به گفته معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان جاری نبودن زاینده رود و عدم تغذیه چشمه های زیرزمینی، موضوع فرونشست زمین را در کلانشهر اصفهان بسیار تشدید خواهد کرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،دومین نشست تخصصی اداره مطالعات و برنامه ریزی شهری معاونت شهرسازی و معماری با موضوع "پهنه بندی فرونشست زمین در معابر کلانشهر اصفهان و بررسی مشکلات ناشی از آن" با حضور رئیس کمیسیون عمران، شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر اصفهان، معاون شهرسازی و معماری، مدیران ارشد شهرداری اصفهان، اعضای اتاق فکر مدیریت بحران شهرداری اصفهان و اساتید دانشگاه های استان اصفهان برگزار شد.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان در این نشست با بیان ضرورت های انجام مطالعات در خصوص مدیریت بحران، حادثه ساختمان پلاسکو در تهران را زنگ خطری برای مسئولان در خصوص انجام پیشگیری های لازم قبل از وقوع هرگونه بحرانی برشمرد.
سید جمال الدین صمصام شریعت در ادامه پرداختن به موضوع فرونشست در سطح کلانشهرها را با توجه به تراکم جمعیتی بالا، وجود ساختمان های متعدد و شریان های حیاتی بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: با توجه به اینکه بسیاری از تأسیسات شهری زیرزمینی دارای حساسیت و دقت بالایی در اجرا هستند، هرگونه تغییر و جابجایی ناشی از فرونشست می تواند در عملکرد آنها اختلال ایجاد کند.
وی از جمله مهمترین این تأسیسات در شهر اصفهان را مربوط به مترو و شبکه فاضلاب شهری دانست.
معاون شهرسازی و معماری شهرداری اصفهان مهمترین دلایل نگرانی و ضرورت توجه به فرونشست در سطح کلانشهر اصفهان را کاهش سطح آب های زیرزمینی و بارگذاری های ساختمانی در نقاط مختلف شهر دانست و اظهارکرد: جاری نبودن زاینده رود و عدم تغذیه چشمه های زیرزمینی، موضوع فرونشست زمین را در کلانشهر اصفهان بسیار تشدید خواهد کرد.
وی گفت: معاونت شهرسازی و معماری آمادگی دارد صدور پروانه و ضوابط مربوط به آن را بر اساس مطالعات فرونشست در سطح کلانشهر اصفهان مورد بازنگری قرار داده و از این طریق مشکلات ناشی از آن را کاهش دهد.
گفتنی است در این جلسه حاضرین تأکید کردند با توجه به خشکسالی منطقه اصفهان، وقوع فرونشست امری بسیار محتمل است و باید پیش از وقوع آن در شهر اصفهان مطالعات پایه ای در این خصوص انجام گیرد و نتایج این مطالعات به مدیریت شهری و استانی اصفهان انعکاس داده تا در تصمیم سازی های مدیریتی لحاظ شود، ضمن اینکه در مطالعات دو موضوع سطح آبهای زیرزمینی و مباحث زمین شناسی بیشتر مورد توجه قرار گیرد و همچنین با توجه به نوع مشکل و مهمترین عامل روی دادن آن در هرپهنه از شهر راه حل های مرتبط با آن نیز ارائه شود.
حاضرین در جلسه همچنین خواستار شدند که رویکرد حل موضوع فرونشست در این مطالعه بیشتر اقدامات پیشگیرانه باشد و جهت تدقیق موضوع و ابعاد آن نیز کارگروهی تعیین تا مباحث به صورت تخصصی و مفصل تر به آن پرداخته شود.





انتهای پیام/م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.