مهندس سرور صادقزاده محقق دانشگاه صنعتی اصفهان در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ پیرامون نانو پودرهای مورد استفاده در ایمپلنتهای دندانی و استخوانی اظهار داشت: در این روش با بکارگیری روشی ارزان در سنتز نانوپودرهای سرامیکی از آن برای تولید ایمپلنتهای دندانی و استخوانی استفاده میشود.
وی اضافه کرد: در طی مراحل ساخت این نانو پودر با استفاده از مواد اولیه فلزی و بکارگیری ساکارز به عنوان ماده احتراقی مناسب که سبب تولید محیط ژل مانند میشود، یک ترکیب با مورفولوژی یکنواخت و خلوص بالا تهیه میشود.
صاقزاده عنوان کرد: ایجاد این محیط ژل مانند سبب پخش مناسب ذرات فلزی در درون این ساختار نانویی شده و همین امر باعث میشود در طی مراحل ساخت ترکیب احتیاجی به ایجاد دمای بالا نباشد و ذرات فلزی به طور مناسبی در کنار یکدیگر قرار گیرند.
این محقق دانشگاه صنعتی اصفهان در خصوص مزیتهای این طرح گفت: این نانوپودر سنتز شده برای استفاده در ایمپلنت بسیاری از استخوانهای اسفنجی بدن کاربردهای بسیاری دارد و به دلیل خواص مکانیکی ویژه این نانوپودرها واکنش خوبی با سلولهای بدن داشته و سازگاری بالایی دارد.
صادقزاده بیان کرد: نوع سرامیکی این نانوپودرها در بخش دندانپزشکی همچون پرکردن و روکش کردن دندانها کاربرد دارد و به دلیل خاصیت زیستی مخصوصی که دارند سبب جذب کلسیم به سلولهای استخوان ساز و پروتئینها شده و عمر ایمپلنتها را افزایش میدهد و نسبت به ایمپلنتهای فلزی سبکتر بوده و مقاومت سایشی بالاتری دارد.
این محقق کشورمان پیرامون هزینههای تولید این ایمپلنتها اظهار داشت: در طی مراحل تولید این نانوپودرها به دلیل استفاده از روش سنتز احتراقی محلول در هزینه کلی فرآیند سنتز نانو ذرات کاهش ایجاد کرده است.
وی گفت: با توجه به تحقیقات صورت گرفته میتوان به روش آلیاژ سازی هم این ترکیب نانویی را تولید کرد که به دلیل استفاده از مواد ارزان قیمت از ایمپلنتهای معمولی بسیار کمهزینهتر است.
انتهای پیام/