گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان - آفت میهمان ناخوانده دهان است، البته از آن نوعی که حضورشان فقط موجب ناراحتی و درد است! رنگ آفت سفید است و حاشیه متورم قرمز رنگی دارد که معمولا پشت لبها ظاهر میشوند.
علاوه بر لبها، قسمت داخلی گونه، انتهای حفره دهانی و زیر زبان نیز از مکانهای پدید آمدن آفتهای دهانی است. زخمهای دهانی میتوانند به دلایل مختلف ظاهر شوند اما در مجموع دو نوع دارند:
زخمهای کوچک
زخمهای کوچک یا همان آفت دهان که 80 درصد اوقات را در برمیگیرد. زمان درمان این آفتها بین 7 تا 10 روز زمان میبرد.
زخمهای بزرگ10 درصد آفتهای دهانی از اندازه عادی بسیار بزرگتر هستند که در اغلب مواقع با آفتهای مجاور ادغام شده تا آفتی بزرگتر را ایجاد کنند. این زخمها به شدت دردناک هستند.
زخمهای تبخالیاین زخمها اگر در معرض «ویروس هرپس سیمپلکس» قرار گیرند میتوانند بسیار دردناکتر شوند. این ویروس مسئول پدید آوردن تبخال است. اگر چنین شود، احتمال تشکیل مجدد آنها وجود دارد و زنان بیشتر دچار این نوع زخمها میشوند. چنین زخمهایی اغلب ترکیبی از 100 زخم کوچکتر هستند.
مهمترین عوامل زخمهای دهانیعدم رعایت بهداشت، استرس، آلرژی، گزیدگی در ناحیه دهان و گونه، ویروس هرپس سیمپلکس، کمبود مواد مغذی (مانند آهن، ویتامین B12 و ویتامین C)، عدم تعادل هورمونی، بیماری پوستی و بیماریهای رودهای از جمله عوامل شیوع آفتهای دهانی هستند.
درمانبرای درمان آفتهای دهانی پیشنهادات زیادی وجود دارد که در ادامه برخی از آنها را به شما معرفی میکنیم. هر یک از این پیشنهادات میتواند مفید باشد.
یک لیوان آب سرد و سپس یک لیوان آب ولرم غرغره کنید
شیر نارگیل: باید با رنده کردن نارگیل تازه شیر آن را دربیاورید و سپس روزی 3 تا 5 دفعه آن را غرغره کنید
تخم گشنیز: یک قاشق چایخوری تخم گشنیز در یک فنجان آب ریخته و سپس آن را بجوشانید. در حالی که هنوز گرم است، آن را (روزی سه دفعه) غرغره کنید
دو قاشق غذاخوری ژل آلوئه ورا، روزی سه مرتبه
معادل یک فنجان برگ شنبليله را در دو فنجان آب بجوشانید. سپس آب آن را روزی 2 تا 3 بار غرغره کنید
آب نمک: سعی کنید زمان بیشتری آن را در دهان خود نگاه دارید
برگ گشنیز: آن را داخل آب جوشانده سپس آب آن را غرغره کنید
برگ ریحان: 5 یا 6 برگ گیاه ریحان را روزی 5 یا 6 مرتبه بجوید
گوجه فرنگی، عسل، زردچوبه، روغن نارگیل: هر یک به تنهایی مفید هستند
مصرف انواع سالاد و به ویژه پیاز خام
استفاده از مسواک نرم
اجتناب از مصرف هرگونه مواد مخدر و مشروبات الکلی
عدم مصرف غذای تند و داغ
منبع: فرادید
انتهای پیام/
برای درمان آفت دهن خیلی خوبه, مادر بزرگم تجویز میکرد, اولش شدیدن میسوزه و بعد یک حالت بی حسی به زخم میده و بعد یک یا دو روز زخم از بین میره!
یکم می ریزی روی آفت، 10 تا 20 ثانیه سوزش داره، بعد 1 روز خوب میشه (در این فاصله هم دیگه درد ندارین)! در مواردی که آفت بزرگ باشه باید این عمل را تکرار کرد.