وی تصریح کرد: در دنیایی که 870 میلیون نفر معادل یک هشتم جمعیت جهان غذای کافی برای خوردن ندارند، یک سوم از مواد غذایی تولید شده توسط انسان هدر میشود و تولید این حجم از غذای هدر رفته در هر سال نیازمند کشت در 198 میلیون کیلومتر مربع از اراضی کشاورزی کره زمین، صرف 173 میلیارد متر مکعب آب شیرین و مصرف 28 میلیون تن کود شیمیایی است.
مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت اظهار کرد: طبق آمارهای فائو هر روز به ازای هر نفر، 134 کالری غذا در ایران هدر میشود یعنی سرانه هدررفت روزانه غذا در ایران 134 کیلو کالری است و در واقع از 100 میلیون تن محصول کشاورزی تولیدی در کشور 35 میلیون تن در سال دور ریخته میشود که این رقم معادل غذای 15 میلیون نفر است.
عبداللهی به آمار فائو در خصوص ضایعات هر یک از محصولات غذایی در کشورهای صنعتی اشاره و عنوان کرد: طبق این آمار ضایعات میوه و سبزی 45 درصد یعنی معادل سه هزار و 700 میلیارد سیب، ضایعات غلات 30 درصد یعنی معادل 763 میلیارد بسته ماکارونی، ضایعات غذاهای دریایی 25 درصد یعنی معادل 3 میلیارد ماهی سالمون، ضایعات گوشت 20 درصد یعنی معادل 75 میلیون گاو، ضایعات لبنیات 20 درصد معادل 574 میلیارد عدد تخم مرغ و ضایعات دانههای روغنی 20 درصد یعنی معادل 11 هزار بطری روغن زیتون اعلام شده است.
وی افزود: با توجه به این آمار، فائو به مناسبت روز جهانی غذا راهکارهایی مانند افزایش مصرف حبوبات، استفاده بهینه از آب، خرید مواد غذایی با ارزش تغذیه بالا، سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و توسعه تحقیقات مرتبط با خشکسالی و تولید و معرفی گونههای گیاهی مقاوم به خشکی را جهت حذف گرسنگی و کاهش سوتغذیه به کلیه کشورهای دنیا ابلاغ کرده است.
انتهای پیام/