به گزارش
خبرنگار دولت گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در هشتاد و پنجمین جلسه شورای اجتماعی کشور که امروز شنبه (6 آذرماه) در محل وزارت کشور برگزار شد اظهار داشت: در تلاشیم به منظور ساماندهی آسیبهای اجتماعی گامهای موثری برداریم.
وی افزود: علتها و برخوردهای ریشهای بسیار حائز اهمیت است و باید با مظاهر به صورت جدی برخورد کنیم چرا که در سطح اجتماعی آثار خاص خود را به همراه دارد.
رحمانی فضلی با اشاره به سند توسعه روستایی خاطرنشان کرد: این سند برای هر یک از استانهای کشور تکلیف شده تا نسبت به تهیه آن اقدام کند. همچنین نخستین جلسه مربوط به این حوزه برگزار شده و جلسات بعدی آن هم در آینده برگزار خواهد شد. ضمن آن که در این مورد تاکید شده طی یک تا دو ماه آینده تنظیم آن به اتمام برسد.
وزیر کشور تصریح کرد: اساسنامه شورای عالی انقلاب فرهنگی در دستور کار قرار دارد اما باید با کمک مشارکت مردم مسائل اجتماعی را پیش برد، در این میان کلیه دستگاههای اجرایی باید برنامههای حوزه خود را تنظیم کنند و با همکاری خیرین و سایر دستگاهها از ظرفیتهای مناسبتهای مختلف همچون اربعین استفاده کرد.
وی با بیان اینکه دستگاههای اجرایی باید فعال باشند ادامه داد: زمانی که برنامهای از سوی دستگاهی تنظیم میشود باید شاخصهای اثربخش 19 گانه آن را در نظر بگیرد.
رحمانی فضلی با اشاره به لایحه برنامه ششم توسعه گفت: در حال حاضر برنامه ششم مورد اختلاف قرار گرفته است. آنچه از برنامه ششم به مجلس ارائه شده سلسله احکام مورد نیاز برنامه بود اما برنامه تحت عنوان پیوست تقدیم شده که باید در مجلس شورای اسلامی تصویب شود.
وزیر کشور همچنین با اشاره به ارائه طرحهای اجتماعی خاطرنشان کرد: چنین طرحهایی باید پیوست اجتماعی داشته باشد و احکام نظام تبلیغاتی مناسب در این زمینه باید تهیه شود. در حال حاضر تقسیم کار ملی انجام و ابلاغ شده و از کلیه دستگاههای اجرایی درخواست کردیم برنامه مربوط به حوزه خود را ارائه دهند.
وی افزود: برخی دستگاهها از ارائه برنامه خودداری کردند، وزارت کشور این موضوع را پیگیری میکند و گزارش آن را به رئیس جمهور ارائه خواهد داد، در هر حال دستگاههای اجرایی کشور موظف هستند ظرف دو هفته آینده برنامههای شش ماه آتی خود را ارائه دهند اما اگر برنامهای اثر بخش و فوقالعاده نباشد رد خواهد شد.
رحمانی فضلی اظهار داشت: مشارکت NGO ها و سازمانهای مردم نهاد در زمینه اجتماعی قابل قبول است و باید مورد توجه بیشتری قرار بگیرد.
وزیر کشور درباره مشارکت دستگاههای مختلف در جلسات شورای اجتماعی کشور تصریح کرد: وزرای دولت باید در جلسات شورای اجتماعی شرکت کنند اما به لحاظ درگیری شغلی معاونان آنها میتوانند در این جلسات حضور پیدا کنند.
وی ادامه داد: در هر استان 31 شهرستان تعیین شده و پنج اولویت مهم برای هر یک از شهرستانها در نظر گرفته شده است، همچنین اولویتهای مورد نظر وزارت کشور به استاندارها ابلاغ شده و زمانی که برنامهای از سوی آنها ارائه شد آن برنامه به دستگاهها اجرایی ابلاغ میشود.
رحمانی فضلی با انتقاد از برخی مباحث مطرح شده در فضای مجازی یادآور شد: گاهی فضای مجازی مبانی اخلاقی و عفت عمومی را نادیده میگیرد و انحراف را وارد عقاید مردم میکند، همان طور که میدانید ولنگاری در فضای مجازی گسترش یافته که باید برای برخورد با آن کاملا جدی عمل کرد.
وزیر کشور ادامه داد: فضای مجازی عزت، احترام و آبروی افراد را به سخره گرفته لذا باید در برابر آن ایستادگی کرد.
وی افزود: فضای مجازی شخصیتهای سیاسی را به سخره گرفته و با ادامه این روند شرایط به گونهای فراهم میشود که شخصیتی برای آنها باقی نمیگذارد، اما باید دانست شخصیتهای کشور به عنوان سرمایه شناخته میشود از این رو از دادستان قاطعانه درخواست دارم با چنین مسئله کاملا جدی برخورد کند.
انتهای پیام/
باید فرهنگ سازی بشه