با نزدیک شدن به روزهای امتحان، رعایت کردن برخی نکات ساده می تواند تا حد زیادی در کاهش استرس و گرفتن نمره مطلوب دانش آموزان و دانشجویان موثر واقع شود.


علی عظیمی کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی و مشاورتحصیلی در گفت و گو با خبرنگار کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ گفت: اضطراب يعنی احساس نگرانی و دلشوره نسبت به يک عامل ناشناخته و مجهول که البته این اضطراب در حدکم قابل قبول است و حتی می تواند منجر به حركت، برنامه ريزی و انگيزش شود. 

وی با بیان اینکه دانش آموزان با دعا و توكل می توانند به آرامش برسند، اظهار داشت: اگر دانش آموزان و دانشجویان، مطالعه و برنامه ريزی مناسبی داشته باشند، اعتماد به نفس پیدا می کنند حتی دیگر به ظاهر، نگران امتحانات نيستند، همچنین برخی از  آنها با موسيقی، كتاب خوانی، تغييرات رفتاری و محيطی سخت و نامطلوب را پشت سر می گذارند.

توصیه هایی برای گذراندن شب های امتحان/ تقویت حافظه در وقت اضافه

یک هفته به امتحانات دور فضای مجازی را خط بکشید
عظیمی بیان کرد: يک برنامه مطالعاتی مشخص و واقع بينانه همراه با حذف عواملی كه باعث حواس‌پرتی انسان می شود، برای پشت سر گذاشتن یک امتحان عالی، بسیار کمک کننده است. 

به گفته وی، کسانی که حتی در یک هفته مانده به امتحانات دست از استفاده افراطی از گوشی های هوشمند و فضای مجازی نمی کشند دیگر نباید توقع نمرات بالا در کارنامه خود را داشته باشند.

با این راهکار بر خستگی ذهنتان چیره شوید
این کارشناسی ارشد روانشناسی بالینی با اشاره به خواب کافی و مورد نیاز برای انسان افزود: مطالعه ديروقت در شب های امتحان نبايد باعث اختلال در هفت يا هشت ساعت خواب شبانه مورد نیاز يک جوان شود چرا که کامل نشدن خواب در طول شبانه روز، منجر به خستگی مغز می شود و درنهایت مشکل در يادگيری مفاهيم درسی و به حافظه سپردن دروس را در پی دارد.

این مشاورتحصیلی بیان کرد: از 24 ساعت شبانه روز، بدن برای تجدید قوا به 7 ساعت خواب نیاز دارد و در غیر اینصورت توانایی ذهنی و حافظه برای یادگیری کاهش یافته و خستگی چیره می شود.

ویتامین ها با استرس می جنگند
وی با اشاره به اهمیت تغذیه در روزهای قبل از امتحان عنوان کرد: دانش آموزان و دانشجویان باید استفاده ازغذاهای پرچرب و مواد کافئین دار مثل نوشابه، قهوه، نسکافه را در این مدت کنار گذاشته و به جای آن ميوه جات و مواد حاوی آهن، ید، منیزیم و حتی شام سبک‌تر مصرف شود، درواقع مهمترین نکته برای کاهش استرس دانش آموزان و دانشجویان، پیروی از یک برنامه غذایی صحیح است.

این مشاورتحصیلی با بیان اینکه برای جبران افت قندخون استفاده بیشتر از مواد قندی اشتباه است، عنوان کرد: از آنجا که مواد قندی ساده، حالت تحریک پذیری فرد را بیشتر می کند، برای جبران افت قندخون باید از کربوهیدراتهای پیچیده مانند نان، برنج و ماکارونی به جای شربت، شکلات و آبمیوه استفاده کرد، همچنین برای کاهش استرس و تقویت حافظه نکته بسیار مهم، مصرف ویتامین های خانواده گروه B است که تاحد زیادی درغلات (به ویژه نان های سبوس دار) دیده می شوند.

میهمانی های افراطی کار دستتان می دهد
عظیمی، یکی از بهترین راههای جلوگیری از دغدغه ها و درگیری های ذهنی روزهای امتحان را خودداری از میهمانی و میزبانی های افراطی خانواده ها دانست و بیان کرد: تعامل مثبت با ديگر اعضای خانواده آرامش،صميميت و محبت را حاکم می کند و جز این در شلوغی و فضای پراسترس توام با بحث و جدل نمی توان تمركز کرد. 

وی درباره دیگر عوامل موثر برای پشت سر گذشتن راحت روزهای امتحان توصیه کرد: قبل از امتحان حتی المقدور با دوستان و همكلاسی های خود درباره درس و نحوه مطالعه آنها صحبت نكنيد چون در اکثر موارد باعث ايجاد استرس بيشتر می شود.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۴ ۱۰ بهمن ۱۳۹۵
شبهای امتحان پیامک ها لحظه ای رهایت نمی کنند...جواب سؤالات را بفرست، خود سؤالات رو بفرست، از جزوه عکس بگیر بفرست، ساعت امتحان را بگو. اگر جواب ندهی وجدان درد می گیری. به خودت می آیی و می بینی هیچ نخوانده ای و فقط پیامک جواب داده ای.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۵۷ ۱۱ دی ۱۳۹۵
اوووه بیخی بابا....این سوسول بازیا دیگه چیه؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۴ ۱۱ دی ۱۳۹۵
آخه ما ک سرکار میریم کارگریم .بنظرتون چکا کنیم..خوب مجبوریم فقط سرکار باشیم..فرصت خوتدنمونم خیلی کم آخه چکا کنیم دگ...