وی با اشاره به گزارشهای ارائه شده از برنامههای دستگاههای اجرایی در جهت توسعه سواحل مکران، از تلاشهای صورتگرفته در این راستا قدردانی کرد و گفت: هماهنگی خوبی میان دستگاههای اجرایی ذیربط به وجود آمده و برنامههای مناسبی برای توسعه این منطقه استراتژیک کشور تدوین شده است.
معاون اول رئیسجمهور توسعه زیربنایی سواحل مکران را موضوعی جدی و پراهمیت دانست و افزود: این موضوع در برنامه ششم توسعه نیز بهطور ویژه مد نظر قرار خواهد گرفت و معتقدیم که سواحل مکران فرصت بینظیری برای توسعه کشور است.
وی همچنین با اشاره به گزارش وزارت راه و شهرسازی در خصوص مطالعات و پهنهبندی کاربری اراضی منطقه مکران اظهار داشت: این مطالعات بایدها و نبایدهای توسعه این منطقه را به صورت دقیق مشخص کرده و کانونهای اصلی استقرار جمعیت و مساحت پهنههای مختلف را تبیین کرده است که میتواند نقش موثری در اجرای برنامههای توسعهای در سواحل مکران داشته باشد.
جهانگیری همچنین با تأکید بر اینکه دولت اهتمام ویژه دارد که زیرساختهای لازم را برای توسعه منطقه مکران فراهم کند، افزود: البته بخش اصلی اقدامات توسعهای در این منطقه باید به توسط بخش خصوصی انجام شود و دبیرخانه کارگروه باید برنامههای دستگاههای اجرایی مختلف و استفاده از توان بخش خصوصی را پیگیری کند.
معاون اول رئیسجمهور همچنین با اشاره به گزارش دبیرخانه کارگروه از پیشرفت فیزیکی مصوبات سفر مقام معظم رهبری به بندرعباس خاطرنشان کرد: باید موانع پیش روی اجرای این مصوبات برداشته شود و اعتبارات لازم در بودجه سال 96 نیز لحاظ شود.
در این جلسه که وزرای جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، نیرو، دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، استانداران سیستان و بلوچستان و هرمزگان و فرمانده نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز حضور داشتند، دبیرخانه کارگروه گزارشی از پیشرفت مصوبات سفر رهبر معظم انقلاب به بندرعباس ارائه کرد و به تشریح مشکلات فراروی پروژههای مختلف در بخش جادهها، فرودگاه، بهداشت و درمان و تأمین آب و برق پرداخت.
در ادامه این جلسه طرحها وپروژههای پیشنهادی وزارتخانههای صنعت، معدن و تجارت، نیرو و جهاد کشاورزی برای توسعه سواحل مکران مطرح شد و نمایندگان دستگاههای اجرایی به ارائه توضیحاتی درخصوص جزئیات طرحها و برنامههای خود برای توسعه منطقه مکران پرداختند.
معاون وزیر راه و شهرسازی نیز در این نشست گزارشی از نتایج مطالعات و پهنهبندی کاربری اراضی منطقه مکران ارائه کرد و ضمن بیان توضیحاتی درباره کانونهای اصلی استقرار جمعیت و نظام اسکان در منطقه، به تشریح مساحت و درصد پهنههای مختلف از جمله کشاورزی، صنعت، زیرساخت، گردشگری، خدمات بازرگانی، سکونتگاهی و پدافند عامل و غیرعامل پرداخت.
رئیس سازمان حفاظت محیط زیست هم در این نشست گزارشی از مطالعات زیستمحیطی منطقه مکران ارائه کرد و مقرر شد در جلسهای با حضور نمایندگان وزارت دفاع و دبیرخانه کارگروه، دغدغههای این سازمان در مورد لحاظ الزامات زیستمحیطی در برنامههای توسعهای سواحل مکران لحاظ شود.
گزارش وزارت جهاد کشاورزی در خصوص توسعه سواحل مکران بخش پایانی این جلسه بود و نماینده این وزارتخانه در خصوص طرح جامع وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه شیلات و آبزیپروری در منطقه مکران توضیحاتی ارائه کرد.
انتهای پیام/