به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه، شهردار ارومیه در نشست خبری که به مناسبت برگزاری چهارمین جشنواره انگور برگزارشد، گفت: هدف آشکار این جشنواره ایجاد شور و نشاط در جامعه است و بر این اساس به بهانه های مختلف تلاش کردیم تا عموم شهروندان را به جشنواره ها دعوت کنیم.
محمد حضرت پور، خاطر نشان کرد: عمده نگاه ما معطوف به مناطق کمتر توسعه یافته است و تلاش کردیم با توسعه فضاهای سبز و احداث پارک ها جشنواره ها را نیز رونق دهیم به نحوی که هر ساله دو جشنواره گل و گیاه برگزار می کنیم.
وی با اشاره به اینکه آذربایجان غربی با داشتن 286 هزار تن انگور در سال ظرفیت بزرگی در این حوزه ایجاد کرده، افزود: متاسفانه انگور هفت هزار تومنی با بسته بندی مناسب به قیمت 700 تومن از کشاورز خریداری می شود و اگر بخواهیم بازار مصرف داخلی و خارجی را هدف قرار دهیم نیاز است تا دستگاه دیپلماسی کشور نیز کارگروه اقتصادی ایجاد کند و ظرفیت های داخلی را مورد بهره برداری بیشتر قرار دهند.
حضرت پور افزود: 30 درصد کشاورزان ارومیه از فروش محصولات انگور و باغداری امرار معاش می کنند و بر این اساس شهرداری ارومیه تلاش کرده تا برگزاری جشنواره ها رونق گردشگری را موجب شود و به سبب آن کاهش بیکاری رقم می خورد و در کنار این رونق ها بازارهای کوچک کسب و کار پرکار و پر فروش می شود.
وی بهره مندی کشاورزان از اقتصاد برخوردار را از جمله اهداف بلند مدت در توسعه اقتصادی ارومیه دانست و گفت: تعامل های بین بخشی را در راستای تحقق اهداف بلند مدت اقتصادی و اجرایی شدن برنامه های میان مدت و کوتاه مدت با دیگر دستگاه ها انجام می دهیم و پیش بینی می شود امسال حضور مردم بیش از 50 درصد افزایش یابد.
شهردار ارومیه افزود : علیرغم تولید محصولات باکیفیت به دلیل ضعف در ساختار صادراتی، وزارت امور خارجه باید با ایجاد معاونت اقتصادی به دنبال بازارهای جدید برای محصولات کشاورزی باشد
شهردار ارومیه همچنین در رابطه با اقدامات قابل انجام در توسعه صنایع تکمیلی و بسته بندی اظهار کرد: برای توسعه این مهم تلاش کردیم تا از ظرفیت های تبلیغ و رسانه ای معرفی مناسبی از ارزش محصول انگور ارائه کنیم تا با افزایش آگاهی سرمایه گذاری ها در حوزه رونق صنایع کشاورزی و باغداری و محصولات تولیدی بیشتر شود.
حضرت پور نبود قطار و کسری تعداد پروازها را از موانع رونق گردشگری شهر ارومیه عنوان و بیان کرد: هزینه گردشگران برای حضور در ارومیه با کمبودهای موجود بالا می رود و در حال حاضر تلاش ما متمرکز بر توسعه زیر ساخت هاست.
وی در مورد کاهش فروش باغات انگور بیان کرد: دلیل اصلی آن این است که متولی اصلی در حوزه انگور وجود ندارد و البته یک کارخانه ای که متعلق به سازمان مستضعفان است و باید مدافع مستضعفان باشد، موجب شده تا نرخ پایین خرید انگور از باغدار ضرر زیادی را به آنها وارد کند و با پیشنهاد قیمت 600 تومان برای تبدیل انگور به کنستانتره حتی خرید چیدمان انگور از باغ ها تأمین نمی شود، در حالیکه هم اکنون بازار خشکبار هر کیلو انگور را به نرخ هزار و پنجاه تومن و تا هزار و 200 تومن خرید می کنند و در حوزه بازار داخل انگور کمتر از 2 هزار تومان فروخته نمی شود.
شهردار ارومیه در مورد خرید سازمان میادین میوه و تره بار از باغداران نیز گفت: سازمان میادین هر کیلو انگور را 1500 تومان در حدالاقل قیمت از باغدار می خرد و با کمبودهایی مانند نداشتن کامیون یخچالدار امکان عرضه انگور به شکل تازه خوری تا جنوب کشور را نداریم.
حضرت پور در مورد صادرات انگور ارومیه گفت: هر سال صادرات را افزایش می دهیم و نیازمند شرکت بزرگ هلدینگ در جهت توسعه و رونق بسته بندی انگور هستیم و با توجه به نبود آمایش سرزمین زمانیکه مجوز احداث 10 کارخانه کنستانتره را صادر می کردیم تدبیری برای الزومات آن نیز اندیشیده می شد.
وی در پاسخ به خبرنگاری در مورد خلاء مراکز فروش مستقیم محصولات باغی چون انگور و سیب در سطح شهر، گفت: دراین رابطه کوتاهی شده و نتوانستیم مراکز فروش اختصاصی محصولات باغی چون انگور و سیب را ایجاد کنیم.
شهردار ارومیه در مورد مراکز اختصاصی فروش انگور در ارومیه و سایر شهرهای بزرگ، گفت: هم اکنون انگور با بیست درصد گران تر از قیمت میوه و تره بار در سطح شهر عرضه می شود.
حضرت پور تصریح کرد: وقتی کشت انگور جایگزین محصولات هسته ای دیگر شود با کاهش مصرف 500 میلیون متر مکعب در آب مواجه می شویم و هم اکنون در شرایطی هستیم که احداث چاه های غیر مجاز خود به کاهش سریع منابع آب و افزایش خشکیدگی آب دریاچه ارومیه می انجامد.
انتهای پیام/ب