به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان
از کرمانشاه
؛سید جواد هاشمی افزود:اولین اقدام در راستای عملی کردن این سیاستها پیدا کردن یک جایگزین برای نفت بود.
وی تصریح کرد: افزایش تولیدات داخلی، کشاورزی و افزایش صادرات، هر کدام میتوانند جایگزین درآمدهای نفتی شوند، اما آنچه که به وزارت اقتصاد و دارایی مربوط میشود این است که آهسته آهسته سهم موارد دیگر در بودجه عمومی را جایگزین درآمدهای نفتی کنیم و بهترین گزینه جایگزین کردن درآمدهای نفتی، درآمدهای مالیاتی است.
هاشمی به سهم مالیات از بودجه عمومی کشورهای توسعه یافته اشاره کرد و افزود: در حال حاضر مالیات سهم 88 درصدی در بودجه کشوری مانند آمریکا دارد و حتی در کشوری مانند ترکیه که توسعه یافته محسوب نمیشود سهم مالیات در بودجه 85 درصد است، درحالیکه در کشور ما مالیات تنها 35.2 درصد از بودجه عمومی کشور سهم دارد.
هاشمی به رشد اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: درسه ماهه ابتدای امسال رشد اقتصادی کشور 4.4 درصد بود و پیش بینی ما این است که این میزان تا پایان سال به پنج درصد برسد.
هاشمی افزود: علاوه بر افزایش سهم مالیات در بودجه عمومی، یکی از راهکارهای موثر در رونق اقتصادی کشور جذب سرمایه گذاری خارجی است.
وی ادامه داد: متاسفانه درحالی ما سالها بر درآمدهای نفتی تمرکز کردیم که صنعتی مانند گردشگری در سال گذشته توانسته 1260 میلیارد دلار درآمدزایی در جهان داشته باشد که سه برابر درآمد حاصل از فروش نفت کشورهای عضو اوپک است.
مدیرکل دفتر استانها وزارت اقتصاد و دارایی با بیان اینکه ایران جزو 10 کشور برتر دنیا به لحاظ پتانسیلهای گردشگری است، گفت: این درحالی است که سال گذشته سهم ایران از این درآمد تنها 27 صدم درصد بوده و کشوری مانند ترکیه توانسته سهم 16.5 درصدی از این درآمد داشته باشد.
هاشمی با بیان اینکه باید نفت از درآمدهای کشور به تدریج کنار گذاشته شود، گفت: ما منابع بسیاری ارزشمند و درآمدزایی برای جایگزین کردن نفت داریم و همه باید در این زمینه همت کنند تا بتوانیم جایگزین مناسبی برای نفت پیدا کنیم.
انتهای پیام/ح