پس از 55 سال آموزش زبان فارسی در دانشگاه راجشاهی بنگلادش، زبان فارسی از زیرمجموعه گروه زبان‌ها تشکیل شد.

گروه زبان فارسی دانشگاه راجشاهی بنگلادش مستقل شدبه گزارش حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از روابط عمومی بنیاد سعدی، در پی استقلال گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه راجشاهی بنگلادش در آذرماه سال‌جاری، اولین دوره دانش‌افزایی زبان وادبیات فارسی نیز در این دانشگاه با حضور سید موسی حسینی، رایزن فرهنگی ج.ا.ایران در داکا، دکترمیزان الدین، رییس دانشگاه راجشاهی، دکتر چودهری جهان سرور، معاون دانشگاه، پروفسور تقی، رییس دانشکده علوم انسانی و رؤسای دیگر گروه‌ها و نیز دکتر فرهاد درودگریان استاد اعزامی وزارت علوم، تحقیقات و فنّاوری و دکتر الهام حدّادی، استاد اعزامی بنیاد سعدی، برگزار شد.
 
رییس دانشگاه راجشاهی و استادان حاضر در مراسم افتتاحیه دوره دانش‌افزایی زبان فارسی در سخنانی ضمن ابراز خرسندی و مسرت از استقلال گروه زبان و ادبیات فارسی در دانشگاه راجشاهی، این امر را موجب افزایش انگیزۀ استادان و دانشجویان زبان فارسی در این دانشگاه دانستند و از آنها خواستند که گوهر معرفت زبان و ادبیات فارسی را عاشقانه در قلب خود حفظ کرده و در زنده ماندن آن در راجشاهی و بنگلادش نهایت اهتمام و تلاش صادقانه خویش را به کار بندند.
 
در این دوره پنج روزه که در دو گروه دانشجویان و استادان برگزار شد، موضوعاتی چون نظم و نثر فارسی، دستور زبان فارسی، نقد ادبی، ادبیات معاصر و ادبیات انقلاب اسلامی، روش تحقیق و مقاله نویسی و نمایش فیلم برای تقویت مهارت­های گفتاری و شنیداری و همچنین شیوه‌های آموزش زبان فارسی، به دانشجویان و استادان حاضر در این دوره، تدریس شد.
 
در مراسم اختتامیه این دوره نیز که از سوم تا نهم ماه جاری برگزار شد، دکتر عطاءالله، رییس گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه راجشاهی و دکتر چودهری، معاون دانشگاه و استادان و دانشجویان گروه با ابراز شادمانی از مستقل شدن گروه زبان فارسی پس از 55 سال، برگزاری اولین دوره دانش‌افزایی زبان فارسی در این دانشگاه را بسیار مفید دانستند و درخواست کردند که استاد ایرانی مستقل برای دانشگاه راجشاهی اعزام شود.
 
در ادامه، دانشجویان نظرات خویش را با خواندن اشعاری از تأثیر برگزاری این دوره دانش‌افزایی بر زبان و ادبیات فارسی در گروه تازه استقلال یافته بیان کردند.
 
  دانشگاه راجشاهی به عنوان دومین دانشگاه بنگلادش بعد از دانشگاه داکا، در سال 1953 با حدود 37 هکتار مساحت، تاسیس شد و در حال حاضر دارای 33 هزار دانشجو و 59 رشته دانشگاهی و 9 دانشکده است.
 
سابقۀ تدریس زبان فارسی در دانشگاه راجشاهی به سال 1962 باز می­گردد و در سال 1996 دوره کارشناسی زبان فارسی درکنار زبان­های اردو، سانسکریت، پالی و غیره زیر نظر «بخش زبان­های خارجی» به طور رسمی در این دانشگاه راه­ اندازی شد.
 
بر این اساس، در سال تحصیلی 2016، تعداد دانشجویان زبان و ادبیات فارسی دانشگاه راجشاهی به 173 نفر رسید که 140 نفر آنان در مقطع کارشناسی، 25 نفر در مقطع کارشناسی ارشد و 8 نفر در مقطع پیش دکتری و دکتری، با تدریس 10 استاد با مدرک دکتری زبان و ادبیات فارسی، در حال تحصیل هستند.
 
انتهای پیام/
 
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار