به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
شهرکرد؛ معاون آبخیزداری، امور مراتع و بیابان سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور در نشست ارزیابی فاز تمدید پروژه مدیریت مشارکتی جنگل و مرتع «جایکا» در شهرکرد گفت: نتایج به دست آمده از اجرای این طرح در منطقه بازفت شهرستان کوهرنگ چهارمحال و بختیاری نشان می دهد که باید در گام اول به دیگر نقاط مستعد این استان و در گام دوم به 6 استان دیگر واقع در محدوده زاگرس و رودخانه کارون تعمیم پیدا کند.
پرویز گرشاسبی افزود: تغییر در رویکرد مدیریت منابع طبیعی و افزایش مشارکت مردم، ایجاد زمینه معیشت جایگزین و آموزش و توانمند سازی ساکنان مناطق جنگلی از اهداف اجرای طرح مشارکتی جنگل و مرتع است.
وی ادامه داد: این طرح راهکاری برای جلوگیری از فرسایش خاک و مبارزه با پدیده خشکسالی و احیای جنگلها می باشد.
گرشاسبی اضافه کرد: برای اجرای موفق این طرح در کشور باید انسجام سازمانی بین منابع طبیعی و آبخیزداری، استانداری، آموزش و پرورش و دیگر نهادها ایجاد شود.
مدیرکل جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری هم در این نشست گفت: اجرای پروژه های مهم ملی و بین المللی مانند جایکا زمینه مشارکت مردم در حفظ و حراست از منابع طبیعی و همچینین بهره برداری صحیح از آن را فراهم می کند.
ذبیح الله غریب افزود: اجرای پروژه جایکا نزدیک 6 سال در چهارمحال و بختیاری به طول انجامیده است و توسعه آن به تمام استان با مشارکت همگانی مردم به عنوان یک پروژه اقتصادی ملی از خواسته های مردم و مسئولان است.
نمانیده مقیم آژانس بین المللی همکاری ژاپن (جایکا) در ایران هم در ادامه گفت: بدون مشارکت فعال مردم نمی توان عرصه های منابع طبیعی را حفاظت و نگهداری کرد.
کوهی ساتو ادامه داد: رویکرد مشارکت، مشورت و همفکری مردم برای احیای منابع طبیعی در طرح جایکا به نتیجه رسیده و همچنان باید ادامه پیدا کند.
وی افزود: در جریان اجرای پروژه مشارکتی جنگل و مرتع «جایکا» در چهارمحال و بختیاری مشاغلی نظیر زنبورداری، کشت گیاهان دارویی، باغچه های خانگی، احداث باغ و خیاطی برای زنان روستایی ایجاد شده است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری هم گفت: امسال کشت گونه های اقتصادی جنگلی مانند انجیر، انار، سماق و کاشت گونه های گیاهان دارویی مانند موسیر و کلوس در 2 هزار هکتار از اراضی استان انجام می شود.
علی محمدی مقدم افزود: استان چهارمحال و بختیاری به عنوان پایلوت و پیشرو در زمینه توسعه کشت گیاهان دارویی و جنگل کاری اقتصادی در کشور معرفی شده است.
طرح مشارکتی صیانت از جنگل و مرتع به منظور احیا و حفظ مراتع وجنگل ها با همکاری ایران و ژاپن از سال 89 در منطقه بازفت شهرستان کوهرنگ استان چهارمحال و بختیاری آغاز شده و آذرماه امسال به پایان می رسد که با پیش بینی های انجام شده و توافق طرفین تمدید می شود.
بخش بازفت از توابع شهرستان کوهرنگ در چهارمحال و بختیاری است که مرکز آن در ۱۹۰ کیلومتری شهرکرد مرکز استان قرار دارد.
انتهای پیام/ض