به گزارش
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ علی گرجی دبیر سومین کنگره اضطراب در جمع خبرنگاران اظهار داشت: حدود پنج سال است طرح اضطراب زدایی در بخش علوم اعصاب و روان بیمارستان خاتمالانبیا آغاز شده و هدف از این طرح این است که میزان اضطراب و اختلالات ناشی از آن در سطح جامعه کاهش بیابد.
وی افزود: مهمترین اصل برای کاهش اختلالات اضطرابی و پیشگیری از ابتلا به آن مدیریت تنش ها است.
گرجی افزود: تمام انسانها از بدو تولد با تنش مواجه هستند اما این تنشها مدیریت میشود، به طور مثال نوزادی که تازه به دنیا آمده با قرار گرفتن در آغوش مادر از تنش وی کاسته میشود یا در زمان مدرسه، نوجوانی و بلوغ، کنکور و ازدواج تنشها با فرد همراه هستند.
وی افزود: این تنش به مقدار کم مطلوب است اما اگر شدت آن زیاد و زمان آن طولانی شود شانس ابتلا به بیماری اضطراب را افزایش خواهد داد.
دبیر سومین کنگره اضطراب گفت: یکی از بزرگترین دغدغههای بشریت آرامش است که به وسیله آن کیفیت زندگی ارتقا یافته و معضلاتی مانند طلاق و اعتیاد در جامعه کاهش پیدا می کند.
گرجی در خصوص بیماریهای ناشی از اضطراب بیان کرد: بسیاری از بیماریهای انسان ناشی از اضطراب و تنش است و در قالب دردهای جسمی مانند زخم معده،سردرد و یا کمر درد بروز میکند.
وی در این زمینه گفت: زمانی که فرد با احساس درد در جسم مواجه میشود به پزشکان عمومی یا متخصصان مراجعه میکند و ممکن است سالها دارو مصرف کند، در حالی که با مراجعه به یک روانشناس بسیاری از این دردها قابل درمان است و از نظر هزینهای برای بیمار و بخش پزشکی جامعه بسیار مقرون به صرفهتر خواهد بود.
دبیر سومین کنگره اضطراب ادامه داد: به طور مثال کشور انگلستان موفق شده با اجرای طرح اضطراب زدایی حدود 7 میلیارد پوند از هزینههای خود را صرفهجویی کند، زیرا معتقدند اگر یک کارمند اضطراب کمتری داشته باشد تولید و ارائه خدمات مطلوبتر خواهد بود.
گرجی در خصوص اضطراب در ردههای سنی مختلف گفت: یکی از گروههایی که بیشترین استرس به آنها وارد می شود کودکان هستند به طوری که 30 تا 50 درصد بیشتر از سایر گروههای سنی تنش را تحمل میکنند.
وی در رابطه با میزان استرس در سطح کشور نیز افزود: در کشورخودمان نمی توانیم یک آمار قطعی اعلام کنیم اما بر اساس تحقیقات پژوهشگران در کشور آلمان 50 درصد کارمندان و 70 درصد دانشجویان از تنشهای بالاتر از حد استاندارد برخوردار هستند.
دبیر سومین کنگره اضطراب در این زمینه ادامه داد: در کشور آلمان برنامههایی برای کاهش این آمار در دست اجرا است مثل برنامههای تفریحی و ورزشهایی مثل یوگا و یا موسیقی درمانی و حضور در برنامههای جمعی که میتواند بخشی از این مشکلات را مرتفع سازد.
گرجی در خصوص مهمانان حاضر در این کنگره نیز گفت: در این کنگره 10 استاد برجسته از کشورهای آمریکا، انگلستان، استرالیا، سوئیس و آلمان حضور دارند و همگی در زمینه اضطراب و اختلال اضطراب پس از حادثه تحقیقات و اقدامات جامعی را در سطح بینالمللی انجام دادهاند.
گفتنی است این کنگره به مدت دو روز از 3 آذر تا 4 آذر در محل سالن همایش معاونت توانبخشی جمعیت هلال احمر برگزار میشود.
انتهای پیام/