یک موسسه سوئیسی هواپیمایی جدید به نام "کلیپ ایر" طراحی کرده که شامل بدنه، کابین خلبان، و سه موتور، متصل به حداکثر سه محفظه - هر یک به وزن حدود ۳۰ تن - است و می‌توانند به عنوان کابین مسافر یا حمل بار مورد استفاده واقع شوند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  در طرح مؤسسه پلی تکنیک فدرال لوزان در سوئیس، این هواپیما دو بال بلند دارد و قادر به حمل 450 نفر - هر محفظه 150 نفر - یا ترکیبی از مسافر و کالاست. این میزان معادل فضای سه هواپیمای A320 است، در حالی که به نیمی از قدرت موتور آنها نیازمند است.

هواپیمایی که قطار می‌شود +تصاویر

هواپیمایی که قطار می‌شود +تصاویر

سه محفظه تعبیه شده به‌گونه‌ای طراحی شده تا بتواند به راحتی از بدنه جدا شده و اجازه چرخش سریع روی زمین را به هواپیما بدهند. از آنجا که این محفظه‌ها قابلیت حملروی تریلی را دارند، می‌توانند مسافران را به ایستگاه‌های قطار محلی یا مترو برسانند.

همچنین این محفظه‌ها می‌توانند مسافران را از ایستگاه مترو به فرودگاه برسانند و به هواپیما متصل شوند، بدون این‌که نیازی به پیاده شدن مسافران باشد. این انتقال یکباره نیاز به پایانه‌های فرودگاهی و صف‌ مسافران برای سوار شدن به هواپیما را از بین می‌برد.

هواپیمایی که قطار می‌شود +تصاویر

هواپیمایی که قطار می‌شود +تصاویر

این روش موجب انعطاف‌پذیر و کارآمد شدن مدیریت ناوگان و بارگیری سریع‌تر می‌شود. هواپیمای کلیپ‌ایر می‌تواند میزان زمان و هزینه سفر و احتمال انجام پروازهای خالی را به شدت کاهش دهد.

 این سیستم همچنین نسبت به فناوری‌های موجود، سازگارتر با محیط زیست است، چراکه با سه محفظه در زیر یک مجموعه بال، تولید گازهای گلخانه‌ای کمتری را به همراه دارد و مصرف سوخت آن با سه هواپیمای تک با همان ظرفیت پرواز در ارتفاع و سرعت برابر است.

شرکت سازنده سوئیسی این هواپیما ایده استفاده از انواع سوخت پاک مانند هیدروژن مایع و سوخت‌های زیستی به جای بنزین سنتی را نیز دنبال می‌کند.

هواپیمایی که قطار می‌شود +تصاویر

ایده بلندپروازانه ساخت این نوع هواپیما هنوز راه درازی در پیش دارد و نیاز بیشتری به شبیه‌سازی آیرودینامیکی پیشرفته برای تست عملی واقعی آن است.

هنوز سئوالات بدون پاسخ زیادی هستند که باید در این زمینه جواب داده شوند، مانند اینکه این پیکربندی چه تأثیری در روش‌های امنیتی مسافرت هوایی دارد.

هنوز هم کلیپ‌ایر دارای پتانسیل بسیار زیادی است که تیم پروژه تحقیقاتی آن باید روی امکان‌سنجی فنی این هواپیما در هر مرحله کار کنند. گرچه این هواپیما باید بتواند قبل از پرواز وسایل نقلیه مافوق صوت تبدیل به یک واقعیت شود.

منبع: تسنیم

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار