محمد صاحب الزمانی نایب رییس شورای عالی نظام پزشکی در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به این که اگر منابع این طرح به موقع نرسد هم مردم و هم گروههای پزشکی معترض میشوند؛ بیان داشت: چنان چه سهم سرانه سلامت به میزان واقعی تامین میشد و با سیستم پزشک خانواده پیش میرفتیم این همه هزینه لازم نبود زیرا طرح پزشک خانواده و سیستم ارجاع ابتدا و انتهای مشخصی داشت و برنامهای بود که سایر کشورها آن را تجربه کرده و موفق شده بودند.
وی با بیان این که طرح تحول غیرکارشناسانه بود، افزود: در مرحله اول چون هزینههای درمانی کاهش یافت مردم رضایت داشتند اما طرحی که برنامه ریزی نداشته باشد مشکلات زیادی را به همراه دارد زیرا با کاهش هزینه و سهولت دسترسی به خدمات تخصصی و فوق تخصصی بدون اجرای سیستم ارجاع، بار مراجعات به مراکز دولتی را افزایش داد بدون آن که مسائلی مانند زیرساختها ، تجهیزات و منابع اعتباری آن تامین شود.
وی اجرای این طرح را صرفا در جهت راضی کردن مردم عنوان کرد و ادامه داد : مردم برای مراجعه به پزشکان آزاد هستند و این احساس را دارند که اگر به متخصص مراجعه کنند بهتر از پزشک عمومی است در حالی که باید مراحلی را به کار می بردیم که ابتدا بیماران به یک مرجع مراجعه و در صورت نیاز به سطوح بالاتر ارجاع داده شوند .
عضو شورای عالی نظام پزشکی با اشاره به این که در طرح تحول سلامت به دنبال اعتبارات کلان هستیم تا در اختیار گروه پزشکی گذاشته شود، اظهار داشت: باید طراحی برنامه داشته و با مولفه های خاص خود کار کنیم و سرانه سلامت جامعه را به واقعیت نزدیک کنیم که در طرح تحول برنامه ریزی لازم انجام نشده و استخراج کتاب ارزش گذاری نسبی خدمات هم اصولی و درست نبود .
صاحب الزمانی ادامه داد : کتاب ارزش گذاری نسبی باید از یک پشتوانه کارشناسی برخوردار می شد و با استفاده از روش های علمی، خدمات و ارزش نسبی را مشخص می کردند واین در حالی است که در خیلی از موارد این کتاب کارشناسی شده نبود و نتوانست تعامل درون بخشی ایجاد کند و خیلی از گروهها مقابل هم قرار گرفتند.
وی با بیان این که امنیت در یک جامعه صرفا به معنای تامین امنیت انتظامی و اطلاعاتی نیست، گفت: باید امنیت گفتاری، شنیداری ، جسمی و روحی را برای آحاد مردم مهیا کنیم و اگر قرار باشد یکی از این امنیت ها در اجتماع نهادینه نشود ، جامعه سالم و پایدار نخواهد بود.
وی با اشاره به این که نظام سلامت مهم بوده و با تمامی مسائل موجود در جامعه ارتباط دارد؛ ابراز داشت: نظام سلامت ما مبتنی بر یکسری شواهد علمی که بتواند خود را حفظ کرده و رضایت مردم و امنیت جسمی و روانی آن ها را تامین کند، نیست.
انتهای پیام/