احمدعلی کیخا معاون اسبق محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص لزوم استفاده از انرژیهای پاک در قرن حاضر، که با افزایش گرمایش زمین مواجه هستیم، اظهار داشت: استفاده از انرژیهای پاک همچون انرژی خورشیدی و توربینهای بادی، کمترین آسیب را به محیط زیست وارد میکنند.
وی تاکید کرد: هرچه روند توسعه سیر صعودی پیدا کند، به تبع آن، توان مالی نیز افزایش یافته و باید برای محیط زیست سالم هزینه اضافی پرداخت کنیم.
نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی دوره دهم تصریح کرد: متاسفانه در حال حاضر به نظر میرسد که استفاده از انرژیهای پاک از دید کارفرمایان، وزارت نیرو و پیمانکاران به صرفه اقتصادی نیست و آن ها دلیل این امر را محدودیت مالی اعلام میکنند.
کیخا ادامه داد: ولی باید بدانیم چارهای نیست و در آیندهای نه چندان دور مجبور به استفاده از انرژیهای پاک خواهیم بود، بنابراین هر چه سریع تر بستر را برای تحقق این امر مهیا کنیم، موفق تر خواهیم بود.
وی با بیان اینکه مجلس باید شرایط مشوقانهای را برای حمایت از انرژیهای پاک مخصوصاً خورشیدی به لحاظ شرایط اقلیمی کشورمان فراهم کند، گفت: از آنجایی که انرژی فسیلی ارزان بوده ،قابل رقابت با انرژی پاک نیست.
نماینده مردم زابل در مجلس شورای اسلامی دوره دهم یا بیان اینکه تنها 2 راه حل برای ترویج استفاده از انرژیهای سازگار با محیط زیست در دست داریم، افزود: در ابتدا جامعه باید تا حدی از میزان درآمد و آگاهی برخوردار شود که برای تولید انرژی پاک هزینه اضافی پرداخت کند، همانند این قضیه که مردم به جای دریافت کیسه پلاستیکی، با علم به اثرات زیست محیطی آن، علیرغم رایگان بودنش، مصرفش را حذف و با پرداخت هزینه اضافی به مصرف کیسه پارچهای همت بورزند تا محیط زندگی خود را از خسارات جبران ناپذیر پلاستیک محفوظ بدارند.
کیخا در خصوص دومین راه حل ترویج انرژی پاک بیان داشت: مجلس و دولت به طور کلی در حوزه فناوری و انرژیهای پاک تلاش کنند تا این انرژیها با هزینه کمتری تولید شود و خود دولت نیز به عنوان مدافع عمومی این انرژی را با صرفه اقتصادی برای خانوارها تدارک ببیند.
وی درباره لزوم جایگزینی انرژی پاک به جای استفاده از انرژیهای فسیلی تصریح کرد: استفاده از انرژیهای فسیلی باعث افزایش درجه حرارت زمین، بروز طوفانهای شدید، تغییر الگوی بارندگی، بروز گرد و غبار، خشکسالی، خشک شدن تالابها و رودخانهها شده، بنابراین جایگزینی انرژی پاک هر چند گرانتر از سوخت فسیلی می شود، اما مانع از تشدید شرایط کنونی خواهد شد.
معاون اسبق محیط طبیعی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: با ادامه این روال الگوی مصرف و تأخیر در جایگزینی انرژیهای پاک، 30 الی 40 سال آینده وضعیت زندگی در جنوب کشور اسفناک شده و در نهایت این مناطق خالی از سکنه می شوند.
کیخا افزود: ما بیرویه و غلط از انرژیهای فسیلی استفاده کرده و در حال حاضر شاهد نتایج دردناک آن هستیم.
وی در پایان با تاکید بر اینکه صدا و سیما با اقدامات خود میتواند در زمینه اصلاح الگوی مصرف، کاهش تمایل برای استفاده از سوختهای فسیلی و جایگزینی انرژی پاک بسیار تأثیرگذار عمل کند، گفت: در حالیکه بسیاری از کشورهای پیشرفته غربی در فصول سرد لباس گرمتری در منازل پوشیده و خانههای خود را گرمتر از حد مجاز نمیکنند اما این موضوع در ایران برعکس بوده و مردم تنها منازل را گرم و لباس تابستانی بر تن می کنند و در و پنجرهها را گاها باز میگذارند، اکنون نیز با رسیدن فصل گرما، با اینکه سیستم سرمایشی را روشن میکنند ولی باز هم درها و پنجرهها یشان همچنان باز بوده و این گوشهای از نامناسب بودن الگوی مصرف بین ما ایرانیان است.
انتهای پیام/