باشگاه خبرنگاران جوان گزارش میدهد؛
باشگاه خبرنگاران جوان گزارش میدهد؛
براساس این گزارش تروریستهای تکفیری در این حمله از گاز کلر و چندین خودروی بمب گذاری شده استفاده کردند.
این عملیاتهای شیمیایی داعش شاید مرهمی باشد برای تسکین درد تروریستها به علت قرار گرفتن در باتلاقی به نام سوریه و عراق. گزارشها حاکی از آن است که در درگیریهای اخیر؛ تروریستهای داعش به راحتی از سلاحهای شیمیایی و عصبی همچون گازهای کلر و سارین در شهرهای عراق و سوریه مثل کرکوک؛ موصل؛ تل براک و استان حسکه استفاده میکنند.
یک نماینده پارلمان ترکیه میگوید گروه تروریستی تکفیری داعش مواد لازم برای تولید گازهای کشنده سارین و کلر را از طریق ترکیه به دست آورده است. اِرِن اِردِم، عضو حزب جمهوری خلق گفت آنکارا در بررسی مسیرهای تدارکاتی مورد استفاده برای ارائه مواد تشکیل دهنده گاز سمی سارین به داعش کوتاهی کرده است.
سازمان منع گسترش تسلیحات شیمیایی چندی پیش درباره ادامه استفاده از تسلیحات شیمیایی توسط داعش در سوریه «به شدت ابراز نگرانی» کرده بود.
پیشتر گزارش تیمهای حقیقتیاب روسیه از استفاده گروههای تروریستی از تسلیحات شیمیایی علیه غیرنظامیان و نیروهای ارتش سوریه پرده برداشته و هشدار داده بود. همچنین ارتش سوریه در پی پیشروی ماههای اخیر خود، بارها تصاویری از انبارهای تسلیحات شیمیایی گروههای تروریستی منتشر کرده است که ظاهرا این بمبها امروز در عراق استفاده میشود.
جان برنان - رئیس آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا سیا - نیز اعلام کرد داعش از تسلیحات شیمیایی استفاده میکند و توانایی تولید گازهای کلر و خردل و سارین را دارد. وی همچنین افزود: سیا بر این باور است که داعش قادر است گازهای خردل و کلر را در حجم اندک تولید کند.
برنان گفت: داعش از مواد شیمیایی سمی در عراق و سوریه از جمله عامل تاولزای سولفور و خردل استفاده کرده است. مقامهای اقلیم کردستان سال گذشته اعلام کردند آزمایش نمونههای خون نیروهای پیشمرگه نشان داد که داعش در حمله به آنها از گاز خردل استفاده گسترده کرده است.
به هر حال استفاده از سلاحهای شیمیایی به وسیله داعش در این روزها موضوع عجیبی نیست؛ بلکه راهی است برای سرپوش گذاشتن بر شکستهای پیدرپی این گروه در سوریه و عراق. ضربالمثلی در میان نیاکان ما وجود دارد که میگوید کسی که در حال سقوط است، برای نجات خود به هر دستاویزی متوسل میشود. این ضربالمثل مصداق بارز حال و روز این روزهای داعش است.
گاز کلر چیست
گاز کلر حدود 3 قرن پیش در سوئد کشف گردید. نخستین بار در سال 1896 گاز کلر در مصرف گندزدایی در تصفیه آب آشامیدنی استفاده شد و مخصوصا در سال 1897 به دلیل شیوع بیماری تیفوئید در انگلستان بود که کلر برای استریل نمودن خطوط انتقال آب آشامیدنی مورد استفاده قرار گرفت.
گاز کلر در سال 1915 در جنگ جهانی اول به عنوان سلاح شیمیایی توسط ارتش نازی مورد استفاده قرار گرفت
به كار بردن گاز سمی به عنوان یك جنگ افزار از 1915 و دومین سال جنگ جهانی اول و معروف به جنگ اروپاییها معمول شده است. 26 آوریل رسما تایید شد كه آلمانیها از چهار روز پیش از آن ــ 22 آوریل 1915ـ در جبهه غرب (بلژیک) از این نوع سلاح بر ضد نیروهای طرف مقابل به كار برده بودند. آلمانیها قبلا این سلاح را در جبهه شرق تجربه كرده و بر ضد سربازان روس بكار برده بودند. این سلاح در آن زمان (دومین سال جنگ جهانی اول)، چیزی جز «كلرین» نبود كه یا به سوی سربازان دشمن پمپ، و یا به صورت گلوله پرتاب میشد. پمپ كردن آن هنگام وزش باد امكان نداشت، زیرا كه به نظامیان خودی هم آسیب میزد.
کلر، موجب تحریک دستگاه تنفسی بخصوص در کودکان و کهنسالان میشود. کلر در حالت گازی ، باعث تورم غشای مخاطی شده، درحالت مایع موجب سوختگی پوست میشود.
مواجهه شدید با مقدار زیاد کلر غلیظ میتواند باعث ادم ریه یا آب آوردن آن که وضعیتی بسیار ناگوار است، گردد. تماس دائم با مقادیر کم آن ریهها را ضعیف کرده وآسیبپذیری ریهها را در برابر بیماریهای دیگر افزایش میدهد. در صورت مخلوط شدن مواد سفیدکننده با آمونیاک، اوره و سایر محصولات شوینده، احتمال تولید گازهای سمی وجود دارد. این گازها حاوی مخلوطی از گاز کلر و تری کلرید نیتروژن هستند؛ بنابراین باید از چنین ترکیبی اجتناب کرد.
انتهای پیام/