وی افزود: فرصت را مغتنم شمرده و از دولت و ملت ایران بویژه امام خامنهای به دلیل حمایتهای ویژه و خاص ایشان که از عراق و از ملت عراق داشتند، تشکر میکنم.
رئیس مجلس اعلای عراق گفت: پیشرفتهای قابل توجهی در بعد امنیتی در عراق بوجود آمده است. بعد از آن که چهل درصد از مساحت عراق در اشغال تروریستها بود با همت نیروهای ارتش، پلیس و حشدالشعبی و نیروهای عشایری و پیش مرگه اکنون جنگ سرنوشتسازی را برای بازپس گیری آخرین نقاط از خاک خود را انجام میدهیم.
وی افزود: ما به وحدت و تمامیت ارضی و حاکمیت عراق تاکید کرده و بار دیگر تاکید میکنیم که جنگ آزادسازی مناطق عراق باید به دست نیروهای عراقی انجام شود از این رو حاضر به پذیرش نیروهای نظامی دیگر کشورها که بدون هماهنگی دولت عراق وارد خاک کشورمان میشوند یا نیروهای خارجی که در این مناطق میجنگند نیستیم.
رئیس مجلس اعلای عراق تاکید کرد: بیتردید بعد راهبرد ابقای ساکنان در خانهها و مناطق خود و آزاد سازی این شهر راهبرد بسیار پیچیده است اما با توجه به اینکه نمیخواستیم مشکلات خروج این ساکنان که با بالغ بر یک میلیون نفر میباشند را به مناطق خود صورت میپذیرد را تاکتیکهای ویژهای را برای آزادسازی موصل در نظر گرفته و داریم.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه داعش از مردم موصل به عنوان سپر انسانی در این جنگ استفاده میکند از این رو پیشرویهای ما کند اما مستمر در حال انجام است و ان شا الله طی چند روز آینده مژده آزادسازی این شهر به شما اعلام خواهیم کرد.
عمار حکیم افزود: ما هم سو با اقدامات نظامی و عملیاتهای صورت گرفته ائتلاف ملی طرح حل و فصل ملی را پیشنهاد کرده تا به تمامی همه ملت ایران اطمینان بخشی نماید.
رئیس مجلس اعلای عراق ادامه داد: ما در حالی که در یک دست سلاح در دست داشته و به جنگ و پیروزیهایی دست مییابیم و در دست دیگر شاخه زیتون در دست داشته و دست دوستی خود را به سوی شرکای ملی خود دراز میکنیم تا عراق را با هم بسازیم.
وی عنوان کرد: طرح حل و فصل ملی پیشنهادی ما، برای راضی کردن طرفهای دیگر نیست بلکه طرحی برای توسعه و شکوفایی و ساختن عراقی برای تمامی آحاد ملت عراق است که شهروندان آن با آزادی در آن زندگی کنند.
عمار حکیم ادامه داد: در این طرح جایی برای جنایتکاران که دستشان به خون ملت عراق آلوده است، نیست بلکه فقط شرکا و ساختارهای شریف این ملت هستند که وارد مذاکره شده و به مشارکت میپردازند.
رئیس مجلس اعلای عراق با اشاره به تصویب قانون مربوط به حشد الشعبی در پارلمان عراق، ادامه داد: حشد الشعبی توانست چارچوبی رسمی پیدا کند، این ساختار با دستور مرجعیت عراق آیتالله سیستانی انجام شد.
وی گفت: ما در این سفر دورهای منطقهای خود سعی در تفسیر این مسائل برای کشورهای منطقه داریم. از این رو در دیداری که با امام خامنهای داشتیم این طرح را برای ایشان نیز تشریح کرده و ایشان نیز آن را مورد تایید قرار دادند.
عمار حکیم ادامه داد: در این دیدار مسائل و راهبردهای مختلف موجود در صحنه عراق با ایشان در میان گذارده شد و ایشان نیز مراتب قدردانی از حسن میزبانی ملت عراق در مراسم اربعین را ابراز داشتند.
رئیس مجلس اعلای عراق افزود: ایشان در این دیدار باز گذاشتن خانه های تمامی اقشار ملت عراق خانههای خود را در مقابل تمامی زائران ابا عبدالله حسین را اقدامی شگفتانگیز توصیف کردند.
وی عنوان داشت: ائتلاف ملی عراق در دیدارهای دیگر که با مسئولین عالیرتبه جمهوری اسلامی ایران خواهند داشت آنها را از نزدیک در جریان تمامی مسائل و رخدادهای عراق قرار خواهند داد.
عمار حکیم گفت: بیتردید بعد اقتصادی نیز میتواند توسعه روابط دو ملت و کشور سهم بسزایی داشته باشد و ما پیشنهادهای ویژهای بهمراه خود در این سفر داریم.
رئیس مجلس اعلای عراق در پاسخ به سو الی مبنی بر اینکه آمریکاییها به دنبال تجزیه کشور عراق هستند عنوان داشت: بیتردید ما به عنوان یک عراقی در تمامیت ارضی و حاکمیت سرزمین خود تاکید داریم. از این رو همبستگی و وحدت ملی عامل حفظ تمامیت ارضی عراق میدانیم از این رو این طرح پیشنهادی ما میتواند راهکار بسیار مهم و قابل اجرایی برای حفظ تمامیت عراق و جلوگیری از تجزیه آن باشد.
وی درباره اصلاحات سیاسی عراق و مبارزه با فساد اقتصادی عنوان داشت: درباره اصلاحات سیاسی در کشور آقای العبادی نقشه راهی را مطرح و در شورای وزیران و پارلمان نیز به تصویب رسید. این نقشه راه در فاز اجرایی قرار دارد اما به دلیل اینکه تمرکز در عراق اکنون بر مبارزه با داعش قرار دارد، هنوز به صورت کامل اجرایی نشده است.
وی در ادامه افزود: برنامهها و راهکارهای ویژهای در این نقشه راه وجود دارد و میتواند شفافیت را بیشتر کرده و مانع از فساد در کشور شود.
رئیس مجلس اعلای عراق در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه عربستان، ایران را متهم به دخالت در امور داخلی عراق میکند، گفت: در رابطه با حضور جمهوری اسلامی ایران در عراق ما به درک کاملی از این مسئله رسیدهایم که ایران عزیز تمامی کمکها و همکاریها خود را بنا به درخواست و با هماهنگی دولت عراق انجام میدهد و هیچ اقدامی خارج از چارچوب هماهنگی با دولت عراق در این رابطه صورت نمیگیرد.
عمار حکیم درباره تعویق برگزاری انتخابات شهرها و استانها اظهار داشت: مسئله استقلال سیاسی عراق بعد از پیروزی بر داعش انجام میشود اما دلیل عقب افتادن انتخابات درگیری در عراق و اطراف ان بود. برای اینکه فرصت مناسبی حاصل شود و همه اقشار فرصت و اجازه حضور را داشته باشند. تاکنون لایههای انتخابات تشکیل نشده و با نزدیک شدن انتخابات، این مسائل روشن میشود و در زمان آن رسما یکسری هماهنگیها صورت میگیرد تا شاهد اختلافی نباشیم.
عمار حکیم گفت: ملت و دولت عراق از
کمکهای منطقهای و بینالمللی استقبال کرد اما آن را محدود به مسائل
مستشاری و کمکهای آموزشی ، مبادلات اطلاعاتی و ... کرد و ما همواره تأکید
داریم که این ملت عراق هستند که باید خاک خود را آزاد کنند و هر نوع حضور
نظامیان خارجی را رد کردیم؛ ائتلاف بینالمللی از طرف حمایتهای هوایی با عراق همکاری میکند.
وی تاکید کرد: ایران نقش مهم و کیفی را در
کمک به عراقیها صورت داده است، در زمانی که بقیه کشورها ما را
تنها گذاشته بودند، کمکهای تسلیحاتی و مستشاری به ما داده است
، در جنگهایی که با داعش داریم ایران به
صورت مستشاری حضور دارد.
عمار حکیم درباره حشد الشعبی ادامه داد: حشدالشعبی تعدادی
زیادی از جوانان عراقی هستند که به ندای مرجعیت لبیک گفته و به صحنههای
جنگ اعزام شدند، حشد الشعبی از یک طایفه و فرقه مذهبی تنها نیست و از تمامی
ملت عراق تشکیل شده است، حشدالشعبی در دورهای که ارتش عراق دچار شکست
روحی شده بود نقش مهمی در بازگرداندن روحیه بین نیروهای ایفا کرد و امروز
از یکی از شاخصهای مهم دفاعی ملت عراق محسوب میشود.
رئیس مجلس
اعلای عراق تصریح کرد: گفتگو میان کشورهای منطقه را مهمترین و اصلی ترین راه
برای استقلال و ثبات میدانیم، تکیه بر بیگانگان نمیتواند امنیت را
برایمان به همراه بیاورد از این رو ما در عراق همواره خواهان گفتگوی سریع و
جدی بین کشورهای منطقه برای حل و فصل مسائل فیمابین هستیم و پایتختهای
مهم منطقه از جمله تهران، ریاض انکارا بغداد قاهره باید جز ساختارهای گفتگو
باشد.
عمار حکیم در پاسخ به
پرسشی درباره تأکید رهبر معظم انقلاب در دیدار دیروز بر عدم اطمینان به آمریکا و
اینکه شما چقدر این راهبرد را سرلوحه کار خود قرار میدهید؟ اظهار داشت:
حضرت
امام خامنهای علاوه بر جایگاه سیاسی، جایگاه دینی خاصی در جهان اسلام
دارند، ایشان مرجع عالیقدر و ولی فقیه هستند. سخنان ایشان مورد توجه قرار
میگیرد و تجارب زیادی که رهبر انقلاب در دهههای گذشته در مورد نحوه تعامل با
آمریکا دارند که در دیدار دیروز خود در این خصوص با ما سخن گفتند.
وی ادامه داد: در طرح حل و فصل ملی به این نکته توجه
شده و روابط عراق با کشورهای منطقه و جهان بر اساس حفظ تمامیت ارضی و
حاکمیت و انسجام ملی صورت میگیرد.
رئیس مجلس اعلای عراق در پایان در پاسخ به سؤالی درباره طرح تجزیه عراق خاطرنشان
کرد: اظهارات مسعود بارزانی را شنیدهایم. وی نیز بر توافقات موجود و
تمامیت ارضی تأکید دارد. تمام آحاد ملت عراق باید در اداره کشور دخیل
باشند.
انتهای پیام/