یک متخصص تغذیه گفت:مصرف مواد گیاهی در از بین بردن کم خونی تاثیر به سزایی دارد.

محمد حسین عزیزی متخصص تغذیه در گفت و گو با  خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران، گفت: مصرف پسته می‌تواند مشکلات قلبی - عروقی را کاهش دهد زیرا  وجود اسیدهای چرب غیراشباع به مقدار زیاد  در کاهش کلسترول و در نتیجه کاهش بیماری‌های قلبی مؤثر است.

وی ادامه داد:یکی دیگر از دلایل تأثیر پسته در کاهش امراض قلبی- عروقی، فیبرهای موجود در آن است. مغز پسته حاوی فیبرهای نامحلول (سلولزها و لیگلنان) به میزان 97 درصد و فیبرهای محلول به میزان 3 درصد می‌باشد که فیبرهای نامحلول آن دارای این خاصیت (حفاظت قلب) هستند.
 
کمبود فولات می‌تواند باعث مشکلاتی چون کم خونی شو و با توجه به اینکه پسته حاوی فولات و آهن می‌باشد، به بهبود کم خونی کمک می‌کند.

این متخصص تغذیه اظهار داشت:خرما به تنهایی یا به همراه لبنیات ،گردو و بادام، برای فعالیت‌های سنگین، روزه گرفتن، خستگی مفرط و فعالیت‌های فکری که احتیاج به انرژی زیاد دارند، بسیار مفید است. فیبر یا الیاف خرما می‌تواند به کاهش چربی کمک کند و  به علت داشتن قند، موسیلاژ و مواد پکتیکی و ضد سرفه هستند. 

وی تصریح کرد:آهن موجود در خرما برای جبران کم‌خونی مفید است. ترکیبات مهم آن، از جمله منیزیم، دارای اثرات ضد سرطانی می‌باشند در بهتر شدن  فعالیت های مغزی نیز موثر است.

عزیزی افزود:خوردن خرما باعث ایجاد خواب راحت،تقویت بینایی و شنوایی،افزایش شیر مادران،خاصیت ضد میکروبی در برابر بیماری ها،رفع عطش،مقوی معده وهضم بهتر غذا می‌شود.

وی خاطر نشان کرد:افراد دیابتی باید در مصرف خرما تعادل را رعایت کنند زیرا مصرف زیاد آن به خاطر وجود مواد قندی موجب پوسیدگی دندان‌ها و چاقی شود.

عزیزی خرما را یک ضد سرطان قوی دانست و بیان داشت:خرما دارای خاصیت ضد کم خونی است و از بروز سرطان‌های روده بزرگ، کبد، دهان، طحال، معده و  گلو جلوگیری می کند، همچنین از خواص دیگر خرما می توان به ضد قارچ ،یبوست،سرفه، اسهال،  ضد میکروب، ضد التهاب، بودن آن اشاره کرد. 

این متخصص تغذیه اذعان داشت: ازمهمترین خواص زیره ضد نفخ بودن آن است که مشابه رازیانه یا میوه‌های دیگر خانواده جعفری است. زیره سیاه ضد تشنج و انرژی زا است. 

وی افزود:فرآورده های زیره در حد توصیه شده خوراکی یا دارویی عارضه جانبی ندارند. مصرف بیش از حد و یا طولانی مدت آن برای افرادی که التهاب کلیه دارند، توصیه نمی‌شود.

عزیزی یاد آور شد:ترکیبات اکسیدکننده نقش مهمی در بروز بیماری‌های التهابی، فشار خون، امراض قلبی -عروقی، سرطان، ایدز، آلزایمر و پارکینسون دارند. گرچه بدن به طور طبیعی اکسیدان‌ها را خنثی می‌کند، ولی رژیم غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان، تأثیر بسزایی در جلوگیری از این بیماری‌ها دارد.

انتهای پیام/  

برچسب ها: پسته ، کم خونی ، فولات ، آهن بدن ، خرما
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار