رییس جمهور می گوید که بخش عمده خشونت ها علیه زنان به اساس فرهنگ زن ستیزی در ادارات حکومتی صورت می‌گیرد که شامل تهدید و جلوگیری از حضور زنان در ادارات می‌شود.

فرهنگ زن ستیزی در ادارات قابل تحمل نیستبه گزارش خبرنگار حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران،محمد اشرف غنی رییس جمهور که امروز چهارشنبه (۳ قوس) در مراسم گرامی‌داشت از روز بین المللی منع خشونت علیه زنان در ارگ سخن می گفت بیان داشت که فرهنگ زن ستیزی در ادارات قابل تحمل نیست.

آقای غنی افزود:"متاسفانه امروز نیز یک بخش عمده خشونت ها علیه زنان به اساس فرهنگ زن ستیز در ادارات حکومتی صورت میگیرد که شامل تهدید و جلوگیری از حضور زنان در ادارات میشود. تبعیض منفی هنوز هم دوام دارد، شکایت ها تان از پروسه سی بی آر به من رسیده و تعهد من این است که رفع می شود. این برخورد قابل تحمل نیست و مکلفیت تمام ما است تا در رفع و تغییر این فرهنگ زن ستیز تلاش نمایم".

وی با بیان این مطلب که دولت وسیله ایجاد فرصت و مساوات است، دولت وسیله تطبیق قانون اساسی است و فرهنگ زن ستیز تخلف و تمرد از قانون اساسی و از روحیه ملی است گفت که همه باید بدانند که این روحیه باید تغییر کند و این فرهنگ قابل تغییر است.

او خاطر نشان ساخت که نهادهای مدنی تلاش کنند تا سطح آگاهی عمومی را نه تنها در سطح شهرها، بلکه درقریه ها و ولسوالی ها نیز بالا ببرند و مردم را به عواقب سوئی که از اِعمال خشونت بر زنان ناشی می شود باخبر کنند.
رییس جمهور تاکید کرد که هفته محو خشونت علیه زنان یک فرصت مناسبی است تا که مردم افغانستان بتوانند در یک گفتمان ملی هم منحیث فرد و هم منحیث جامعه به ابعاد مختلف پدیده شوم خشونت و عوامل آن بپردازند.
محمد اشرف غنی گفت که در یک جلسه خاص کابینه بالای پیشنهاداتی که برای بهبود وضعیت زنان ارایه شده، بحث خواهد کرد و تصامیم عملی خواهد گرفت.
آقای غنی اظهار داشت:" دولت و ملت باید یکجا به این هدف متعهد باشد که جامعه ای عاری از خشونت علیه زنان داشته باشد، و این باور در آگاهی عمومی جامعه شکل بگیرد که نمی توان جامعه ای سعادتمند و خوشبخت داشت مگر زمانی که ریشه های شجره خبیثه خیانت را بخشکانیم و به هر نوع تبعیض و بیعدالتی، از جمله بیعدالتی جنسیتی پایان ببخشیم".
او خاطر نشان ساخت که نهادهای عدلی و قضایی حال توجه ویژه ای به وضعیت زنان زندانی دارند و تلاش می کنند که شمار زندانیان زن کاهش یابد.
وی تصریح نمود:"نهادهای عدلی و قضایی مثلی که قبلاً ذکر شد، توجه شان جذب شده- تعداد زنانی که در بندی خانه ها هستند از ۹۰۰ تن کمتر شده است. هنوز هر قضیه ضرورت به تحقیق دارد، تحقیق می شود، در هر فرمانی نه تنها برای هشت ما یک تخفیفی خاص تعیین شده بلکه در هر فرمان عفو ما درخواست کردیم که برای زنان توجه خاص شود و برای اجماع که در دستگاه عدلی و قضایی ماست، این به نتیجه رسیده اند که برای یک زن یک سال حبس مساوی به دو سال حبس برای مرد تلقی شود".
رییس جمهور با برجسته خواندن نقش علمای دینی در محو خشونت علیه زنان از آنان خواست تا طریق مساجد و منابر مردم را آگاه سازند.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.