حبیب الله عباسی دکترای صنایع غذایی از دانشگاه تهران در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به همکاری حیدر رفیعی کارشناس ارشد صنایع غذایی و سارا پاکدل، از موفقیت این تیم سه نفره در تولید نخستین ماست سرشیر دار سنتی کاملا سالم با روش صنعتی خبرداده و در این باره گفت: باتوجه به گرایش قابل توجه و روز افزون عموم افراد در ایران و سایر نقاط جهان به محصولات لبنی سنتی به خصوص انواع ماست، پنیر و فرآورده های حاصل از شیر، خطراتی مانند آلودگی این گروه از محصولات به دفعات مختلف از سوی متولیان نظام سلامت در اقصی نقاط جهان و به ویژه ایران اعلام شده است.
وی با اشاره به حل نگرانیهای علاقه مندان به لبنیات سنتی در خصوص خطرات احتمالی آنها عنوان کرد: پس از چندسال مطالعه و تحقیق گسترده هم اکنون موفق به طراحی و اختراع نخستین سامانه هوشمند برای تولید ماست سنتی با همان شکل ظاهری اما با قدرت ماندگاری بیشتر با روشهای استریل و صنعتی شده ایم که به تایید سازمان غذا و دارو و وزات بهداشت رسیده و مجوزهای مربوطه از اداره ثبت اختراعات کشور را دریافت کرده است.
این دکترای صنایع غذایی در خصوص چگونگی تولید استریل و کاملا صنعتی ماست سرشیر دار سنتی با همان ظاهر، بافت و طعم کاملا سنتی آن گفت: به این منظور برای تولید هوای گرم مورد نیاز به منظور ایجاد جریان تبخیر و شکل گیری ماست سنتی با همان رویه غلیظ و چروکیده، سامانه ویژه ای طراحی و ساخته شده که در کنار آن به منظور جلوگیری از ایجاد میکرو ارگانیزم محیطی سامانه دیگری هم برای ایجاد هوای استریل طراحی شده است.
وی با تاکید بر اینکه ورود هوای آلوده و انواع میکروبهای محیطی مهمترین علت افزایش خطرات ماست های سنتی و محلی است، تصریح کرد: برای جلوگیری از این اتفاق در تولید صنعتی ماست سرشیر دار سنتی، سامانه ای دیگر به عنوان سومین گوشه از مثلث ویژه تولید صنعتی این محصول پر طرفدار طراحی و ساخته شده که در آن با ایجاد فشار به شیوه ای خاص هیچ میکروارگانیسم احتمالی نیز نمیتواند در شرایط تولید استریل و حتی زمان درب گذاری به داخل محصول ورود کند.
عباسی بیان کرد: در فرآیند جدید ،سیستم تولید هوای گرم ، خشک و سالم سازی شیر برای تولید ماست سرشیردار کاملا سالم نیز به گونه ای طراحی شده که ماست سنتی تولیدی نه تنها از نظر کیفی کاملا استاندارد و سال و خوش طعم با همان مزه اصیل سنتی است ، بلکه با داشتن مدت زمان ماندگاری خیلی بیشتر برخلاف سایر تولیدات آن ، سریع ترش نشده و فورا آب نمی اندازد.
وی با اشاره تحقیقات اخیر تنها در شهر دزفول درخصوص میزان تولید و مصرف ماست سنتی اظهار داشت: تنها در این شهر به طور میانگین روزانه 50 تن ماست سنتی با روشهای دستی و متداول تهیه و توزیع میشود که غیر استاندارد اند درحالیکه اختراع جدید نه تنها به همه احتمالات و مضرات این روش ها غلبه کرده بلکه راه اندازی آن هیچ سرمایه کلان یا بارمالی جدیدی را به خط تولید کارخانه های لبنیات نداشته و فقط با هزینه ای بسیار جزیی سامانه های ویژه راه اندازی شده و خط مربوطه را برای تولید ماست سنتی تغییر میدهد.
انتهای پیام/