به گزارش خبرنگار
حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، کار بازسازی بخش دوم قصر دارالامان امروز پنجشنبه ۱۸ قوس (آذر) با حضور رئیس جمهوری افغانستان آغاز شد.
محمد اشرف غنی رئیس جمهوری افغانستان گفت این قصر پس از بازسازی به یک موزه ملی تبدیل خواهد شد و همچنان به عنوان یک بنای تاریخی مرکزی برای پذیرایی از مهمانان عالی رتبه خارجی اختصاص مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
او که از کار تکمیل شده بخش اول بازسازی این قصر نیز دیدن کرده بود، با ابراز خرسندی از پیشرفت کار گفت پاکسازی این قصر با سی هزار دلار از سوی انجنیران (مهندسان) افغان صورت گرفته است در حالی که انجنیرهای خارجی هزینه آن را یک میلیون دلار برآورد کرده بودند.
بیبیسی نوشت: مسئولین پروژه بازسازی قصر دارالامان میگویند از بین پیشنهاداتی برای تبدیل این قصر به کتابخانه، هتل، بخشی از پارلمان و نگارخانه، پیشنهاد بازسازی به عنوان موزه ملی پذیرفته شده است.
به گفته این مسئولین احیای سبک معماری محلی افغانستان و ثبت و نگهداشت از فرهنگ این کشور سبب شد تصمیم گرفته شود این قصر به موزهای برای تمام مردم افغانستان تبدیل گردد.
سعادت منصور نادری وزیر شهرسازی در مراسم امروز گفت کار بازسازی این قصر، مطابق به تعهد و برنامه پیش رفته است.
به اساس معلومات وی، در بازسازی این قصر صد انجنیر جوان کار میکنند که ۲۵ درصدشان زنان و سه درصدشان معلولین هستند.
تیم بازسازی قصر دارالامان به خواست دولت افغانستان، طرح هایی برای بازسازی قصر تاج بیک، قصر شاهی جلال آباد، مقبره شاه امان الله قاضی، مسجد پل خشتی، مسجد جامع هرات، روضه مزار شریف و ساختن ۱۲۶ مسجد در ولسوالی ها، مقبره سردار داوود خان، شهرک دیپلومات ها و شهرک وزرا را نیز روی دست دارند.
رئیس جمهوری غنی میگوید آنها میکوشند بازسازی و مراقبت از ساحات تاریخی به یک روند ادامه دار تبدیل شود و سالانه بودجه خاص به این بخش اختصاص داده شود.
به گفته وی، این کار یک سرمایه گذاری بنیادی است که جهانگردی را رونق خواهد بخشید و سبب وصل شدن باشندگان کشور به تاریخشان خواهد شد.
قصر دارالامان در سالهای ۱۳۰۴-۱۳۰۶ خورشیدی و در زمان سلطنت امان الله خان، پادشاه وقت افغانستان و تحت نظر مهندسان آلمانی ساخته شد. این قصر در زمانی که آباد بود، حدود ۱۵۰ اتاق بزرگ و کوچک داشت.
امان الله خان این قصر را برای استفاده دستگاه دولت خود و به نام خود ساخته بود، اما تنها کمتر از دو سال از آن استفاده کرد و سلطنتش با سقوط مواجه شد.
در سالهای دهه شصت خورشیدی وزارت دفاع افغانستان از این قصر استفاده میکرد. در کودتای ۱۶ دلو (بهمن) ۱۳۶۸ خورشیدی به رهبری ژنرال شهنواز تنی، وزیر دفاع پیشین افغانستان علیه دولت دکتر نجیب الله، این محل هدف بمباران قرار گرفت و بخشی از آن ویران شد.
کابینه دولت وحدت ملی افغانستان در نشست ۱۹ حوت ( اسفند) سال گذشته تصویب کرد که قصر تاریخی دارالامان افغانستان در غرب شهر کابل باید با هزینه حدود ۱۶ میلیون دلار بازسازی شود.
رئیس جمهوری افغانستان به وزارت اطلاعات و فرهنگ، شهرسازی و نهاد ریاست جمهوری افغانستان دستور داده بود که بازسازی این قصر به هدف حفظ میراثهای فرهنگی، تاریخی، جذب جهانگردان و احیای هنر معماری دوران امانی در مدت ۵ سال آینده تکمیل شود.
آقای غنی بارها اعلام کرده که باید بیشتر ادارههای دولتی به منطقه دارالامان در غرب کابل منتقل و قصرهای موجود در این منطقه بخصوص قصر دارالامان بازسازی شود تا مفکوره امان الله خان، پادشاه پیشین افغانستان (۱۹۱۹ - ۱۹۲۹) به حقیقت مبدل شود.