معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: سطح زیر کشت گیاهان دارویی در این استان نسبت به سال 92 هشت برابر افزایش یافت.

به  گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛ شهرام عسکری گفت: هم اکنون 85 هکتار از زمین های کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد زیر کشت گیاهان دارویی استویا، بابونه، نعناع فلفلی و به لیمو است، در حالی که سطح زیر کشت گیاهان دارویی این استان در سال 92 حدود 10 هکتار بود.

وی تصریح کرد: بر اساس طرح اقتصاد مقاومتی 320 هکتار دیگر از زمین های کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد زیر کشت گیاهان دارویی می رود.

عسکری با اشاره به این که بخش عمده ای از گیاهان دارویی تولیدی کشاورزان کهگیلویه و بویراحمد به نام استان های دیگر به خارج از کشور صادر می شود بر رفع موانع صادرات این محصولات تاکید کرد.

وی بیان کرد: یک هیات در آینده نزدیک برای فراهم شدن زمینه صادرات گیاهان دارویی و چند محصول کشاورزی دیگر به کهگیلویه و بویراحمد سفر می کند، که امید است این سفر بتواند زمینه صادرات مستقیم را فراهم کند.

عسکری عنوان کرد: اشتغال مستقیم در هر هکتار از گیاهان دارویی هشت تا 15 نفری، و درآمد آن 250 تا 400 میلیون ریال است.

وی گفت: گسترش کشت گیاهان دارویی از راهبردهای دولت برای رونق اقتصادی در کهگیلویه و بویراحمد است.

عسکری افزود: پرداخت تسهیلات بلاعوض بین پنج تا 90 میلیون ریال، تسهیلات بانکی، حمایت برای سم پاشی و خشک کردن از جمله کمک های دولت برای توسعه کشت گیاهان دارویی در این استان است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد از کشت گل محمدی به عنوان یکی از گونه های گیاهان دارویی در 15 هکتار از زمین های کشاورزی منطقه ده نو و کاکان بویراحمد برای نخستین بار در این استان در سال جاری خبر داد.

عسکری ابراز کرد: براساس برنامه ریزی انجام شده یکهزار هکتار از زمین های کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد پاییز امسال زیر کشت گل محمدی خواهد رفت.

وی اظهار کرد: کشت این گیاه سبب تقویت سفره های آب زیرزمینی، درآمد زایی، اشتغال زایی، توسعه صنعت گردشگری و تلطیف هوا می شود.

عسکری تصریح کرد: گل محمدی نسبت به خشکی و فقر خاک، مقاوم است که در 14 استان کشور کشت می شود.

وی عنوان کرد: این گیاه در سال سوم به مرحله گل دهی می رسد که در هر هکتار 1/5 تن گل استحصال می شود و از هر چهار تن نیز یک کیلوگرم اسانس تولید که ارزش ریالی هر کیلو اسانس نیز 300 میلیون ریال است.

عسکری اشتغال زایی کشت این گل را در هر هکتار 2 نفر ذکر کرد.

وی افزود: در حال حاضر ظرفیت کاشت بیش از 10 هزار هکتار گل محمدی در استان وجود دارد که در صورت تحقق این امر کهگیلویه و بویراحمد تا چند سال آینده به یکی از قطب های مهم این محصول در کشور تبدیل خواهد شد.

کشاورزان استان 700 هزار نفری کهگیلویه و بویراحمد سالیانه 800 هزار تن محصول تولید و روانه بازار مصرف می کنند.


انتهای پیام/ش
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.