به گزارش خبرنگار
حوزه میراث و گردشگری گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان؛ زمانی که کتاب تاریخ را ورق میزنید و به هر دوره از آن زمان میرسید، ردپایی از زمان مغولها پابرجاست. مخصوصا وقتی که به روستای تاریخی حیلهور در فاصله ۳ کیلومتری روستای صخره ای کندوان پا میگذارید.
«حیلهور» در شمال شهر اسکو و در 44 کیلومتری شهر تبریز و دو کیلومتری شمال کندوان واقع شده است. اثر معماری دهکده در پای یکی از ارتفاعات شمال غربی مجموعه آتشفشانی سهند کنده شده است و بنا به دلایل متعدد از اهمیت و موقعیت ویژه ای برخوردار بوده است.
معمارى روستاى «حيلهور» نشان مىدهد كه زندگى دام و انسان در كنار هم در جريان بوده و كاوشگران براساس شباهت هاى موجود بين روستاى «حيلهور» و روستاى كندوان گمان مى كنند، علت متروكه شدن روستاى «حيلهور» كوچ احتمالى اهالى آن به روستاى كندوان بوده است.
شیوه معماری این روستا منحصر به فرد بوده و خانه های آن در دل زمین به صورت زاغههای زیبا و با سبک بسیار عالی کنده شده. این خانهها از دید رهگذران پنهان بوده و بیشتر به همین دلیل نام «حیلهور» را به خود گرفته است.
این خانهها که انسان ها و احشام با هم زندگی میکردند، در قرن هفتم هجری در اثر حمله مغول از سکنه خالی شد و برای همیشه از زندگی بشریت به دور ماند.
دیدن خانه های قدیمی و عجیب و غریبی که روزی برای خود بویی از آدمیزاد استشمام می کرده و دیگر جزو متروکه ها به حساب می آید، خالی از لطف نیست و جذابیت های خودش را دارد.
پس اگر دلتان هیجان میخواهد و به دنبال کشف جای جدید هستید به این روستا بروید اما حتما یک چراغ قوه به همراه داشته باشید تا باخیال آسوده به پایین پله ها هم سری بزنید.
خانه ها آنچنان در دل کوه ساخته شده اند که متحیر می مانید که چگونه ساخته شده اند و روزی انسان ها در آنجا زندگی می کرده اند و بوی غذا تا فرسنگ ها دورتر می رفته!
گزارش از: نیلوفر جوانشیر
انتهای پیام/