به گزارش
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، دولت پاکستان که روز به روز عرصه را برای مهاجران افغان با هدف وادار کردن آنها به ترک خاک این کشور تنگتر می کند، این بار اعلام کرده که قصد دارد کارت اقامت اعضای بیش از یک هزار خانواده افغان را به دلیل آنچه از سوی اسلام آباد 'تهدیدهای امنیتی' اعلام شده است، باطل کند.
به گزارش رسانههای پاکستان، وزارت امور داخلی دولت ایالتی 'خیبرپختونخوا' که میزبان بیشترین مهاجران افغان در پاکستان است، اعلام کرده که طبق اسناد و مدارک موجود، بستگان درجه یک بیش از یک هزار خانواده از مهاجران افغان در پاکستان، در مراکز بسیار حساس و مهمی نظیر ارتش ملی افغانستان، نهادهای وابسته به ناتو در افغانستان، پلیس افغانستان و یا دیگر نهادهای حساس این کشور مشغول فعالیت هستند.
دولت ایالتی خیبرپختونخوا فهرستی از این خانواده های افغان را به همراه اطلاعات مربوط به آنها تهیه و در اختیار وزارت کشور دولت فدرال قرار داده و خواستار ابطال مدارک اقامت آنان در پاکستان و اخراج فوری آنها از این کشور شده است.
در شرایط کنونی حدود یک و نیم میلیون مهاجر افغان ثبت نام شده و دارای مدارک اقامت در پاکستان به سر می برند. تقریبا همین تعداد افغان هم بطور غیرقانونی و ثبت نام نشده در پاکستان هستند.
چندی پیش، عبدالقادر بلوچ وزیر امور مناطق مرزی پاکستان که موضوع مهاجران افغان در این کشور را در حیطه کاری خود دارد، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، اعلام کرد 31 دسامبر(پایان سال جاری میلادی) فرصت نهایی مهاجران افغان برای ترک خاک پاکستان است و بعد از این تاریخ، با تمام افغان ها در پاکستان به عنوان 'مهاجر غیرقانونی' رفتار خواهد شد.
پیش از این، ضرب الاجل تعیین شده از سوی پاکستان برای بازگشت مهاجران افغانستان، روز 31 ژوئن (11 تیرماه گذشته) بود اما دولت پاکستان آن را شش ماه دیگر و تا 31 دسامبر، تمدید و اعلام کرده است که کارت اقامت مهاجران افغان بعد از این تاریخ جدید، دیگر تمدید نخواهد شد و تمدید نشدن کارت ها، به منزله غیرقانونی بودن ادامه حضور مهاجران در پاکستان خواهد بود.
ایرنا نوشت: در مجموع، حدود سه میلیون مهاجر افغان در پاکستان زندگی می کنند و همگی آرزوی بازگشت به وطن دارند اما می گویند 15 سال حضور بیگانگان مدعی صلح و مبارزه با ترور، نه تنها صلحی برای کشورشان به ارمغان نیاورده که به مراتب موجب ناامن ترشدن افغانستان شده اند بطوری که شرایط این کشور برای در آغوش کشیدن مردمان مهاجرش، مناسب نیست.
انتهای پیام/