وی افزود: جوانان نخبه که 12 سال تحصیلی را با تلاش بسیار پشت سر گذاشتند ترجیح میدهند یک زمینه رقابتی را همچنان ادامه دهند. معمولا برای رشته برق تا رتبه 50، مکانیک تا رتبه 80 و کامپیوتر تا رتبه 60 بعنوان نفرات برتر کنکور ریاضی فیزیک در دانشگاه شریف پذیرفته می شوند.
رییس اداره پذیرش و نظام وظیفه دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به اینکه حدود هزار نفر از طریق کنکور سراسری وارد این دانشگاه می شوند، اظهار داشت: بعنوان مثال سالانه بیش از 70 نفر رتبه های زیر 100 کنکور سراسری ریاضی وارد دانشکده برق این دانشگاه می شوند.
به گفته وی، دارندگان مدال طلای المپیادها و جشنواره ها می توانند در رشته های برتر این دانشگاه تحصیل کنند، البته دارندگان نقره و برنز هم متقاضی پذیرش هستند اما دانشگاه به دلیل بیشتر بودن تقاضا از ظرفیت دانشکدهها، نمی تواند این امکان را مهیا کند.
در ادامه محمود نیلی احمدآبادی رییس دانشگاه تهران گفت: هر جا که درخششی رخ میدهد، جای پای دانشآموختگان دانشگاه تهران کاملاً روشن و آشکار است، بیشترین تعامل را دانشگاه تهران در بین دانشگاههای کشور با جامعه دارد.
وی به رتبه جهانی این دانشگاه اشاره کرد و افزود: حدود 10 درصد تولید علم کشور توسط دانشگاه تهران انجام میشود و این دانشگاه در رده 300 جهان قرار دارد.
رییس دانشگاه تهران با بیان اینکه این دانشگاه در تمام رشتههای خود دارای متقاضی بسیار بالایی بوده و رقابت برای ورود به آن بسیار سنگین است، بیان داشت: در پردیسهای خودگردان، 150 متقاضی برای یک صندلی وجود دارد و این نشان می دهد که دانشگاه تهران متقاضی بالایی دارد.
نیلی احمدآبادی بیان داشت: 85 درصد ظرفیت دانشگاهها اعم از دولتی، خصوصی و آزاد در مقطع کارشناسی بدون رقابت پر میشود و افراد بدون آزمون و بر اساس رزومه میتوانند وارد دانشگاه شوند. در حالی که دانشگاه تهران در تمام رشتهها متقاضی زیادی دارد.
رییس دانشگاه تهران نقش این دانشگاه را در توسعه کشور مهم خواند و تصریح کرد: نقش دانشگاه تهران در توسعه کشور از دو طریق عمده شکل میگیرد. یکی به وسیله دانش آموختگان و دیگری خدماتی که این دانشگاه به جامعه میدهد.
وی افزود: فقط در دو گروه افزایش ظرفیت دانشجو داشتهایم، دانشجویان خارجی و دیگری رشتههای جدید که در مرزهای دانشگاه است مثل بین رشتهایها و میان رشتهایها که در دستور کار قرار گرفتهاند.
انتهای پیام/