یک پژوهشگر کره‌ای معتقد است صنایع ایرانی می‌توانند با بهره بردن از برنامه‌های بازنشر تکنولوژی محصولات نهایی، مواد و قطعاتی را که در میانه زنجیره ارزش جهانی قرار دارند، تولید کنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، کارگاه آموزشی «سیاست‌های صنعتی و توسعه صادرات » و « عضویت در سازمان تجارت جهانی» به همت موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی و با همکاری موسسات سیاست‌های اقتصاد بین‌الملل کره‌جنوبی (KIEP) و سیاست‌های اقتصاد صنعتی و تجاری کره‌جنوبی (KIET) روز دوشنبه 29 آذر ماه در موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی برگزار شد.
 
این کارگاه دو روزه که بر انتقال تجارب سیاست‌گذاری صنعتی و تجاری کره جنوبی تمرکز دارد، با سخنرانی محققین تراز اول موسسات سیاستی کره جنوبی و با حضور مسئولین بلندمرتبه وزارت صنعت، معدن و تجارت، کارشناسان این وزارتخانه و سایر محققین و فعالین تجاری و صنعتی برگزار شد.
 
در ابتدای این کارگاه، رضوی، رئیس موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی ضمن خوشامد‌گویی به سخنرانان کره‌ای همایش، حجم تجارت بین ایران و کره‌جنوبی را بزرگ‌تر از آن دانست که بتوان بدون بررسی عمیق‌تر از کنار آن عبور کرد.
 
وی همچنین وضعیت فعلی اقتصاد ایران را به‌گونه‌ای دانست که می‌تواند از تجربه توسعه اقتصادی صادرات محور کره‌جنوبی درس‌های فراوانی بیاموزد. او رشد صادرات کره از ده‌میلیارد دلار به صدها میلیارد دلار در عرض دو دهه را به تمرکز صادراتی صنایع کره‌جنوبی و بازارهای متنوع آنها نسبت داد، که درس‌های فراوانی برای سیاست‌گذاران ایران در رابطه با ایجاد فضای سرمایه‌گذاری مناسب برای گسترش سریع صادرات و تنوع انها دارد.
 
از نظر رئیس موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی، کره‌جنوبی به دلیل سابقه گسترده‌ای که در مذاکره و انعقاد قراردادهای تجارت دو جانبه و چند جانبه دارد، می‌تواند نقش مهمی در انتقال این تجارب مذاکراتی به کارشناسان ایرانی داشته باشد.
 
پتانسیل‌های مربوط به ایجاد شرکت‌های جوینت ونچر، همکاری در احداث پروژه‌های زیرساختی منطقه‌ای که به تقویت جریان‌های تجاری و صنعتی منجر شوند و شراکت در تولید محصولات پایین دستی و تکمیلی پتروشیمی و نیز پالایش نفت و گاز از دیگر زمینه‌های همکاری برشمرده شده توسط رضوی در این کارگاه بود.
 
در نشست اول این کارگاه، دانگ جو از موسسه سیاست‌های اقتصاد صنعتی و تجاری کره، به تبیین و تشریح تاریخی سیاست‌ها و عملکردهای صنعتی کره‌جنوبی در بازه بین سال‌های 1950 تا به اکنون پرداخت.
 
جو ابتدا سیاست‌های جایگزینی واردات قبل از سال های 1960 را تشریح نمود؛ و سپس دهه‌های مربوط به ارتقا صادرات صنایع سبک و به دنبال آن صنایع سنگین و شیمیایی مورد بررسی قرار داد. فرآیند شکل‌گیری صنایع جدید و نیز ارتقا صادرات صنایع فناورانه در دهه‌های 80 و 90 از نقاط تمرکز دیگر این نشست بود.
 
از نظر جو از سال 2000 به بعد اقتصاد کره به دنبال کشف موتورهای رشد جدید بوده است و این تلاش کماکان ادامه دارد. در نشست دوم، لی، از موسسه سیاست‌های اقتصاد صنعتی و تجاری کره، بر مجتمع‌های صنعتی کره جنوبی متمرکز شد. لی سیر تغییرات مجتمع‌های صنعتی کره را در سه فاز تقلید (1962-1979)، خوشه‌های صنعتی برای تقلید نوآورانه (1980-1997) و خوشه‌های صنعتی نوآورانه (1998- تا به حال) طبقه‌بندی کرد.
 
وی باور داشت که صنایع ایرانی می‌توانند با بهره بردن از برنامه‌های بازنشر تکنولوژی با هم‌قطاران کره‌ای خود، تکنولوژی و مهارت‌های خدماتی صنایع کره‌ای را مورد استفاده قرار داده تا بتوانند محصولات نهایی، مواد و قطعاتی را که در میانه زنجیره ارزش جهانی قرار دارند، تولید نمایند. به اعتقاد لی، رویکرد حرکت از سمت تقلید به نوآوری همچون کره، می‌تواند مدل مناسبی برای صنایع ایرانی باشد.
 
این کارگاه فردا نیز در محل سالن روزبه موسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی ادامه خواهد داشت و متمرکز بر سیاست‌های تجاری و فرآیند الحاق به سازمان تجارت جهانی خواهد بود.
 
سخنرانان روز دوم همایش که از موسسه سیاست‌های اقتصاد بین‌الملل کره خواهند بود، فرآیند عضویت در WTO و مذاکرات عضویت در باب خدمات و کالاها را محور ارائه های خود قرار داده و در رابطه با استراتژی‌های متصور برای ایران در این حوزه بحث خواهند نمود. شرکت در این کارگاه برای عموم آزاد است.

منبع: خبرآنلاین

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.