احمد ساعدی متخصص تغذیه در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره ی خوراکیهای آرامشبخش گفت:خوراکیهای حاوی اسیدهای چرب امگا3، نظیر گوشت ماهی، تخم مرغ و گردو بهترین آرامش بخشهای طبیعی محسوب میشوند که از طریق کاهش استرس و بهبود افسردگی باعث آرامش اعصاب میشوند.
ساعدی ادامه داد: دوغ، ماست و کشک نیز از طریق کاهش فشار خون در ایجاد حس آرامش موثر بوده و میوههای آبداری نظیر آلو، آلبالو و گیلاس با پایین آوردن حجم خون از طریق کاهش آب موجود در خون و افزایش ادرار باعث آرام شدن افراد و افزایش خوابآلودگی میشود.
وی ضمن اشاره به تاثیرات ادویههایی مانند زعفران و دارچین در آرامش افراد افزود: اندورفین مادهای است که با ترشح در بدن باعث ایجاد حس شادی در افراد میشود و مهمترین راه افزایش ترشح این ماده در بدن پیادهروی روزانه است.
ساعدی افزود: خوردن قهوه،کافیین، شکلات تلخ، نوشابه، چای و غذاهای چرب و سرخ شده در افزایش استرس و برهم زدن اعصاب بسیار موثر است.
وی تصریح کرد: مصرف ادویه هایی نظیر کاری،فلفل و زنجبیل باعث افزایش فشار خون و استرس شده و آرامش افراد را ازبین میبرد، لذا توصیه میشود افراد بیش فعال و مضطرب از خوردن آنها خودداری کنند.
ساعدی در پایان بیان کرد: به طور کلی مصرف خوراکیهای حاوی اسید چرب امگا3، خوردن میوه و سبزیجات، خودداری از مصرف خوراکیهای تشدیدکننده فشار خون و استرس و همچنین تمرینات ورزشی به خصوص پیاده روی منظم همگی باعث آرامش اعصاب میشوند.
انتهای پیام/