به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛این مراسم از ساعت ٢٠ به وقت محلی و 3:30 دقیقه به وقت ایران رسما آغاز شد. دقایقی پیش از آغاز افتتاحیه خبلی از صندلی های استادیوم خالی بود اما در نهایت مراسم با حضور تماشاگرانی که تقریبا ظرفیت ورزشگاه را کامل کرده بودند آغاز شد.
شمارش معکوس برای شروعدو دقیقه پیش از آغاز افتتاحیه شمارش معکوس برای آغاز رسمی این مراسم آغاز شد و البته پیش از آن بان کی مون دییر کل سازمان ملل پیام صلح و دوستی خود را برای این دوره بازی ها صادر کرد.
خاموشی ورزشگاه و شعر برزیلیدر آغاز مراسم چراغ های استادیوم به طور کامل خاموش شد و بعد از دقایقی اجرای نمایش های ویژه افتتاحیه آغاز شد، بعد از اجرای یک بخش کوتاه از نمایشهای پیشبینی شده، شعری که به نظر می رسید از شعرهای اصیل برزیل بود توسط یک گره اجرا شد.
بزرگترین باغ جهان به تصویر کشیده شددر ادامه نمایشی اجرا شد که در واقع به میلیون ها سال قبل اشاره داشت، زمان تشکیل باغی بزرگ در برزیل که عنوان بزرگترین باغ جهان را دارد. جنگل آمازون یکی از مکان های دیدنی است که در گوشه ای از افتتاحیه به تصویر کشیده شد. در اصل همان سبزی که همه جا دیده می شد و به نوعی در نماد بازیها هم هست، برگرفته از این ماجراست.
مهاجرت قاره های مختلف به برزیلدر بخشی از مراسم افتتاحیه، افراد با استفاده از چرخ هایی بزرگ به اجرای نمایش پرداختند، این چرخ ها نشان دهنده ورود آفریقایی ها به این منطقه اند که با زور وارد شدند. با استفاده از این چرخ ها شاید خواسته شده قدرت تخریبی این قوم نشان داده شود. در ادامه با وارد شدن دو گروه نمایش در واقع مهاجرت مردم از خاورمیانه و آسیا به برزیل به تصویر کشیده شد. پرچم قرمزی که در گوشه ای از افتتاحیه به تصویر کشیده شد، اشاره داشت به قرن ٢٠ و مهاجرت ژاپنی ها به برزیل.
فضای جالب ورزشگاههنرمندی که لودمیلا نام داشت، با اجرای برنامه هایی، حرکات نمایشی معروف برزیل را به نمایش گذاشت تا به نوعی تمام جهان را با این حرکات هنری هماهنگ کند. آتش بازی که یکی از قسمت های اصلی در تمام مراسم افتتاحیه است، در افتتاحیه المپیک ریو نیز جایگاه خاص خود را داشت و برای دقایقی جو استادیوم را روشن و بعد به خاطر دود آتش، مه آلود کرد. برای دقایقی به خاطر صحبت های دو مجری زن و مرد، فضای استادیوم از سوی تماشاگران آرام شد، در این لحظه کودکی کوله به پشت و کلاه به سر وارد صحنه شد و نظاره گر یک گیاه کوچک داخل گلدان شد.
هواپیمایی قدیمی در استادیوم به پرواز درآمد و سپس به سمت مجسمه بزرگ شهر ریو رفت.
آغاز رژه ورزشکاران با یوناندر ادامه رژه ورزشکاران کشورهای شرکت کننده در بازی های المپیک با رژه کشور یونان و سپس افغانستان آغاز شد.
در ادامه ورزشکاران آفریقای جنوبی با انرژی خاصی وارد محیط رژه شدند.
توماس باخ رئیس کمیته بینالمللی المپیک ایستاده برای تیمهای رژه رونده دست تکان میداد.
در مراسم رژه یک سه چرخه با گلدانهای سبز رنگ در پیشانی ورزشکاران حرکت میکرد که اشارهای به نماد المپیک سبز داشت. همچنین، یک کودک نیز شاخههایی از برگ درخت قهوه را در دست داشت و در کنار پرچمدار کاروان هر تیم حرکت میکرد.
به محض ورود کاروان آرژانتین تماشاگران برزیلی آنها را «هو» کردند.
در مراسم افتتاحیه اعلام شد که برزیل مجبور است چند میلیون هکتار جنگل رو مجددا به وجود بیاورد. کاشت 150 میلیون دانه پروژه بلندمدت این کشور تا سال 2020 خواهد بود.
نکته جالب اینکه در هنگام رژه کاروان عربستان سعودی برای نخستین بار مشاهده شد که بانوان ورزشکار این کشور با حجاب اسلامی در جلوی کاروان با پرچم عربستان حرکت میکردند.
تیم پناهجویان نیز با پرچم المپیک و با حضور پناهجویانی از سراسر دنیا رژه رفت که با تشویق شدید تماشاگران حاضر در استادیوم همراه شد.
کاروان بحرین با پرچم کوچک برزیل رژه رفت!
کاروان کشور کویت به دلیل تعلیق ورزش این کشور با پرچم المپیک در مراسم رژه رفتند.
پرچم کشور میزبان در دست برخی از اعضای کاروان چین و سایر کاروانها هم دیده میشود.
توماس باخ رییس کمیته بین المللی المپیک در زمان رژه کاروان آلمان به ورزشکاران هموطنش ابراز احساسات کرد.
در کاروان بروئنی 4 ورزشکار زن مسلمان و با حجاب وجود داشت.
در مراسم رژه هر یک از ورزشکاران در مکانی که در ورزشگاه تعیین شده بود دانههای گیاه را قرار میدادند. این یکی دیگر از مراسم هایی بود که به خاطر اهمیت و توجه به محیط زیست تدارک دیده شده بود.
اسامی کاروان های ورزشی به سه زبان خوانده میشود که زبان نخست، زبان انگلیسی است.
"بان کیمون " دبیر کل سازمان ملل متحد نیز در زمان رژه کاروان کره جنوب با ایستادن این کاروان را تشویق کرد.
کاروان آمریکا که یکی از بزرگترین کاروانهای المپیک بود بیشترین زمان پخش تلویزیونی را هم به خود اختصاص داد.
جان کری رییس جمهور آمریکا و فرانسوا اولان رییس جمهور فرانسه نیز از جمله سیاستمداران حاضر در مراسم افتتاحیه بودند.
با ورود فرانسه کاروان این کشور مورد حمایت زیادی از سوی تماشاگران قرار گرفت. ژان فرانسوا اولاند رئیس جمهور کشور فرانسه که در جایگاه VIP حضور داشت، برای ورزشکاران کشورش دست تکان داد.
انتهای هر کاروان یک گروه نوازنده ورزشکاران را همراهی میکند.
به هنگام رژه کاروان اندونزی یکی از بانوان ورزشکار این کشور تاجی عجیب و غریب روی سرداشت که با تعجب تماشاگران همراه بود.
کاروان جمهوری اسلامی ایران با عنوان کاروان امام رضا (ع) و با پرچمداری زهرا نعمتی از مسیر تعیین شده ورزشگاه ماراکانا محل برگزاری مراسم افتتاحیه بازیهای المپیک 2016 ریو عبور کرد. ورزشکاران کشورمان پس از کاروان اندونزی رژه رفتند.
مهسا جاور، گلنوش سبقت الهی،تیم ملی والیبال،مجتبی عابدینی و علی پاکدامن جزو نفرات حاضر در کاروان ایران در زمان رژه بودند.
ملی پوشان کشورمان در این رژه با کت شلوارهای سفید رنگی که روی یقه و آستینها و جیبش از پارچه قرمز و سبز (سه رنگ پرچم مقدس کشورمان) استفاده شده رژه خواهند رفت.
کاروان ایران در حالی رژه رفت که سه ملیپوش والیبال کشورمان به نامهای سعید معروف، محمد موسوی و شهرام محمودی در اقدامی عجیب و قابل تأمل غیبت داشتند. همچنین نجمه خدمتی پیشتر اعلام کرده بود به دلیل اینکه فردا مسابقه دارد در مراسم حضور نخواهد یافت.
مراسم افتتاحیه بازیهای المپیک 2016 در حالی در استادیوم ماراکانا در حال برگزاری است که 4 هلیکوپتر و چند پهباد دائما بر فراز استادیوم در حال پرواز هستند و تمام اطراف استادیوم را تا فضای چند کیلومتری زیر نظر دارند.
با عبور هر کاروان، نورهایی به رنگ پرچم آن کشور در ورزشگاه روشن میشود که جلوه خاصی به مراسم داده است.
با خواندن اسم هر کاروان خبرنگاران حاضر در استادیوم هم کاروان خودشان رو تشویق می کردند.
حتی خبرنگاران ایتالیایی که کنار کاروان رسانه ای ایران نشسته بودند به احترام نام ایران، کشورمان را مورد تشویق قرار دادند.
اغلب ورزشکاران حاضر در کاروان رژه با گوشی های موبایل خود مراسم را فیلمبرداری می کردند.
کاروان کشور جیبوتی با لباسی عجیب در مراسم رژه حاضر شد که تعجب همگان را به همراه داشت. مردان کاروان کم تعداد جیبوتی با دامن سنتی در مراسم رژه رفتند.
کاروان تیم اسپانیا با پرچمداری رافائل نادال تنیسور مشهور از مقابل جایگاه رژه رفت. نادال با لبخندی بر لب به شدت مورد توجه عکاسان و دوربینهای تلویزیونی قرار گرفت. همچنین ورزشکاران کاروان اسپانیا به هنگام رژه کلاههای خود را از سر برداشته با تکان دادن آن به ابراز احساسات تماشاگران پاسخ دادند.
کاروان پرتعداد چین به عنوان قهرمان بلامنازع رقابتهای المپیک بسیار طول و دراز بود و از تعداد قابل توجهای ورزشکار تشکیل میشد که با استقبال تماشاگران روبرو شد.
کاروان آمریکا با پرچمداری مایکل فلیپس نابغه شنای دنیا وارد استادیوم ماراکانا شد و به هنگام رژه از مقابل جایگاه ویژه با استقبال جان کری وزیر امور خارجه کشور آمریکا روبرو شد. کری به هنگام رژه ورزشکاران کشورش با گوشی تلفن همراه خود فیلم برداری میکرد.
تیم پناهجویان با 10 ورزشکار، آخرین تیمی بود که قبل از کشور میزبان رژه رفت و با تشویق شدید حاضرین در استادیوم روبرو شد.
توماس باخ، رئیس IOC و بانکی مون رئیس سازمان ملل متحد به احترام تیم پناهجویان از جای خود برخواستند و ایستاده آنها را تشویق کردند.
در تیم پناهجویان، 5 ورزشکار از سودان، 2 ورزشکار از سوریه، 2 جودوکار از کنگو و یک دونده از اتیوپی حضور دارند.
بعد از رژه تیم پناهجویان کاروان تیم کشور برزیل وارد استادیوم شد و با استقبال گسترده تماشاچیان رژه رفت. ورزشکاران برزیلی با در دست داشتن، پرچم کشور خود ضمن پاسخ دادن به ابراز احساسات تماشاگران به رقص معروف سامبا پرداختند.
یکی از سیاستمداران کشور برزیل با عبور کاروان اشک می ریخت!
پشت کاروان برزیل گروه عظیمی از نوازندگان قرار داشتند.
تماشاگران حاضر در ورزشگاه با پوشیدن لباس زرد، کاروان کشور برزیل را تشویق میکردند.
طبق اعلام مسئولین ستاد برگزاری سهم بسیاری از کشورها از پخش تلویزیونی رژه تیمهای شرکت کننده فقط ٢٠ ثانیه خواهد بود که سهم ایران نیز از نمایش افتتاحیه المپیک 20 ثانیه بود. بیشترین تایم پخش رژه به کشور میزبان با ٤٤ ثانیه و هلند با ٣٨ ثانیه اختصاص دارد.
یازده شرکت بزرگ هفتاد درصد هزینه بازیهای ریو را تقبل کرده اند شرکت هایی مانند کوکاکولا ، کلارو و ... دولت برزیل سی درصد هزینه ها را پرداخت کرده است و انتظار داره از محل درآمد بازیها این میزان جبران شود.
منبع: مشرق
انتهای پیام/