به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اراک، حمید رضا نوازنی مدیر کل دفتر فنی استانداری استان مرکزی در جمع شهرسازان گفت: فضای شهری نراق و آرامش حاکم بر آن ناشی از شناختی است معماران گذشته در ساخت این شهر تاریخی به کار بسته اند.
وی ادامه داد: این طراحان کالبد شهر را با روح منطبق کردند و این امر در شهرسازی کنونی کمرنگ دیده می شود.
وی بیان کرد: طرح جامع نراق با این ویژگی ها تعریف شده و شهردار این شهر کالبد و ساختار کلی این شهر را حفظ کرده است.
مدیر کل دفتر فنی استانداری استان مرکزی گفت: اکنون آشفتگی سیما و منظر شهری به شدت به روح و روان انسان آسیب می زند و حقوق شهروندی را تضعیف می کند.
نوازانی ادامه داد: در طرح های تفضیلی شهری که نیم قرن است در حال اجرا است، ساختار این طرح ها منسوخ شده و پاسخ گوی نیاز شهروندان نیست.
وی بیان کرد: الگوی معماری ایران اسلامی باید در ساخت و سازهای شهری مورد توجه قرار گیرد.
نوازانی افزود: مهندسان شهرسازی باید الگوی معماری ایرانی را تدوین کنند و این ضوابط را در اختیار دستگاه های اجرایی قراردهند.
شهردار نراق نیز گفت: تور یک روزه شهرسازان با همکاری انجمن شهرسازان کشور به مناسبت روز جهانی شهر سازی( 21 آبان ماه ) با هدف تبادل اطلاعات بین مدیریت شهری نراق و جامعه مهندسان شهرسازی ایران برگزار شد .
محمود مرادی افزود: در این تور یک روزه اطلاعات علمی و تجربی، برنامه های توسعه شهری نراق در خصوص شهرسازی بررسی و از اماکن تاریخی و فرهنگی نراق نیز بازدید شد.
وی اظهار کرد: شهر نراق به جهت دریافت جایزه ملی جستار کیفیت شهری و تایید سازمان ملل به عنوان یک طرح پیشگام در توسعه متوازن شهری و مشارکت مردمی شناخته شده و به عنوان یک تجربه موفق داخلی مطرح است.
شهردار نراق یادآورشد: نراق از توابع استان مرکزی، شهری باستانی با قدمتی 2000 ساله است که از مجموع 140 هکتاری شهر،20 هکتار آن مجموعه کالبدی بافت تاریخی است.
مرادی افزود: این شهر تاریخی با ویژگی های خاص از معماری دوره ایلخانی، سلجوقی و قاجاریه پیروی می کند و دارای 100منزل و ابنیه تاریخی مطرح و ارزشمند است که گردشگران بسیاری را به سوی خود می خواند.
انتهای پیام/ب