jدر حالی که قبض‌های برق حاکی از افزایش ۱۰ درصدی قیمت است، قائم مقام وزیر نیرو معتقد است که برای سال آینده تاکنون هیچ‌گونه پیش‌بینی برای افزایش قیمت تعرفه‌های برق وجود ندارد و در سال جاری با توجه به قانون مصوب قیمت برق حدود ۱۰ درصد افزایش پیدا کرده که این مساله به تازگی اجرایی شده است.

وزارت ارشاد فرهنگی باشد نه سیاسی!به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛  ستار محمودی امروز (دوشنبه) در نشستی خبری گفت: براساس قانون هدفمندی یارانه‌ها تعرفه برق باید ۲۰ درصد افزایش یابد، اما دولت با ۱۰ درصد رشد موافقت کرده و این افزایش ۱۰ درصدی فعلی مربوط به ابتدای سال است و چیز جدیدی نبوده است.  

وی ادامه داد: در سال ۱۳۹۵ با توجه به قانون مصوب و اجازه دولت برق مصرفی و تعرفه‌ها ۱۰ درصد به صورت میانگین افزایش یافت و این‌که عنوان می‌شود جدیدا برق ۱۰ درصد گران شده صحت ندارد.

قائم مقام وزیر نیرو در خصوص حق انشعاب برق که یک ماه پیش با مجوز قانونی افزایش یافته و قرار است طی پنج سال به قیمت تمام شده برسد، تصریح کرد: افزایش انشعاب برق نیز از اواسط سال جاری نیز جنبه عملیاتی پیدا کرد و حدود یک ماه است که عملیاتی شده است.

محمودی با اشاره به پیشنهاد وزارت نیرو به دولت برای افزایش قیمت آب و برق گفت: در حال حاضر وزارت نیرو و دولت برای سال جاری و سال آینده پیش‌بینی و یا پیشنهادی برای افزایش قیمت برق و آب نداشته است.

وی با بیان این‌که اعمال قانون برای افزایش قیمت آب و برق با چند ماه تاخیر آغاز می‌شود، ادامه داد: جدیدا تعرفه آب و برق افزایشی نداشته است.

تاثیر ترامپ در اقتصاد آب و برق ایران

قائم‌ مقام وزیر نیرو در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر تاثیر تغییر و تحولات آمریکا بر اقتصاد آب و برق ایران، گفت: با توجه به این‌که تاکنون هیچ قراردادی با کشورهای خارجی در زمینه‌ی آب و برق بسته نشده، می‌توان گفت که در این زمینه نگرانی وجود ندارد.

محمودی با بیان این‌که مساله آب و برق یک موضوع در حیطه خدمات اجتماعی است، ادامه داد: در همه جای دنیا اگر قانونمندی بر این مساله مسلط باشد، مسائل سیاسی موجب خدشه در این امر نمی‌شود.

وی افزود: اکثر همکاری‌هایی که با کشورهای خارجی داشته‌ایم تاکنون برای کارکردن در بازارهای ثالث، ورود سرمایه و انتقال تکنولوژی بوده که در زمینه انتقال تکنولوژی شرکت‌های تابعه وزارت نیرو مراودات خود را تا جای مورد قبولی پیش برده‌اند.

قائم‌ مقام وزیر نیرو با تاکید بر این‌که ایران در دوران تحریم توانست بسیاری از موانع را بردارد و سیستم را از داخل مدیریت کند، بیان کرد: به نظر می‌رسد که شعارهای فعلی ترامپ ژست‌های انتخاباتی باشد با این وجود به نظر نمی‌رسد که این مساله تاثیری روی وزارت نیرو داشته باشد.

۴۰ میلیارد تومان هزینه تامین آب و برق اربعین

محمودی در خصوص اقدامات وزارت نیرو برای تامین آب و برق مراسم اربعین، تصریح کرد: وزارت نیرو با تشکیل ستادی تحت عنوان ستاد اربعین که با ستاد اربعین تهران در ارتباط بود، توانست آب و برق مراسم اربعین را به‌طور کامل تامین کند.

وی با اشاره به زیاد بودن زائرین امسال، گفت: ۲.۵ میلیون آب بسته‌بندی در مهران و همین میزان در دو پایانه شلمچه و چذابه توزیع شد. از نظر تامین برق نیز مشکلی وجود نداشت.

قائم‌ مقام وزیر نیرو با بیان این‌که روزانه ۱۳۰ هزار نفر از مرز مهران عبور و به سمت عراق حرکت می‌کنند، اضافه کرد: با  توجه به زیاد بودن جمعیت برخی از همکاران سامانه شارژ موبایل و حتی خدمات تامین آب سرویس بهداشتی را نیز به عهده گرفتند.

محمودی ادامه داد: در این بین آزمایشگاه‌های سیار آب نیز برای کیفیت آب وجود داشت. علاوه بر این تانکر سیار آب و انبارهای جداگانه نیز در زمینه‌ی تامین آب فعالیت می‌کردند.

وی تصریح کرد: با این وجود وزارت نیرو به دنبال این است که تامین آب و برق این سه پایانه را به صورت بهتری انجام دهد که برای این مساله نیاز به ۱۲۰ میلیارد تومان سرمایه است.

قائم‌ مقام وزیر نیرو با اشاره به هزینه‌های وزارت نیرو در ایام اربعین برای تامین آب و برق زائران، اظهار کرد: ۴۰ میلیارد تومان برای این مساله هزینه شده که بخشی از این هزینه‌ها کمک‌های مردمی و کمک دستگاه‌های دیگر بوده است.

تاثیرگذاری طرح احیاء و تعادل‌بخشی چقدر بوده است؟

محمودی با بیان اینکه بر اساس برنامه ششم توسعه، مقرر شده است ۱۱ میلیارد مترمکعب برداشت از منابع آب زیرزمینی در طول پنج سال کاهش یابد، اظهار کرد: در سال های گذشته میزان برداشت آب از منابع زیرزمینی دشت های کشور مشخص شده و هرگونه توسعه کشاورزی، صنعت و خدمات بر اساس امکان برداشت آب تعیین شده است.

وی مجموع منابع آبی تجدیدشونده ایران در گذشته را ۱۱۰ میلیارد مترمکعب دانست و افزود: در شش سال اخیر این میزان به کمتر از ۹۰ میلیارد مترمکعب کاهش یافته است.

قائم‌ مقام وزیر نیرو با بیان اینکه ۸۸ تا ۹۰ درصد منابع آبی تجدیدشونده کشور مصرف شده است، گفت: این به معنای ورود به بحران شدید و ناپایداری قطعی آبی است به همین دلیل قرار شده این منابع در برنامه ششم توسعه با افزایش ۱۱ میلیارد مترمکعبی به ۲۶ میلیارد مترمکعب برسد.

محمودی با اشاره به تمهیدات لحاظ شده برای این امر، عنوان کرد: با اجرای طرح احیا و تعادل بخشی آب های زیرزمینی، اصلاح شیوه های آبیاری و کشاورزی، تغییر الگوی مصرف آب، کنترل پروانه های آبی، نصب سامانه های نوین سنجش مصرف آب و ... قرار است این مساله ساماندهی شود.

به گفته وی، از ابتدای امسال تاکنون ۹۵۰۰ حلقه چاه غیرمجاز در راستای اجرای طرح تعادل بخشی مسدود شده و پروانه ۳۶۰۰ چاه مجاز که اضافه برداشت آب داشتند مورد بازنگری قرار گرفت.

حفر چاه غیرمجاز باید جرم شناخته شود

قائم‌ مقام وزیر نیرو در خصوص اقدامات صورت گرفته برای بستن چاه‌های غیرمجاز، ادامه داد: مهم‌ترین اقدام در این مساله این است که حفر چاه غیرمجاز جرم تلقی شود، چرا که اگر این مساله اجرایی شود قطعا بسیاری از مشکلات کاهش می‌یابد.

محمودی در پاسخ به این سوال که آیا قانونی برای حبس به منظور حفر چاه غیرمجاز وجود دارد، پاسخ داد: بنده اطلاعی از این قانون ندارم، اما اگر جریمه یا مجازاتی برای این مساله وجود داشته باشد وزارت نیرو از آن استقبال خواهد کرد.

تحویل ۳۰۰ طرح نیمه تمام وزارت نیرو به دولت بعد

وی با اشاره به طرح‌های نیمه‌تمام وزارت نیرو گفت: در حوزه‌ آب و برق ۳۰۰ طرح مشخص شده که برای تعیین تکلیف به سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی فرستاده‌ایم و باید گفت طرح‌های موجود حداقل نیاز به شش سال در صورت تامین سرمایه کافی نیاز به زمان دارد.

قائم‌ مقام وزیر نیرو ادامه داد: لازم است که این ۳۰۰ طرح از بار دولت خارج و وارد مرحله‌ی سرمایه‌گذاری شود. علاوه بر این برای تمام طرح‌های نیمه‌تمام آبی نیاز به ۱۶۰ هزار میلیارد تومان سرمایه است.

محمودی بیان کرد: طبق برنامه‌ریزی‌های انجام شده تا پایان دولت باید ۱۳ سد به پایان برسد که چهار سد تا پایان سال ۱۳۹۵ و پنج سد نیز تا پایان سال ۱۳۹۶ به اتمام خواهد رسید.

افت بارش‌ها و کاهش ۵ میلیارد مترمکعبی ذخیره مخزن سدها

وی با بیان اینکه آب ذخیره شده در پشت مخازن سدها در زمان حاضر در مقایسه با سال گذشته با پنج میلیارد مترمکعب کاهش روبرو بوده است، اظهار کرد:مجموع بارش‌ها در کشور تا روز گذشته ۱۳ میلی‌متر بوده که در مقایسه با سال گذشته ۸۱ درصد کاهش داشته است.

به‌گفته قائم‌ مقام وزیر نیرو، میزان بارش‌ها در مقایسه با بلندمدت ۵۵ درصد کاهش داشته است همچنین هیچ کدام از حوضه‌های فرعی سی‌گانه و استان‌ها نیز وضعیت مناسبی تاکنون نداشته و در همه آن‌ها با روند منفی بارش‌ها نسبت به سال گذشته روبرو هستیم.

محمودی با اشاره به وضعیت روان‌آب‌های کشور، عنوان کرد: از نظر روان‌آب‌ها که برای پر شدن مخازن سدها اهمیتی حیاتی برای ما دارد، در مقایسه با سال گذشته با کاهش پنج درصدی روبرو هستیم.

وی تأکید کرد: در حال حاضر، آب ذخیره شده در پشت مخازن سدها در مقایسه با سال گذشته با پنج میلیارد مترمکعب کاهش روبرو است. اما با باران‌هایی که در چند روز گذشته اتفاق افتاد، امیدواریم در آذرماه وضعیت مناسب تری نسبت به ماه‌های گذشته داشته باشیم.

قائم‌ مقام وزیر نیرو در با اشاره به وضعیت برق و تمهیدات وزارت نیرو برای کنترل پیک مصرف تابستان ۱۳۹۶ گفت: در تابستان سال جاری با تدابیری که اندیشیده شد توانستیم از پیک بیش از ۵۲ هزار مگاوات عبور کنیم و پیش بینی این است که در تابستان سال آینده این میزان به حدود ۵۵ هزار مگاوات برسد.

وی افزود: تمهیداتی برای گذر از پیک تابستان سال آینده اندیشیده شده و امیدواریم با کمک مردم و کاهش مصرف بتوان مانند سال جاری شاهد پایداری در شبکه برق کشور و روزهای بدون خاموشی در شبکه بود.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
کریمیان
۱۶:۵۸ ۰۱ آذر ۱۳۹۵
قابل توجه موافقان قطع یارانه وحامل های انرژی..