به گزارش
گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، در این جلسه که نمایندگان دستگاههای مرتبط با زمین از قوای سه گانه حضور داشتند، پیروز حناچی معاون وزیر راه و شهرسازی و دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران گزارشی در زمینه طرح ساماندهی و پایش فعالیتهای موجود اراضی در منطقه ساحلی استان های گیلان، مازندران و گلستان ارائه کرد و سپس نماینده وزارت اطلاعات در خصوص پایش اراضی کشاورزی گزارش داد.
در این جلسه، وزیر جهاد کشاورزی با بیان این که نارساییهای قانونی در حوزه زمین یکی از عوامل اصلی در سوء استفادهها و تغییر کاربریهای اراضی کشاورزی است، تصریح کرد: ۲۲۷ هزار هکتار از اراضی کشاورزی به موجب قانون به محدوده طرح هادی در ۵۶۰۰ روستا ملحق شده که متاسفانه از شمول قانون حفظ کاربری اراضی خارج و زمینه تغییر کاربری در این اراضی فراهم شده که اینها از جمله نارساییهای قانونی است.
حجتی افزود: خوشبختانه با تفاهمات به عمل آمده با دستگاههای ذی ربط از جمله بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در رفع آثار این نقص قانونی اقدام و اهتمام لازم برای حفظ کاربری اراضی کشاورزی صورت گرفته است.
وی بازدهی اقتصادی زمین را از دیگر عوامل تغییر کاربری ها عنوان و تاکید کرد: باید به گونه ای برنامه ریزی شود تا زمین برای سرمایه گذاری کارآفرینان و راه اندازی فعالیت های مختلف اقتصادی، بازدهی یکسانی داشته باشد.
حجتی خاطرنشان کرد: در شرایط فعلی فضای اقتصادی کشور، بازدهی زمین برای فعالیت های کشاورزی پایین است و همین امر موجب می شود سرمایه گذاران به دیگر کاربریهای زمین و فعالیت های غیرکشاورزی بپردازند.
وزیر جهاد کشاورزی، در حوزه کاربری اراضی، بر ضرورت مدیریت تقاضای زمین برای حفظ کاربری کشاورزی تاکید کرد و گفت: با برنامه ریزی مناسب باید تقاضای زمین برای فعالیت های غیر کشاورزی کاهش یابد.
وی استفاده از تکنولوژیها و فناوریهای روز برای پایش کاربری های زمین به صورت آنلاین را ضروری خواند و افزود: این خدمات آنلاین باید در اختیار دستگاه های متولی زمین قرار گیرد تا زمان برخورد با متخلفین کوتاه شود.
وزیر جهادکشاورزی همچنین خواستار استمرار پایش و برخورد قاطع با زمین خواران شد و بر لزوم شفافیت قانون آمایش سرزمین به ویژه در استان های شمالی تاکید کرد.
انتهای پیام/