امیر لطفی حقیقت کارشناس ارشد روان شناسی در گفتگو با خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، اظهار داشت: اغلب والدین احساس می کنند که لازم است همیشه فرزندانشان را راهنمایی و هدایت کنند زیرا ممکن است دست به خطا بزنند بنابراین بعد از ازدواج، پذیرش استقلال جوانان برای خانواده ها سخت و دور از انتظار است.
وی افزود: هر خانواده بسته به زمینه های اعتقادی، تحصیلی و فرهنگی معیارهایی را درست می داند، چنانچه تصمیمات و یا رفتار فرزندان با چارچوب ذهنی والدین همخوانی نداشته باشد ممکن است این تصور برای خانواده تلقی شود که زوجین اشتباه می کنند و والدین در جهت هدایت فرزندانشان برای اظهار نظر و یا حتی دخالت در مورد تصمیم گیری و رفتار آن ها حق به جانب هستند.
این مشاور با بیان اینکه خانواده نخستین و تأثیرگذارترین نهادی است که فرد در آن رشد می کند، گفت: والدین قابلیت دخالت مثبت و منفی را در همه مراحل زندگی فرزندان حتی در زمان استقلال و ازدواج آن ها دارند و البته شرایط فرهنگی و اجتماعی حاکم بر جامعه به این مسئله دامن میزند.
لطفی حقیقت ادامه داد: دخالت های نابجا و نادرست والدین از حیطههای مشکلزا در روابط زوجهایی است که زندگی آن ها به تازگی شکل گرفته و از جمله عواملی است که آمار بالایی از طلاق را به خود اختصاص داده است.
وی با اشاره به ساختار عرفی و فرهنگی جامعه بیان داشت: امکان تغییر و یا قطع رابطه زوجین با خانواده ها وجود ندارد و در صورت اقدام به این عمل می تواند نتایج بسیار آسیب زایی به همراه داشته باشد بنابراین بهتر است جوانان که با توجه به آموزه ها واطلاعات عصر حاضر از شخصیت منعطف و توانمندی در حوزه ارتباطی برخوردارند راه تعامل سازنده را در پیش گیرند.
لطفی حقیقت در پایان گفت: جوانان بعد از ازدواج و تشکیل خانواده با حفظ کامل احترام و رعایت شأن والدین باید دخالت ها و عوامل منفی تأثیرگذار بر زندگی مشترک خود را به حداقل برسانند، از انتقاد کردن و ایجاد زمینه هایی برای ورود و مداخله آنان جلوگیری کرده و با داشتن روابط رسمی و صمیمی با خانواده طرف مقابل پرده های سوءظن و احساسات منفی را از دیدگاه آنان کنار بزنند.
انتهای پیام/