محمد مهدی گلمکانی عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با ابراز تاسف از اینکه جامعه پزشکی را در درمان صرف و خدمات تخصصی و فوق تخصصی خلاصه می کنند، اظهار داشت: تا زمانی که این نگرش نسبت به پزشکی وجود داشته باشد، تمام تلاش گروههای مختلف پزشکی و افرادی که در حیطه آموزش و توانمند سازی و پیشگیری از بیماری ها در خانه های بهداشت و مراکز سلامت حاشیه شهرها و مناطق دورافتاده خدمت می کنند، نادیده گرفته می شود.
وی افزود: نباید رویکرد نظام سلامت را محدود به یک قسمت کوچک از آن یعنی ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی دانست زیرا بسیاری از همکاران پزشک تنها بر اساس شرافت انسانی در دورترین نقاط کشور و با حداقل امکانات و دستمزد به مراقبت از بیماران مشغول هستند.
گلمکانی ادامه داد: البته ارائه خدمات تخصصی و فوق تخصصی به بیماران، خود جای بسی فخر دارد که دیگر نیازی نیست افراد برای دریافت این نوع خدمات به خارج از کشور بروند اما نباید دیدگاه مردم و مسوولان، درماننگر و فقط معطوف به این خدمات باشد.
دبیر هیئت مدیره نظام پزشکی تهران بزرگ با بیان اینکه شاکله نظام سلامت را گروههای پزشکی تشکیل می دهند، بیان کرد: اگر جامعه پزشکی را از مشارکت بی بهره کنیم برای تحقق اهداف یا اجرای برنامه های نظام سلامت دچار مشکل می شویم.
به گفته گلمکانی، چنانچه در بحث های اجرایی و تدوین قوانین نظام سلامت، مشارکت فعال جامعه پزشکی صورت نگیرد، در اثربخشی موفق نبوده و نمی توان در راستای افزایش سواد سلامت جامعه، پیشگیری از بیماری ها و نهادینه کردن اقتصاد سلامت گام برداشت.
انتهای پیام/