محمد جهانی فوق تخصص آنکولوژی در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سرطان های دستگاه گوارش را شایع ترین انواع سرطان در کشور دانست و گفت: سرطان معده و روده بزرگ رتبه های اول و دوم شیوع را دارند اما در خانم ها سرطان سینه بیش از همه فراگیر است.
وی علم پزشکی را علمی به روز خواند و افزود: باتوجه به اینکه علم پزشکی به صورت لحظه ای روند ترقی و پیشرفت دارد، حوزه آنکولوژی هم از این موضوع مستثنی نیست و پزشکان آن نیازمند مطالعه مداوم هستند تا با فراگیری دانش روز دنیا، بهترین روش های درمانی را برای بیماران خود به کار گیرند.
این فوق تخصص آنکولوژی با تاکید بر اهمیت تشخیص بیماری در مراحل ابتدایی، بیان کرد: امروز می توان ادعا کرد برخی سرطان ها در صورت تشخیص در مراحل اولیه بیمار کاملا درمان می شود و درمان بیماری پس از پیشروی به مراحل حاد سخت تر می شود هرچند که پیشرفت ها فوق العاده و نتایج بسیار امیدوار کننده است.
وی درباره سرطانزا بودن داروهای شیمی درمانی، اظهار کرد: طیف داروهای شیمی درمانی بسیار وسیع بوده و تعداد داروهایی که عوارض مخربی دارند بسیار اندک است هرچند که این داروها هم خود موجب طول عمر و کیفیت زندگی بیمار می شوند و نباید ذهن را با این تفکر مخدوش کرد.
جهانی با اشاره به ترویج شایعه ای در فضای مجازی مبنی بر اینکه سرطان یک بیماری نبوده و تنها به دلیل کمبود ویتامین B17 است، تصریح کرد: هنوز در دنیا عامل اصلی سرطان ناشناخته است و فقط برخی عوامل محیطی، غذایی و غیره در بروز این بیماری به عنوان موارد دخیل گفته شده اند.
این استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: بنابراین علت بروز سرطان به دلیل کمبود ویتامین B17 صحت نداشته و نمی تواند مبنای درمان آن قرار گیرد چراکه هنوز هیچ چیز قطعی درباره این بیماری به اثبات نرسیده است.
انتهای پیام/