سرپرست تیم پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران گفت: با ادامه روند استفاده از فست‌فود در کشور شاهد افزایش بیماران کبد چرب هستیم.

علی جعفریان رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران و سرپرست تیم پیوند کبد این دانشگاه در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان  گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره اظهارنظر برخی رسانه ها مبنی بر سونامی کبد چرب در کشور بیان کرد: این مسئله صحت ندارد، اما بیماری کبد چرب شیوع چشمگیری پیدا کرده است.

وی با تاکید بر اینکه کبد چرب یکی از عوامل اصلی نیاز بیمار به پیوند کبد است، تصریح کرد: این بیماری ارتباطی به چاقی ندارد و اشخاص لاغر را نیز درگیر می کند که در صورت تداوم فرهنگ استفاده از فست فود، شیوع بیماری کبد چرب افزایش پیدا می کند. 

جعفریان درباره راه های پیشگیری از کبدچرب اظهار کرد: رژیم غذایی مناسب و تحرک بدنی از عوامل مهم پیشگیری کننده این بیماری محسوب می شوند. 
 
وی تاکید کرد: آماری از پیوند کبد و بیماری کبد چرب موجود نیست اما 25 درصد بیماران پیوند شده به کبد چرب مبتلا بوده اند.

سرپرست تیم پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به پانصدمین پیوند کبد در کشور، درباره جایگاه ایران در این عرصه بیان کرد: ایران رتبه اول را در پیوند کبد از مرگ مغزی در منطقه خاورمیانه دارد و به طور کلی با وضعیت بسیار خوب در جایگاه دوم پیوند کبد قرار دارد. 

وی بیان داشت: بیمارستان نمازی شیراز در حدود 3 سال پیاپی رتبه اول را در دنیا از نظر پیوند کبد به خود اختصاص داده و نتایج حاصل از این پیوندها در ایران با مراکز خوب دنیا رقابت می کند. 

سرپرست تیم پیوند کبد دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: عمل پیوند همزمان کبد- کلیه انجام می شود و پیوند همزمان کبد- لوزالمعده در نیمه دوم امسال راه اندازی می شود. 

وی با اعلام اینکه نیاز به پیوند همزمان کبد- لوزالمعده در کشور محدود است، بیان کرد: این جراحی برای بیماران دیابتی با عارضه لوزالمعده و نارسایی کلیه، همچنین بیمارانی که دچار افت قند خون شدید می شود، کاربرد دارد. 


انتهای پیام/
برچسب ها: بیماری ، کبد چرب ، فست فود
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار