. زیرا این ورزشها می توانند برای زانوهای شما سنگین باشد.

(طیبه خزاعلی)


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار