فرناز مشیری جراح و متخصص زنان و زایمان در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه دو علائم بارداری دو قلویی تفاوت زیادی با تک قلویی ندارد، گفت: به جز برخی علایم خاص مانند تهوع و استفراغ که در بارداری دو قلویی ممکن است شدیدتر شود کمردرد بیشتر به خاطر وجود دو جنین در شکم مادر و بدتر شدن گودی کمر از علائمی هستند که در چند قلویی ممکن است بروز کند.
وی ادامه داد: در بارداری دو قلویی به دلیل اینکه وزن دو کودک بیش از یک جنین است و دو جنین فضای بیشتری را در شکم مادر اشغال میکنند دردهای شکمی بیشتر ظهور میکند.
این جراح و متخصص زنان و زایمان با اشاره به خطرات بارداری دو قلویی گفت: در چند قلویی خطر زایمان زودرس افزایش پیدا کرده و به دلیل احتمال خفگی جنینها زایمان زودتر از حد معمول انجام میشود. علاوه بر این وجود ارتباط خونی از طریق جفت و بند ناف بین جنینها خطراتی را نیز به همراه دارد.
وی اظهار داشت: در صورت ارتباط خونی دو جنین ممکن است یکی بهتر رشد کرده و دیگری رشد خوبی نداشته باشد، همچنین در اثر رسیدن خون زیاد به یک جنین قلب وی با مشکل مواجه شده و مغز و اندامهایش بزرگتر میشود و گاهی نیز ممکن است یک جنین با کمخونی بیش از حد جانش به خطر بیفتد که این خطرات در بارداری تک قلویی وجود ندارد.
مشیری با بیان اینکه در این موارد گاهی لازم است در داخل شکم مادر اقداماتی انجام شود، افزود: برای رفع این مشکلات گاهی در داخل شکم مادر به کمک تجهیزات پزشکی اقداماتی انجام می شود اما در مواردی نیاز به اقدام خاصی تا زمان تولد نیست.
وی با اشاره به عواملی که بارداری چند قلویی را افزایش میدهد، گفت: برخی داروها، سابقه خانوادگی از علل بارداری چند قلویی بوده اما معمولا روشهای کمک بارداری عامل بروز بارداریهای چند قلویی هستند
این جراح و متخصص زنان و زایمان عنوان کرد: در صورتی که در تست بارداری خون، پزشک عدد هزار و 500 یا بالاتر را مشاهده کند بلافاصله درخواست یک سونوگرافی کرده تا از بارداری داخل یا خارج رحمی، بارداری پوچ و چند قلو بودن جنینها اطلاع پیدا کند.
انتهای پیام/