به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
همدان، احمد باقری مدیر جهاد کشاورزی نهاوند گفت: کار برداشت محصول به از اوایل مهر ماه در شهرستان نهاوند آغاز شده و تا 10 آبان ماه ادامه می یابد.
وی گفت: در حال حاضر سطح باغ های به شهرستان نهاوند 60 هکتار می باشد که بطور متوسط 15 تن از هکتار برداشت می شود و پیش بینی می شود تا 10 آبانماه 500تن به مرغوب برداشت و روانه بازار شود.
باقری افزود: سطح باغ های محصول "به" نهاوند 60 هکتار بارور و حدود 5 هکتار نهال غیر بارور می باشد که بیشترین تولید این محصول در روستا های بخش مرکزی نهاوند است.
وی با اشاره به اینکه میوه به در نهاوند به صورت تک درخت، باغ های کوچک و بین درختهای باغ های اصلی در اکثر مناطق شهرستان تولید میشود بیان کرد: تولیدکننده عمده این محصول در نهاوند و روستاهای بخش مرکزی و اطراف شهر می باشد که تولیدی مازاد بر نیازشان را به شهرستانهای دیگر استان و سایر شهرستانهای همجوار صادر میکنند.
مدیر جهاد کشاورزی نهاوند اظهار داشت: عمده تولید کننده میوه به در نهاوند اقداماتی مانند مبارزه اصولی با آفات، آبدهی مناسب با سیستم قطره ای و کوددهی به موقع باعث افزایش تولید و راندمان و مرغوبیت این محصول در استان شده است.
باقری خاطرنشان کرد: با توجه به عملکرد و بازده اقتصادی سریع این محصول، به طور متوسط از سال چهارم عمر درخت، باردهی اقتصادی شروع میشود و در صورتی که ارقام اصلاح شده با عملکرد بالای تولید کاشته شود و شرایط کاشت و داشت و برداشت و مدیریت باغ خوب باشد، هر هکتار به بیش از 30 میلیون تومان درآمدزایی دارد.
وی گفت: به میوهای خوش طعم و معطر از خانواده سیب است که به جز استفاده از آن به صورت خام خوری بیشتر مواقع آن را پخته به صورت مربا یا در غذاهای مختلف مصرف میکنند.
وی افزود: محصول به در درمان بسیاری از بیماریهای عفونی تاثیر فراوانی دارد ا و در مصارف داخلی به صورت مربا و محصولات فراوری شده آن به شکل خشکبار و از دانه آن به صورت گیاهان دارویی استفاده میشود.
انتهای پیام/ز