به گزارش خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ ترش کردن یکی از شکایت عموم مردم است. این بیماری که از شیرخواری تا پیری سراغ آدم ها آمده و در موارد زیادی موجب آزار و ناراحتی فرد شده و حتی لذت غذاخوردن و انجام فعالیت های روزانه شخص را برهم می زند.
ابراهیم دریانی، فوق تخصص گوارش و عضو هیئت علمی علوم پزشکی تهران با اشاره با اینکه یکی از شایعترین بیماریهای گوارشی رفلاکس است، افزود: افراد زیادی از ترش کردن، برگشت اسید به دهان و احساس تلخی دهان شکایت می کنند. این بیماری به دلیل نقص عملکرد دریچه تحتانی مری و آسیب مخاط که مانع از برگشت اسید معده شده به وجود می آید.
قرص های ضدبارداری موجب رفلاکس می شوند
این فوقتخصص گوارش و کبد با بیان اینکه مصرف برخی داروها در ایجاد رفلاکس معده موثر است، افزود: قرصهای خواب آور، قرص های هورمونی به ویژه داروهای ضدبارداری مورد مصرف خانم ها، داروهای ضدفشار خون و پروپرانولول، قرص های بیماران مبتلا به آسم موجب رفلاکس میشوند.
وی با اشاره چاقی و ایجاد رفلاکس اظهار داشت: چاقی به خصوص در نوع شکمی به دلیل فشار به معده موجب بازگشت اسید معده به مری و رفلاکسمی شود. علاوه بر این در افرادی که به آسم مبتلا هستند رفلاکس یا ترش کردن بیشتر بروز می کند.
بیماری ها قلبی با رفلاکس اشتباه گرفته می شوند
شهرام آگاه، فوق تخصص گوارش و کبد با اشاره به علائم رفلاکس معده گفت: نشانه های گوارشی مانند درد شکم، سوزش سر دل، تهوع، نفخ، آروغ، درد پشت جناغ، درد در ناحیه مری از علائم این بیماری است همچنین علایم غیرگوارشی مثل درد قفسه سینه، تنگی نفس، سرفه، تشدید آسم، درد فک ها، گوش درد، سینوزیت های مکرر یا مشکلات ریوی نیز ممکن است بروز کند که در بسیاری از موارد با بیماری های قلبی و ریوی اشتباه گرفته می شود.
دریانی عنوان کرد : یک از علائم رفلاکس بیدارشدن هنگام صبح با صدای گرفته از خواب است البته صدای این افراد در طول روز به مرور باز میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه رفلاکس در ایجاد سینوزیت مزمن نیز نقش دارد، افزود: این مشکل در برخی بیماران از عوارض رفلاکس محسوب و در صورت تکرار موجب زخم انتهای مری و تنگی آن شده همچنین میتواند منجر به اختلال خواب نیز شود.
آندوسکوپی ساده ترین روش تشخیصی رفلاکس
آگاه با اشاره به روش تشخیص رفلاکس معده گفت:از نظر تشخیصی معمولا شرح حال گرفتن از بیمار و معاینه بالینی کافی است و نیازی به اقدامات تشخیصی دیگر نیست و بعد از تشخیص بیماری و باتوجه به میزان درد و علائم به بیمار توصیه های درمانی لازم داده می شود.
متخصص گوارش و کبد ادامه داد: ممکن است در موارد خاصی این علائم فرد را بسیار آزار دهد که در این صورت برای تشخیص ریفلاکس ساده ترین روش آندوسکوپی است. در مواردی نیز از pH متری ۲۴ ساعته یعنی اندازه گیری میزان اسید مری در یک شبانه روز یا عکسبرداری برای تشخیص بیشتر استفاده می شود.
خوردن این غذاها ممنوع!
آگاه با بیان اینکه بیماران مبتلا به ریفلاکس به سادگی با دارودرمانی و رعایت رژیم غذایی خاص بهبود می یابند، افزود: این بیماران باید از مصرف غذاهای چرب و حجیم خودداری کرده و بین غذا، آب و مایعات ننوشند. مصرف غذاهای آبکی و شل هم به این افراد توصیه نمی شود. بیماران مبتلا به ریفلاکس نباید بلافاصله پس از صرف غذا دراز بکشند. ضمن اینکه مصرف سیگار، دخانیات و هم برای مبتلایان به رفلاکس ممنوع است.
دریانی با اشاره به موادغذایی که رفلاکس را تشدید می کنند، گفت: تصریح کرد: بیماران باید از مصرف ترشی، ادویه، سرکه، خیارشور، غذاهای چرب به ویژه فستفودها و پیتزا به علت وجود پنیر چرب در آن ها، پیاز خام، پرتقال، گوجهفرنگی، نوشیدن مایعات بخصوص نوشابه در میان غذا خودداری کنند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: مبتلایان به رفلاکس نباید بلافاصله بعد از غذا بخصوص در وعده شام دراز بکشند و فاصله سه ساعتی بین این وعده و خواب را حفظ کنند. دزار کشیدن بلافاصله بعد از غذا رفلاکس را تشدید میکند.
از شر رفلاکس چگونه خلاص شویم؟
دریانی با اشاره به اینکه برای درمان اغلب داروهای کم کننده اسید معده مانند امپرازول و پنتاپرازول تجویز می شود، گفت: بهترین زمان مصرف این داروها نیم ساعت قبل از صبحانه است. علاوه بر این ها شربتهای آنتیاسید برای افرادی که از رفلاکس شدید رنج می برند، تجویز میشود. درصورتی که نیمههای شب هم رفلاکس بروز کند پزشک به جای یک بار، دو نوبت امپرازول و این قبیل داروها را توصیه می کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران عنوان کرد: رفلاکس چیزی نیست که با رعایت یک ماهه رژیم غذایی درمان شود و گاهی لازم است فرد تا پایان عمر این رژیم را همراه داشته باشد.
انتهای پیام/
خام و آب سیب زمینی خام، شربت گیاهی آنتی رفلاکس، قرص فاموتیدین، محصولات گیاهی مخصوص رفلاکس تو اینترنت بزنید میاد و همچنین قرص های قبل صبحانه ضد اسید هم نت بزنید میاد اینا رو استفاده کنید و روزانه سیب زمینی یادتون نره
یا من اسمه دواء و ذکره شفاء
من از سال ۷۳ به بعد دچار کتف درد شدید در قسمت چپ شدم و هر چی دکتر رفتم تشخیص ندادن و خودم تشخیص دادم بعضی غذاها مثل بادنجان ، خیارسبز ،ترشیحات .. دردم را بیشتر میکنه به جایی رسید که دیگه هر طور میخواستمبخوابم از درد قسمت قلب زجر میکشیدم و به دکتر گوارشی مراجعه و ۲ بار اندسکوپی کردم و داروها گفت برای ۲ هفته بدترت میکنه باید تحمل کنی تا روبه بهبودی بری و تحمل نکردم به حالت مرگ رسیدم به یه دکتر در ترکیه مراجعه کردم یه دارو پودری بهم داد و این بیماری برای ۵ سال از بین رفت و فقط به طرف چپ و کمر نمیتونستم بخوابم از درد کتف چپم بیدار میشدم و ۲ سال پیش با بزاغ هنگام صبح بیدار شدن ،من را نگران کرد به دکتر مراجعه کردم گفت چیز خاصی نیست آب نمک غرغره کن و دکترم را عوض کردم دکتر اندسکوپی کرد گفت معدت گازسازه و به دکتر گوش و حلق و بینی فرستاد و اون پروفسور دوربین از بینیم انداخت گفت که اسید معدت شدیده بینیت را هم زخم کرده و طی این مدت چندین مرتبه ارژارسی شدم داروهای متفاوتی بهم دادن مثل فیماتدین ۴۰ ، ۱۰و قرص المنیوم ام جی امپرازول ،و قرض معنایی فایده نداشت مدتی فقط زیره سبز میجویدم کمی بهتر میشدم الان دیگه سرفه شدید ، مزه بد ، خلط سینه ، گرفتگی صدا دیوانم کرده و رژیم که دکتر داده من اصلا خیلیها مثل غذای سرخ کردنی، فست فرودها، نوشیدنیهای گازدار و قهوه و چای سیاه استفاده نمیکردم فقط گرجه فرنگی و پیاز و سیر در لیستش بود اونم نمیخورم ولی همچنان این علایماش ادامه داره فقط با جویدن چوب دارچین حتی در خواب ،نشسته خوابیدن،و برج و … نخوردن کمی بهتر شدم میگم کمی بهتر شدم منظورم این نیست که ۵۰ درصد شاید ۳۰ درصد . فقط بهم گفتن بارهنگ در عرق نعنا ۱۰ دقیقه بجوشان و ۴ ماه دوره درمانی داره صبح و شب یه لیوان بخور اونم انلاین سفارش دادم ببینم چی میشه اینجا کمیاب هست شاید داروی خیلیها بشه اینقدر احساس بدی دارم که بعضی مواقع ازخودمبیزار میشم داروهای شیمیایی برای زمان خیلی حاد خوبه ولی نه دراز مدت امین که همه از این بیماری شفا پیدا کنین امین. اقای دکتر اگر راهنمایی برای من دارید لطفا احتیاج دارم چون همه چیز را رعایت میکنم مرسی
بنده رفلاکس معده دارم با ورم مزمن متوسط چند ماهه دارو مصرف می کنم بهتر شدم ولی خوب نه 10 روزه دوز دارو رو از 40 کردم 20 و اونم روز در میان میخورم به این نتیجه رسیدم که همون قدر که افزایش اسید معده مضره کاهش اسید معده ضررش بیشتره که باعث عدم هضم درست غذا و به تبع آن کاهش ایمنی و رشد میکروب های مضر در بدن میشه به نظر من اسید زیادی بهتره از کاهش اسید
پس بسته به نوع دردی که دارید سعی کنید با رعایت رژیم غذایی طوری دارو مصرف کنید که اسید معده متعادل باشه
حالا اشکال نداره یه مقدار هم ترش کنید
خودتون دکتر خودتون باشید
غذاهایی که میخورید رو روی کاغذ بنویسید اگه به هر ماده غذایی معدتون عکس العمل نشون داد از خوردن آن پرهیز کنید، این کار باعث میشه تا جلوی این بیماری رو گرفت
مثلا خود من وقتی قهوه میخورم معدم اسید تولید میکنه و شب تا صبح خوابم نمیبره و حالم بهم میخوره و همش میارم بالا، بدن من روی قهوه عکس العمل نشون میده به همین خاطر دیگه نباید قهوه بخورم، برای بهتر شدن رفلاکس معده باید از عسل طبیعی استفاده کرد تا جلوی اسیدی شدن معده رو بگیره و دستگاه گوارش درست کار کنه...
من خودم از کارکنان گروه درمانی هستم و به همه عزیزانی که ریفلاکس دارن پیشنهاد میکنم که اگه از رفتن پیش متخصص گوارش نتیجه نگرفتین فورا به یه روانپزشک خوب مراجعه کنین. من داروهای خودم رو به عنوان نمونه نوشتم. شما از داروهای من بصورت خوددرمانی استفاده نکنین چون نوع دارو و دوز دارو با توجه به جنسیت، سن، میزان اضطراب و خیلی چیزهای دیگه متفاوته. ناگفته نمونه که تنها ماده غذایی که خیلی در کم کردن و آرام کردن ریفلاکس من تاثیر داشت عسل بود. من صبحانه رو نان لواش داخل ماکروویو یه کم خشک میکردم و با عسل ساده میخوردم. نوشتم عسل ساده یعنی لازم نیست هزینه اضافی بدین و عسل آنچنانی از فلان جا بگیرین. اتفاقا همین عسلهای معمولی توی مغازه ها که خیلی طعم و عطر ندارن بهتره. من هنوز هم خوردن عسل موقع صبحانه رو ادامه میدم.
برای همه آرزوی سلامتی دارم.
عرق نعناع رو با یک قاشق مربا خوری رو شعله کم 5 دقیقه بجوشون بعد روزی حداقل یک فنجان بخور به مدت 45 روز. برای همیشه خوب میشی. بعد شام یا نهار هم سریع دراز نکش. علتش پرخوری و چرب و دراز کشیدنه. زیر دو پایه تختت بیست سانت آجر بزار قسمت سرت رو تخت بیست سانت بالا تر باشه شب در خواب
حتی گلویم را میسوزاند و درد بیشتری دارد .
من ۱۰ سال هست که این بیماری را دارم به هر دکتری رفتم اما جواب نمیده مثلا یه روز خوب میشه ۵ روز درد میکنه
من چیکار کنم ؟
دیگر خسته شدم .
اولا باید اعصاب و استرس رو کنترل کرد حالا چه عملکردی و چه دارویی
بعدش پرهیز غذایی. ترشی و تندی نخورید. کم کردن وعده های غذایی ولی با تعداد بیشتر . مثلاً شش وعده کوتاه غذایی در روز
تخت زاویه دار یا شیبدار شبا برای خواب
حتما سه ساعت قبل خواب شب از خوردن دست بکشید
و بعد خوردن ناهار یا شام فورا نخوابید و راز نکشید.
گهگاهی بطور دوره های یکی دو ماهه از داروهای لانزو پرازول و دمپریدون برای حالت تهوع و کاهش اسید معده با هماهنگی پزشک مصرف کنید.
من چند مدتی میشه که معده ام درد میگیرد هم قبل از غذا خوردن و هم بعد از غذا .
درد معده ام ناگهانی است وقت مشخصی ندارد چندین ساعت درد نداره
اما ناگهان درد میگیره بعد مدت کوتاه آروم میشه.
میدونین علتش چیه ؟
من الان سه ساله دچار بیماری ریفلاکس شدم تورو خدا راهنماییم کنید
وبعد ازاو ن احساس می کنم که یک آروغ توی گلوم گیر کرده وبالا نمیاد وبعد از اون هرچی عصابم خراب تر تر بشه احساس تنگی نفعس بیشتری میکنم
تورا قرآن جواب من بد هید
کرامت برسپاش از شهرستان بم.شهر ریگان ..روستای
میرآباد امامقلی. ممنونم
اولا استرس فوق العاده تشدیدکننده ست ثانیا برای من نان جو و شکلات تلخ حالمو بهتر میکنه بامید شفای همگی
بنده نزدیک به 15سال با این بیماری و عارضه ی گوارشی درگیر بودم تا یکی از همکاران راه حلی را تجویز و توصیه کردند و به طرز معجزه آسایی بهبود پیدا کردم...
هر روز صبح ناشتا یک قاشق مربا خوری بارهنگ به یک لیوان عرق نعنا اضافه کنید و بذارید چند دقیقه روی کتری یا سماور دم بکشد بعد این دم کرده رو بصورت ناشتا میل کنید.. یک هفته مداوم یک لیوان عرق نعنا و هفته ی دوم عرق نعنا رو به یک استکان تقلیل بدین. این دوره برای بعضی ها دوهفته ای و بعضی سه هفته جواب میده ولی باور کنید بعد 15 سال منو نجات داد میدونید که اگه رفلاکس طولانی بشه و درمان نشه به سرطان مری و...دچار خواهیم شد...
امیدوارم مفید باشه تجربه ی خوبی بود که داشتم و خواهش میکنم اگر عزیزی این روش رو به کار برد و افاقه کرد حتما بازخورد بده که فراوانی درمان خودش دلیل بر مفید بودن این روش هست... سه چهار نفر از دوستانم رو به طرز عجیبی درمان کرد.... یا علی
پیش یه متخصص خوب گوارش برید.من سرکه خوردم که معدم داغون کرد و احساس خفگی میکردم فقط بهم سرم میزدن.پیش یه متخصص مغز و اعصاب خوب هم برید شایدم ار اعصابتون باشه.
من حدودسه چهارسال هست این بیماری کلافم کرده هرسالی یه باراندسکوپی میدم ولی فایده چندانی نداره
بعضی مواقع استرس شدیددادم تااسترس میگیرم معدم حالت ضعف میره ودردزیادی تحمل میکنم، همیشه صبحا زودبیدارمیشم میبینم اب پر دهنمه ودهانم تلخه معدم بصورت قابل توجهی سوزش داره ، معدمم عصبیه تاهیجان زده یاناراحت وعصبانی میشم معدم شدید دردمیگیره،بیشترازهمه چی هرروز اول صبح خیلی اب ازدهانم میاد تابلندنشم یچی نخورم به حالت عادی برنمیگرده
توروخدایکی به من بگه چیکارکنم بخدا کلافه شدم عصبی شدم ازدست این دیوونم کرده دیگه،،هرچی دکتر رفتم ودارومصرف کردم اصلاتغیری نکردم چیکار کنم دیگه خداااا
بهترین دارو ترک سردی ها ماست دوغ و ترشی و ...
هر شب تا 40 شب یک لیوان عرق نعنا + یک قاشق چایخوری تخم بارهنگ 5 دقیقه بجوشد و سپس با یک قاشق عسل هر شب درست کنید وبخورید
من آواز ایرانی کار میکنم و همیشه التهاب حنجره و گرفتگی صدا با من هستش فقط دو سه روز طول ماه صدام نرمال بع اون حتی صحبت کردن هم برام مشکله سوزش سر معده هم دارم همیشه احساس میکنم سر معدم چیزی مونده جایی میخوندم اینا علایم رفلاکس خاموش بود چطوری از شر این خلاص بشم ممنونم
توروخدا هرکی میدونه بگه...
نود درصد علت ریفلاکس عصبی هست
برای درمان فقط طب سنتی
قرص پانتوپرازول رو صبح ناشتا مصرف کن
کلیدیوم سی رو قبل از غذا مصرف کن
بعد از هر وعده غذا قرص بیسموت مصرف کن
و شب قبل از خواب یک قرص بیسموت بخور
فقط زمانی دراز بکش که مطمعن شدی معدت کاملا خالی باشه
تا کم کم درچه معدت که گشاد شده به حالت عادی برگرده
بعد از اون باید بری پیش متخصص عفونی تا عفونت های ناشی از بالا اومدن اسید معده به مری رو درمان کنی.
توکل به خدا کن
یه نکته هم بگم که متاسفانه نکسیوم دیگه وارد نمیشه ولی بعضی داروخانه ها هنوز از قبل دارن