بهاره جمشیدی مجری پروژه سامانه نوین تشخیص سریع و غیر مخرب سموم در گفت و گو با
خبرنگار حوزه فنآوریهای نوین گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به تشخیص سم محصولات کشاورزی اظهار داشت: در بسیاری از موارد شاهد استفاده نا به جا و بدون آگاهی سموم در محصولات کشاورزی هستیم که ، سموم مصرفی برای تجزیه به مدت زمانی نیاز دارند و مشکل زمانی پیدا میشود که در مدت زمانی اندک بعد از استفاده سموم محصولات برداشت میشوند.
وی ادامه داد: بنابراین سم مورد نظر در محصول باقی میماند و بعد از مصرف توسط افراد مشکلات و بیماریهایی را ایجاد میکند. پس باید نظارتی دقیق بر روی محصولات وجود داشته باشد تا محصولاتی که میزان سم بیش از حد مجاز است از چرخه مصرف خارج شوند، روشهای آزمایشگاهی که در این زمینه وجود دارد به علت اینکه نیاز به عصاره گیری از محصول دارند باعث تخریب محصول شده و از سویی نیازمند صرف هزینه بالایی هستند.
عضو هئیت علمی موسسه تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی یاد آورَشد: همه این موارد باعث طراحی و ساخت سامانه تشخیص سریع و غیر مخرب باقیمانده سموم در محصولات کشاورزی بر پایه اسپکتروسکوپی مرئی شد این دستگاه پرتابل بوده و قابلیت حمل به مزارع یا بازارهای تره بار را دارد از سوی دیگر هزینه استفاده از دستگاه کم است بدون اینکه تخریبی در محصول ایجاد کند.
وی عنوان کرد: این دستگاه با ارسال طول موج مشخصی به محصول و تجزیه طول موج بازگشتی میزان سم را مشخص میکند، نمونه آزمایشگاهی برای محصول خیار کالیبره شده که البته قابلیت تعمیم برای سایر محصولات و سموم به شرطی که مدل تشخیص قابل تدوین باشد را دارد.
انتهای پیام/