به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
شیراز؛ مسيح اسماعيلي مسول اداره بهبود توليدات گياهي جهاد كشاورزي شهرستان ني ريز گفت: سطح كشت شده ي زعفران در سال هاي گذشته حدود 18 هكتار بوده و با توجه به استقبال كشاورزان و ضرورت كاشت گياهان دارويي در مناطق مختلف، امسال شاهد افزايش سطح اين محصول به ميزان 6 هكتار بوديم و پيش بيني مي شود سال آينده افزايش قابل توجهي در سطح كشت زعفران داشته باشيم.
اسماعيلي افزود: كشت زعفران از سال 79 بطور جدي در منطقه مشكان شهرستان ني ريز آغاز شده و خوشبختانه با توجه مقرون به صرفه بودن آن و بازار مصرف زعفران، هرسال بر سطح زير كشت آن افزوده مي شود.
وي ادامه داد: شرايط بحران آب در شهرستان و لزوم بهره برداري بهينه از منابع آبي بخصوص در مناطقي كه مستعد كشت جايگزين هستند و اهميت برنامه ريزي در راستاي اجراي سياست هاي اقتصاد مقاومتي، مي طلبد تا با ترغيب كشاورزان و برنامه ريزي صحيح و ارائه ي الگوهاي مناسب، به سمتي برويم كه كشت گياهان دارويي و كم آب بر را در سطح شهرستان توسعه دهيم.
او خاطر نشان کرد: به طور متوسط در هر هكتار زمين زعفران، 500 كيلوگرم زعفران تر و نهايتا 5 هزارگرم زعفران خشك توليد مي شود كه پارسال حدود 50 كيلوگرم محصول خشك برداشت و علاوه بر مصارف داخلي به استانه اي همجوار و بازارهاي خارجي هم ارسال شد.
مسول اداره بهبود توليدات گياهي جهاد كشاورزي شهرستان ني ريز تصریح كرد: علاوه بر نبود صنايع بسته بندي، درحال حاضر مهمترين مشكل كشاورزان، نبود نقدينگي براي خريد پياز زعفران از شهرها و استان هاي دوردست است كه اگر شرايطي براي تامين منابع مالي در قالب تسهيلات آسان فراهم شود، قطعا به توسعه سريع و افزايش توليد اين محصول ارگانيك و با ارزش كمك موثري مي شود.
انتهای پیام/ر