به گزارش
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حسن قاضیزاده هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صبح امروز در حاشیه مراسم رونمایی از داروی گیاهی ملیتروپیک برای کنترل آلزایمر و کاهش علائم تحریکپذیر که در پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی برگزار شد، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: امروز کشور در زمینه تولید داروهای گیاهی توفیقات خوبی دست پیدا کرده است و در حال حاضر 90 درصد اشکال دارویی در داخل کشور تولید میشود.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بیان کرد: من انتظار دارم که تولید داروهای ساخت داخل کیفیتشان ارتقا پیدا کند و این خط تولید یک کار نویی است زیرا داروهای گیاهی از مواد طبیعی به دست میآید و نسبت به داروهای شیمیایی از عوارض بسیار کمتر برخوردار است.
قاضیزاده هاشمی ادامه داد: طب سنتی میراث گرانبهای کشورمان است و من از این حوزه انتظار دارم که کار و تحقیقات بیشتری در زمینه داروهای گیاهی انجام دهد.
وی عنوان کرد: طب سنتی و گیاهان دارویی در کشور از سابقه 150 ساله برخوردار بوده و متأسفانه دچار کم توجهی و غفلت در این حوزه شده و من از افرادی که به دانش نوین این حوزه آشنایی دارند انتظار دارم که کارهای بیشتری در این حوزه و در زمینه داروهای گیاهی و طب سنتی انجام دهند.
قاضیزاده هاشمی تأکید کرد: طب سنتی مورد اقبال مردم کشورمان است و با فرهنگ اصیل ایرانی و اسلامی آشناییت دارد و کار کردن در این حوزه سبب کارآفرینی و ایجاد ثروت خواهد شد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: دولت و سازمان غذا و دارو از طب سنتی و داروهای گیاهی حمایت ویژهای میکند و این طب آمیخته با باورهای دینی، ملی و فرهنگ مردم کشورمان است و من امیدوارم کارهای بیشتری در این زمینه و تولید داروهای گیاهی در کشور صورت بگیرد.
وی تصریح کرد: فرصتهای خوبی برای تحقیقات وجود دارد و ما
در وزارت بهداشت سهم خودمان را در حوزه سلامت به خوبی ایفا میکنیم تا با
تولید بیشتر گیاهان دارویی زمینه استقلال بیشتر کشور فراهم شود و من
امیدوارم که در عمل اتفاقات خوبی بیفتد.
قاضیزاده هاشمی بیان کرد: سازمان غذا و دارو که کارش صدور مجوز برای داروهای مختلف است
نمیتواند بازار دارو برای شرکتهای مختلف ایجاد کند و به نظر من شرکتهای
داروساز با ارتقای سطح کیفیت تولیدات خود میتوانند بازارهای داخلی و حتی
بینالمللی را کسب کنند.
وی گفت: با ارتقای سطح
کیفیت تولیدات متخصصان به طور کامل نسبت به داروهای گیاهی اعتماد میکنند و
همین مسئله میتواند بازارهای کشور را برای این نوع شرکتها افزایش دهد.
وزیر بهداشت اظهار داشت: جهاد دانشگاهی در بخش فناوری کارهای خوبی را انجام داده و
ما انتظار داریم که در علوم پایه و بالینی جهاد وارد شود و به ارائه
تحقیقات بیشتری بپردازد.
قاضیزاده هاشمی عنوان کرد: جهاد دانشگاهی با داشتن شعبات بسیار در کشور باید همت کرده تا دانشکده طب سنتی را زودتر تأسیس و راهاندازی کند.
وی گفت: باید تحقیقات بیشتری در زمینه گیاهان دارویی صورت بگیرد تا جلوی برخی از سودجوییها گرفته شود.
وزیر بهداشت ادامه داد: جهاددانشگاهی در بخش فناوری کارهای خوبی را انجام داده است و من انتظار دارم که در علوم پایه و بالینی جهاد وارد شود و به کارهای تحقیقاتی بیشتری بپردازد.
هاشمی با بیان اینکه جهاد دانشگاهی با داشتن شعبات بیسیاری در کشور باید همت کند تا دانشکده طب سنتی را زودتر تاسیس کند، افزود: باید تحقیقات بیشتری در زمینه گیاهان دارویی صورت بگیرد تا جلوی برخی از سودجویی ها گرفته شود.
انتهای پیام/