به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
آبادان؛شهیب زاده مدیر جهاد کشاورزی آبادان با اشاره به ظرفیت و قابلیت های تولید خرما در این شهرستان گفت: این طرح در راستای حمایت از افزایش تولید اجرا شده است.
ناجی شهیب زاده با بیان اینکه استفاده از پاجوش کشت بافت، سبب ایمنی نخیلات از ابتلا به آفات و بیماری ها، افزود: در صورت مدیریت کشت این نهال ها، بازدهی بالاتر و رشد سریع تر انجام می شود.
وی گفت: مناسب ترین زمان کشت پاجوش ها در فصل پائیز و هنگامیست که حداقل دارای سه برگ کامل و ۴۰ سانتی متر ارتفاع باشند.
مدیر جهاد کشاورزی آبادان افزود: طرح توسعه نخیلات در سطح هفت هکتار از اراضی مستعد آبادان اجرا و ۱۸ بهره بردار یک هزار و ۱۰ اصله پاجوش را کاشتند.
شهیب زاده گفت: پاجوش ها براساس اصول فنی و تحت آموزش مروجین مراکز مدیریت جهاد کشاورزی آبادان کاشته شد.
به گفته شهیب زاده، پیارم، استعمران، زاهدی و دیری از انواه پاجوشهای توزیع شده در میان بهره برداران برای کاشت بود.
مدیر جهاد کشاورزی آبادان افزود: برای اجرای این طرح مبلغی بالغ بر ۱۷۰ میلیون ریال هزینه شد.وی گفت: کار خرید توافقی خرما که با هدف کوتاه شدن دست واسطه ها و دلالان از بازار خرمای آبادان از اواسط شهریورماه آغاز شده تا آخر آبان ماه ادامه دارد.
شهیب زاده با اشاره به اینکه امسال هر کیلوگرم خرما درجه یک، ۱۶ هزار ریال خریداری می شود، افزود: این مدیریت با شناسایی تجار معتبر و معرفی کشاورزان متقاضی فروش خرما، واسطه این خرید توافقی است.
مدیر جهاد کشاورزی آبادان گفت: تا کنون ۱۴ هزار و ۶۵۰ تن خرما خریداری شده که از این میزان ۱۳ هزار و ۷۰۰ تن آن استعمران و ۹۵۰ تن نیز زاهدی بوده است.
وی با بیان اینکه ۱۳ هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آبادان به زیر کشت خرما رفته است، افزود: پیش بینی می شود امسال ۶۵ هزار تن خرما از نخلستانها برداشت شود.
شهیب زاده گفت: برداشت خرما در آبادان از شهریورماه با نوع خرمای استعمران آغاز و در آبان ماه با برداشت خرمای برهی به پایان می رسد.
شهرستان آبادان از شهرهای خرما خیز خوزستان و دارای ۱۳ هزار و ۲۰۰ هکتار نخلستان است.
انتهای پیام/