گفتنی است تامین مسکن برای اقشار مختلف جامعه یکی از راهکارها در راستای بهبود معیشت خانوار محسوب می شود که همواره مورد توجه دولت ها قرار داشته اما به دلایلی تاکنون آنطور که باید و شاید موفق نبوده است؛یکی از دلایلی که افراد جامعه به ویژه جوانان توان خرید خانه را پیدا نمی کنند، نداشتن شغل مناسب و نبود درآمد کافی برای پرداخت اقساط مسکن است.
در واقع به اعتقاد کارشناسان اقتصادی اشتغالزایی پایدار و ایجاد یک منبع درآمد مناسب برای جوانان، پایه و رکن اساسی در مسیر تحقق اهداف اقتصادی و موفقیت راهکارهای حمایتی دولت محسوب می شود که باید هرچه بیشتر مورد توجه مسئولان ذیربط قرار گیرد.
رونق اقتصادی در گرو اشتغالزایی پایدار
محمد دامادی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد:داشتن شغلی پایدار دغدغه اصلی جوانان در شرف ازدواج است تا با کسب درآمد مناسب به راحتی اقدام به تامین مسکن و سایر مایحتاج مورد نیاز زندگی خود نمایند .
وی با اشاره به لزوم اشتغالزایی برای جوانان گفت : دولت با اشتغالزایی و همچنین ارائه تسهیلات مورد نیاز می تواند به ایجاد رفاه اجتماعی، رونق اقتصادی در جامعه و به دنبال آن از بین بردن موانع ازدواج جوانان اقدام کند.
دامادی ادامه داد:ارائه تسهیلات مسکن باید به گونه ای تنظیم شود تا جوانان با حقوق های حداقلی بتوانند از پس پرداخت تسهیلات برآیند.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بالا بودن قیمت زمین تاثیر بسزایی در افزایش قیمت تمام شده مسکن دارد، اظهار کرد : دولت با به کارگیری برخی سیاست ها باید نرخ زمین را کاهش دهد تا جوانان دیگر با مشکلات بالا بودن نرخ اجاره بها و خرید مسکن روبرو نشوند .
میزان بازپرداخت تسهیلات مسکن باید متناسب با درآمد جوانان تعیین شود
وی در پاسخ به این سوال که آیا صندوق پس انداز مسکن یکم، راهگشای تهیه مسکن مورد نیاز جوانان است یا خیر، گفت : برخی شرایط این صندوق اعم از اقساط بالای تسهیلات و شرایط اولیه سپرده گذاری برای جوانان در ابتدای راه مقدور نیست.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: باید با افزایش مدت بازپرداخت و افزایش میزان تسهیلات متناسب با تورم و نرخ مسکن ،توان بازپرداخت اقساط مسکن برای جوانان را بالا برد.
دامادی در پایان خاطرنشان کرد: اگر مسئله اشتغال جوانان حل نشود ، هیچ یک از راهکارهای دولت در راستای بهبود معیشت همچون تامین مسکن نمی تواند موانع پیش روی ازدواج آنها را از بین ببرد.
انتهای پیام/
من 33 ساله مجرد و بیکار با مدرک کارشناسی ارشد مهندسی مکانیک با معدل 17.75 ( رتبه یک بین هم ورودی های هم رشته ای دانشگاه) بدون هیچ درآمدی از اینده خود کاملاً نامید شدم.!!!