پژمان بابایی جامعهشناس در گفتگو با خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تأثیر اختلاف مدرک در ایجاد مشکل بین زوجین، اظهار داشت: دانشگاه یک محیط اجتماعی و علمی است که در آن امکان تعامل زیاد با افراد مختلف وجود دارد. بنابراین کسی که وارد دانشگاه میشود، معمولا اعتماد به نفس بالاتری دارد و میل به اجتماعی شدن هر چه بیشتر دارد. در این شرایط اگر ازدواج با فردی صورت بگیرد که این خصوصیات فکری را ندارد، زندگی دچار مشکل می شود و دو طرف احساس ناخرسندی می کنند.
وی در ادامه گفت: زن تحصیل کرده حس میکند همسرش میلی به ترقی خود و او ندارد و مرد دانشگاه نرفته فکر میکند همسرش ادای دانشگاه رفتهها را در میآورد. همچنین این طرز تلقیها در بین مردان تحصیل کرده و زنان بی سواد وجود دارد.
بابایی با بیان اینکه این تفاوت در سبک فکری و زندگی در دانشگاه آموخته میشود و خواه ناخواه زن و مرد را با خلاء روبرو میسازد، بیان داشت: فرد تحصیل کرده به دلیل ارتباط با استادان و افرادی در سطوح بالاتر، نگاه متفاوتتری به زندگی دارد. در واقع دانشگاه رفتن فقط تحصیل کردن نیست، بلکه آموختن یک سبک زندگی جدید است. به همین دلیل در بسیاری موارد تفاوت فرهنگی شخصی که دانشگاه رفته با فردی که دانشگاه نرفته محسوس است.
این جامعهشناس با اشاره به نمونههایی از زوجهایی که با وجود اختلاف در مدرک تحصیلی با هم مشکلی ندارند، تصریح کرد: خیلی از مردان و زنانی هستند که اگر چه دانشگاه نرفتهاند اما تلاش میکنند به روز باشند، اطلاعات خود را بالا ببرند، مطالعه زیاد داشته باشند و با تسلط کافی موضع خود را نسبت به هر چیزی مشخص کنند.
بابایی تأکید کرد: آنچه که بین یک فرد تحصیل کرده با دیگران نزدیکی فکری ایجاد میکند، میزان میل به پیشرفت است. اگر این موارد در زوج ها وجود داشته باشد، دانشگاه رفتن یا نرفتن مشکلی ایجاد نمیکند.
انتهای پیام/